Articole de
Acad. Radu CiuceanuEditoraliști / Invitați

Prof. Dr. Radu Ciuceanu (16 aprilie 1928, născut la Arad, copilăria și adolescența la Craiova – 12 septembrie 2022, București), fost deținut politic, fondator și director al Instititutului Național pentru Studiul Totalitarismului, membru de Onoare al Academiei Române, a fost consultant special al ActiveNews pe problematica rezistenței anticomuniste. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

22 decembrie - ARDEREA BIBLIOTECII CENTRALE ȘI A PALATULUI REGAL. Academician Radu Ciuceanu: Miros de fum de carte și pergament, de istorie arsă. Postfață la MÂNA MOSCOVEI - Documentele crimei din decembrie 1989, editor Victor Roncea

O veste cumplită a zburătăcit în incinta Televiziunii, în care mă aflam împreună cu grupul meu: Armata a deschis focul în Piața Palatului! Vestea țâșnește ca un gheizer iar primele întrebări curg șuvoi. Împotriva cui? Cine a tras? Ordinul de la cine a pornit?

Acad. Radu Ciuceanu: România trebuie să fie prezentă la masa negocierilor dintre Ucraina și Rusia pentru apărarea celor 500.000 de etnici români și firească reîntregire națională și teritorială. PROPUNERE ÎN PREMIERĂ

România - care depune atâtea eforturi umanitare pentru ucraineni - trebuie să fie prezentă în orice fel de Tratat, negociere sau înțelegere care ar aduce pacea și liniștea țării vecine și ar putea avantaja automat și firească reîntregire națională și teritorială.