Articole de
Colonel (rez.) Florin ȘincaEditoraliști / Invitați

Florin Șinca, născut la 26 mai 1970 în comuna Brebu, județul Prahova. Doctor în istorie al Universității din București. Fost comisar-șef de poliție în Inspectoratul General al Poliției Române. Membru în Clubul Istoricilor „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte. Cetățean de Onoare al comunei Brebu. Domenii de cercetare: genealogia familiilor țărănești, Istoria mănăstirilor, Istoria Poliției Române, Relații româno-austriece. Autor a 17 volume de istorie și coautor la alte două. Autor a 155 de articole și studii în diverse publicații.
⚊ www.facebook.com/florin.sinca.77

Foto: Arhiva Hitler și Wikipedia

Dezvăluiri: Împreună cu Corneliu Codreanu urma să fie asasinat și Iuliu Maniu. Istoricul SRI Cristian Troncotă: A fost un act de terorism de stat. 29 spre 30 noiembrie 1938 - Noaptea Sfântului Andrei

„La 28 noiembrie [1938] Carol s-a reîntors în țară. În noaptea chiar a reîntoarcerii sale a avut loc o lungă întrevedere cu Călinescu și cu Gavrilă Marinescu, cărora le-a dat ordinele cuvenite. Douăzeci și patru de ore mai târziu, în noaptea Sf. Andrei, 29/30 noiembrie 1938, Codreanu era asasinat în codrii Tâncăbeștilor de către călăii regelui”

Foto dr. sus: newstrack.ro

Col. (r) Florin Șinca denunță ce se mai clocește în cancelariile străine și ale trădătorilor de țară: REGIONALIZAREA. Harta regionalizării lui Boc se suprapune hărții ocupării de către UDMR a României. EXCLUSIV

Prin urmare, regionalizarea este un experiment social și a fost introdusă în 1950, ca urmare a acțiunii facțiunii moscovite din PCR. Nu există act normativ al UE care să condiționeze acordarea de fonduri de o pretinsă reorganizare/ federalizare a teritoriului național.

Calamitățile nu se anunțau de poliție prin SMS. Un mileniu de creștinism și de poliție

Legalitatea și creștinătatea nu au fost vreodată dezlipite. Iar Biserica strămoșească ,,a fost totdeauna principalul sprijin moral” (N.Iorga). Au trăit în vechea izolare a unei credințe ,,cu un pronunțat caracter umil popular”, în acest ev mediu de care unii uită ,,Statul urmă Biserica”.  Prin urmare, vedeți de ce am rezistat urgiilor istoriei? Că nu Biserica se lua după Stat, ci invers.

Către un polițist necredincios: Comunismul albastru pe care îl slujești azi nu e decât avortonul resuscitat al comunismului roșu, care a omorât în temnițele bolșevice elita țării, între care polițiștii și preoții au fost în linia întâi

În Poliția Regală a fi creștin nu era doar o ,,opțiune”. Pe când spuneam bunului bun și răului rău, credința nu era ,,alternativă”. „Cu cinste și credință în Dumnezeu” jura comisarul Petre Anton că-și va îndeplini menirea la intrarea în poliție.