ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO de la Lumină Lină din Sibiu. Protest la statuia prigonitorului de români Brukenthal cu Mihai Tîrnoveanu și Veta Biriș:

La Sibiu, Demnitatea de Român nu s-a lăsat călcată în picioare! Acolo unde baronii și grofii se vor a fi stăpâni, le-am aratăt, că noi Avem o Țară!
 
În fața simbolului unui fost cotropitor, cu toții le-am spus răspicat noilor ocupanți, că libertatea și demnitatea noastră nu se negociază, nu sunt de vânzare. O țară întreagă fierbe mocnit sub dictatura străinătății și a trădătorilor care o slujesc. Ne-au prăduit resursele materiale și au alungat peste 5 milioane de frați si surori peste hotare, confratii noștri luându-si lumea-n cap din cauza lor. Oameni buni, toate acestea pot fi luate înapoi, dacă avem în noi Cultul Eroilor, Sfinților si Martirilor Români, modelele exemplare de rezistență și luptă. De pe temelia lor, ne putem ridica din nou. Această temelie este sufletul Neamului. Noi nu ”plimbăm” steaguri pe străzi, ci trezim o voință națională. Această Voință, în cadrul singurei revoluții din istoria omenirii, cea făcută de Iisus Hristos Mântuitorul, este în stare să răstoarne logica strâmbă a vremurilor actuale. Voința aceasta există. Se manifestă de fiecare dată când românii din toată tara se adună în centrele oraselor pentru libertate si demnitate națională. Aceste nuclee de rezistență au în spatele lor milioane de oameni, iar nemulțumirea profundă va răbufni. Va genera în cele din urmă o altă realitate în România. Asupra noastră după manifestarea de la Sibiu se vor exercita presiuni, diversiuni si represalii. Fiecare atac îl vom primi așa cum se cuvine. Fiecare piatră aruncată în noi, se va întoarce înzecit împotriva lor. În timpul adunării publice de protest de la Sibiu, o parte din mașinăria de propagandă străină deja a început să funcționeze pe unele surse din media, în modul cel mai abject cu putință, asociindu-ne cu tot felul de personaje politicianiste de circ, care nu au avut nicio legătură cu organizarea manifestării și mobilizarea oamenilor. Atât Asociația Calea Neamului, cât si Asociația Cultural-Patriotică Avram Iancu, vor face precizări în acest sens. Nu ”stricăm” momentul acum, căci faptul cel mai important este acela că sute de oameni au luat atitudine fermă împotriva umilinței la care au fost supusi românii prin ridicarea în centrul orasului Sibiu a statuii lui Samuel Brukenthal. Sute de oameni au exprimat acea Voință de care vorbeam și au fost pe linia neamului.
 
 
 
 
Mulțumim tuturor prietenilor noștri extraordinari din tară si diaspora, care ne-au sprijinit cu fonduri pentru buna organizare a acestei manifestări, mulțumim Asociației Cultural-Patriotice Avram Iancu, în mod special domnului Tiberiu Groza, adâncă recunoștință românilor din Covasna veniți, în frunte cu bunul nostru prieten si camarad de nădejde, Gheorghe Samoila, care a organizat mobilizarea pe Covasna si Corul de tineri Avram Iancu, multumesc profesorului Florin Palas, bunul si vechiul meu prieten, care a fost alături de noi, Stării de Libertate, reprezentantă de Pompiliu Diplan , organizatorul principal al protestelor pentru Libertate din București; mulțumim Legitimă Apărare și moțului Bratu Luis, îmbrăcat în hainele Munților Apuseni, Grupului NOI, reprezentanților Asociației Neamunit, Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Străjii Carpaților din Buzău, Asociatiei Comunitatea Identitară, condusă de Codrin Goia, precum si tuturor românilor care au parcurs sute de kilometri până la Sibiu, inclusiv Filialei Calea Neamului Vrancea, care a venit din Mirceștii Noi, în frunte cu inimoasa si vrednica româncă Tanta Stan , demnă de toată cinstea pentru efortul pe care-l depune în întreaga noastră luptă. Brașovul a fost deasemenea prezent, Anita Toporeanu și Camelia Cioca, sărutăm mâna pentru TOT! Multumim Andi Orbeciu și Daniela Rusu pentru fotografii!
 
Salutăm din inimă prezența organizatorului Marsului Avram Iancu de la Țebea Daniel Stanc.
 
În mod deosebit, îi suntem recunoscători Părintelui Cătălin Dumitrean, pentru rugăciunea de Început, precum si pentru cuvântul atât de profund al Sfinției Sale, adresat întregii adunări. Sărutăm mâna doamnei Veta Biris, care a însuflețit audiența cu marele ei Cântec, răscolind în noi sentimentele naționale.
 
Revin cu stiri, relatări și amenzi...căci primăria Sibiu a crezut că acceptăm să venim din toate colturile tării pentru a sta undeva, pe un colț de stradă, îngrădiți cu un țarc. Niciodată!
 
Dacă mi se va sterge din nou contul, mă găsiți pe mihaitirnoveanu.ro, pagina Calea Neamului sau ActiveNews...povestim si ce i s-a întâmplat site-ului ActiveNews după ce a transmis live din Piața Mare Sibiu.
 
Mergem împreună, oricât de greu ar fi, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 
 
 
FOTOGRAFII: