ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Virgil Musta, a fost trimis în judecată, alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă. Musta e suspectat că a convins 3 asistente să lucreze pentru firma sa, în timpul serviciului, relatează Știripesurse. ActiveNews are în plus Contractul de conflict de interese dintre firma sa și spitalul la care lucra și îl publică în finalul textului, grație colaboratorilor noștri de nădejde.
 
Virgil Musta se află în fruntea Listei Tuturor Vacciniștilor din România, alături de doctorița Carmen Dorobăț din Iași, condamnată pentru luare de mită împreună cu soțul ei, prof. univ. dr. Gheorghe Dorobăț, prins de DNA. 
 
„După vaccin, riscul de a muri dispare total”, spunea „șmenarul” Musta. Viața bate vaccinul.

Procurorii DNA anunță că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Musta Virgil Filaret, asociat la o societate comercială cu profil medical și medic șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” Timișoara, pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, conform sursei citate.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată, după cum urmează:

- Diana Luminița Manolescu, director medical la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

- Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

- Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care asociat era Virgil Musta, pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

"În perioada 21 iulie - 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara.

Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).

Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.

La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara. Pe de altă parte, societatea privată, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara a comunicat Direcției Naționale Anticorupție că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparținând inculpatului Musta Virgil Filaret, aflată într-un cont bancar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză", se arată într-un comunicat al  DNA, conform Antena3.
 
Amintim că, în timpul pandemiei, în încercarea de a promova serul anticovid, Musta a afirmat că „după vaccin, riscul de a muri dispare total”. 

 
REACȚII RAPIDE:
 
Publicistul Iulian Capsali comentează: CAD CAPETELE PLANDEMIEI?

Unul dintre cei care au transmis pornografia fricii în plandemie, medicul Virgil Musta, șef de secție la Infecțioase Timișoara, cel care avea un SRL din care a făcut avere (teste) - deci era direct interesat să mențină panica -, a fost trimis în judecată de DNA.

Ca fapt divers, ziarul România Liberă îl făcuse Omul Anului. După plecarea mea, evident.
 
Colaboratoarea ActiveNews Cristina Isabela Lăpădătoni scrie, de asemenea:
 
„Dragii mei, știți că de mai bine de un an de zile scriu articole pe pagina mea de Facebook despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara, in timpul pandemiei.

Astăzi vă mai dau o veste despre acest subiect: medicul Virgil Musta, șef sectie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Victor Babeș” din Timișoara a fost trimis in judecată alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă. Doctorul Virgil Musta este acuzat că a convins trei asistente din acest spital public să lucreze pentru firma sa in timpul serviciului (mai jos găsiți detalii in acest sens, inclusiv contractul dintre acest spital public și clinica privată a medicului Virgil Musta, unde conflictul de interese care ar fi trebuit să împiedice semnarea acestui contract a fost călcat in picioare).

Procurorii DNA au anunțat că au dispus trimiterea in judecată, in stare de libertate a lui Virgil Musta, asociat la o societate comercială cu profil medical și in același timp medic (șef secție) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara, pentru instigare la abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Vreau panoul (de onoare) cu medicul Virgil Musta, la Iulius Mall și azi, așa cum l-ați pus in pandemie! Se poate? Vă rog frumos!
Unde găsesc acel panou? Il duc eu!”

IATĂ CONTRACTUL DE ȘMENAR :

Pag 1:

Pag 2:

Pag 3:

Pag 4:

Pag 5:

Pag 6:

ADIȚIONAL 1:

ADIȚIONAL 2:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews