ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL), informează: Marți, 30.05.2023, Senatul României a dezbătut propunerea legislativă L255/2023 prin care se urmărește finanțarea întreruperilor de sarcină la cerere din bugetul de stat (din banii contribuabililor).

Pe lângă obiectivul general de susținere financiară a avortului, propunerea legislativă interzice transmiterea de informații cu privire la consecințele medicale ale unui avort, dacă aceste indicații (pe care, în practică, medicii, consilierii spirituali și sociali, ONG-urile pro-life ș.a. le oferă în sprijinirea femeilor însărcinate aflate în situații vulnerabile) ar putea să conducă la descurajarea avortului.

Altfel spus, propunerea legislativă este despre facilitarea uciderii copiilor concepuți, dar încă nenăscuți, ai femeilor din România.

O.C.D.L., alături de alte organizații pro-viață din țară, a solicitat în mod argumentat membrilor din Senatul României să respingă această propunere legislativă, fiind contrară principiilor și valorilor fundamentale, constituționale și morale de care, noi toți, am beneficiat odată cu nașterea noastră.

Interesul statului ar trebui să fie acela de a educa, informa și sprijinii femeile care vor să nască. Ne dorim ca femeile (indiferent de vârstă sau situație socială) să fie informate complet și corect, consiliate, îndrumate și protejate. Într-un cadru sănătos, românii trebuie să crească responsabili și solidari cu cei defavorizați, iar nu angrenați, în mod indirect, în acțiuni de susținere și încurajare a avortului viitorilor copii ai României.

Cu majoritate de voturi, plenul Senatului a votat respingerea L255/2023.

 

Următoarea etapă legislativă constă în trimiterea L255/2023 spre dezbatere către comisiile și plenul camerei decizionale – Camera Deputaților. Votul de aprobare ori de respingere venit din partea deputaților va fi decizional.

Astfel că, prin sprijinul celor care susțin activitatea O.C.D.L., vom continua să monitorizăm acest demers legislativ și în fața Camerei Deputaților, iar după caz, să acționăm în consecință.

16.12.2022 - Finanțare avort… O provocare mică, o miză imensă.

Citește poziția O.C.D.L., precum și a Cultelor creștine din România implicate în acest demers de mare importanță, formulată în decembrie 2022.

„Sprijinul statului pentru finanțarea avortului în absența unei urgențe medicale constituie un act profund nefiresc care ar reprezenta o încurajare periculoasă a acestuia și o imixtiune politică în sfera moralei private și publice.”

O.C.D.L.

Textul propunerii legislative se poate citi aici.

Expunerea de motive se poate citi aici.

Avizul Consiliului Economic și Social se poate citi aici.

Avizul Consiliului Legislativ se poate citi aici.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii se poate citi aici.

ActiveNews vă oferă Lista Inițiatorilor și a susținătorilor Legii Pro-Avort:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews