Arhiepiscopul Cracoviei, Marek Jedraszewski, a rostit un discurs dur la adresa celor care doresc distrugerea națiunii poloneze și a valorilor familiei, considerând că această nouă „cultură LGBT” este o nouă „ciumă neagră”, comparându-i pe activiștii pro homosexualitate și pe cei care le fac campanie cu foștii lideri comuniști, scrie nypost.com.

Comentariile  arhiepiscopului, considerat o voce puternică în Biserica Catolică din Polonia, au fost făcut la aniversarea eroicei insurecții a partizanilor polonezi din Varșovia, împotriva Wehrmachtului, și terminată bombardarea capitalei poloneze din ordinul lui Hitler.

”Țara noastră nu mai este stăpânită de o epidemie și o ciumă roșie, dar e pe cale să se nască una nouă, care vrea să ne controleze sufletele, trupurile și mintea: aceea pe care o crează cultura Lgbt și steagul curcubeu, amenințare pentru valorile și soliditatea socială și familală a națiunii noastre”.

Referindu-se la eroismul partizanilor și soldaților polonezi împotriva naziștilor, el a îndemnat spre „apărarea împotriva noii amenințări, comparabilă cu bolșevismul, atac la dreptul la viață și la demnitatea unui bărbat și a unei femei care clădesc o familie pentru a da copii patriei”. El a spus că „promovarea ideologiei LGBTI neagă demnitatea umană”, deoarece „boala steagului curcubeu” este, în tezele sale absolutiste,  „neo-marxistă”.

Înainte de alegerile parlamentare din octombrie, partidul de guvernământ Lege și Justiție, PiS, a declanșat o campanie  anti homosexualitate, înfățișând drepturile LGBT drept un lucru tot mai periculos în Polonia tradițional catolică.
 
De asemeenea, zeci de entități teritoriale poloneze, sate, comune sau o adunare regională, s-au declarat în ultimele luni „libere de ideologia LGBT”. Într-o declarație intitulată „Districtul Swidnik (sud-est), liber de ideologia LGBT”, care poate fi consultată pe site-ul său oficial, consilierii denunță un „război ideologic” declanșat de „radicali care încearcă o revoluție culturală în Polonia atacând libertatea cuvântului, puritatea copiilor, autoritatea familiei și a școlii”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews