Ura care ne unește
Antagonizarea segmentelor societății pentru a extrage capital politic nu a inventat-o Johannis, este creația lui Băsescu.
Jurnalist cu profil economic. În ultimii 10 ani a putut fi citit în publicații precum Banii Noștri, Business Standard, Hotnews, România Liberă. Colaborări cu TVR (defuncta TVR Info), Radio România Actualități, RFI. Din 2010 s-a implicat în câteva proiecte de educație financiară (bugetulfamiliei.ro, sigurantafinanciara.ro, etc). Într-o lume devenită fan Keynes rămâne apropiat școlii austriece de modă (monetară) veche, cu updatarile de rigoare.
Antagonizarea segmentelor societății pentru a extrage capital politic nu a inventat-o Johannis, este creația lui Băsescu.
Îmi voi petrece maturitatea (34-54) între doi președinți care m-au învățat multe despre profilul pshihologic al românilor în aceste vremuri. Iliescu era tătucul înțelegător și bonom.
„Izolarea e bună pentru că astfel salvăm vieți. Cine spune că e doar o viroză respiratorie mai dură și se face că nu vede cum mor oamenii în spitale e un ticălos"
Să vedem cine stă cel mai bine
Am văzut anul trecut două topuri legate de angajatorii cei mai vânați de către amatorii de un serviciu (mai) bun.
De ce societatea românească este atât de dezbinată?
Cum preferi să ajungi în incapacitate de plată, prin dobânzi foarte mari sau prin penalități de întârziere astronomice?
De ce nu au principalele instituții media pe agendă acest subiect, de ce nu apar analize, dezbateri și articole pro și contra?
Mă refer la creșterea dobânzilor în condițiile unei datorii publice în urcare constantă,
Mi-a rămas în minte figura jenată a Simonei în momentul în care tribunele Arenei Naționale au erupt într-un un cor de fluierături.
Mărturisesc că îl citesc cu tot mai mare sfințenie pe Dan Tăpălagă, fost Hotnews, actual G4 Media.
Până acum cel puțin, strategia lui Donald Trump s-a rezumat la a intra „la rupere” în chestiunile mai sensibile și a propune apoi soluții de relativ compromis
Pornind de pe poziții ireconciliabile, reprezentanții majorității parlamentare și ai mediului financiar (plus susținătorii săi politici)
Când ai un adversar în expansiune forțezi un conflict cât încă ai siguranța că dispui de avantaje competitive în fața lui.
În teorie, piața liberă ar trebui să se comporte ca o mâna nevăzută care să regleze raportul dintre cerere și ofertă astfel încât clientul să aibe la îndemână cel mai bun raport cost/beneficiu
Disputele pe seama legii plafonării dobânzilor, intrată în linie dreapta în vederea adoptării de către Parlament,
Percepția unei părți importante a publicului este că lupta anticorupție este direcționată în special spre o anumită
Campania declanșată după reportajul care îl surprinde pe președintele Senatului ocolind coada de sute de persoane
România este invitată de onoare la Târgul de Carte de la Beijing, acolo unde și președintele își va relansa volumul "Pas cu Pas”, iar evenimentul e sponsorizat de Niro Investment Group, compania omului de afaceri Dumitru Niro, condamnat în prima instanța la un an și jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul Microsoft.
Ca și atunci, avem o echipa de jurnaliști aflați întâmplător pe teren înainte de eveniment. Unii ar putea afirma că s-a mers la pont, alții că e vorba doar de coincidență și de urmărirea subiectului unei posibile știri (atunci candidatul Geoană, acum cozile la schimbarea permiselor auto) care au generat adevărate bombe de presă.
"SII Analitics” se dorește a ușura conectarea între bazele de date în scopul eficientizării activității administrative, combaterii evaziunii, crimei organizate și terorismului și nicidecum un instrument care face serviciul de informații atotputernic, se arată în prezentarea primită prin poșta electronică de la SRI. La câteva paragrafe distanță apar contradicțiile...
Traian Băsescu a intrat în direct luni într-o emisiune de la B1 TV în care era invitat avocatul Gheorghe Piperea și a ținut să facă niște precizări.....
În iunie, Fundația pentru o Societate Deschisă raporta FBI un furt de date din partea unui grup de hackeri, arată thefreethoughtproject.com.
Dacă la începutul secolului trecut creditul ipotecar era o treime din activitatea de creditare a băncilor, acum depășește două treimi. Prețurile locuințelor au crescut peste rata de creștere a PIB, simultan cu procentul proprietarilor de locuințe, debitorul semănând cu hamsterul care are drept cilindru visul unei case luate pe credit pe 30 de ani.
După ce a redus recent avansul la creditele ipotecare de la 35% la 25% speriată că cererea dispare, avans majorat oricum demonstrativ pe fondul dezbaterii legii dării în plată, BCR face publice câteva concluzii pe marginea primelor două luni de aplicare a legii.
Economistul Florin Câțu, unul dintre criticii consecvenți ai rezultatelor actualei conduceri BNR, postează pe blog un text care explică "băbește” de ce nu putem măsura în prezent performanțele BNR, Banca Centrală însăși încurajând confuzia privind obiectivele sale.
Îngrijorat de înmulțirea contestatarilor, consilierul Guvernatorului Isărescu, Lucian Croitoru, publică un text pe opiniibnr.ro în care încearcă să răspundă criticilor și să justifice veniturile mari din instituție.
Când cineva e contestat iar argumentele pentru a-l apăra lipsesc sau pălesc în fața contraargumentelor criticilor, aflăm că linșarea acestuia "e mâna rușilor”.
APADOR-CH împreună cu mai multe ONG-uri au transmis o scrisoare autorităților naționale și europene prin care reclamă tentativa SRI de construire a unui mecnism de supraveghere generalizată a populației deghizat în eGuvernare.
Traian Băsescu trece în revista criticile pe care mai mult jurnaliști pe care-i suspectează arondați serviciilor i le aduc, "scăpând” informația că de coordonarea acestora s-ar ocupa patroana companiei de comunicare The Group.
Analistul Radu Soviani disecă pe blog salariul lui Mugur Isărescu și cum s-ar putea verifica dacă acesta își ascunde sau nu veniturile.Soviani postează și un filmuleț savuros în care Isărescu explică de ce a permis ca persoane cu venituri mici și riscuri asociate mari să se împrumute în CHF și cui aparține "o bună parte din responsabilitate".
Teodor Baconschi, ministru de externe în Guvernul Boc, consideră că cei care se ocupă de transpunerea în practică a legii care interzice propaganda în favoarea comunismului ar trebui să ia în vizor reclamele Pepsi. Din păcate, nu spune nimic despre conținutul mare de zahăr și nocivitatea carbogazoaselor
Candidatul republican la președenția SUA a subliniat la un miting electoral în Florida că politicile adversarei sale, în vremea când aceasta era secretar de stat, au accelerat formarea organizației teroriste.
Guvernatorul Isărescu câștigă din salariu și indemnizația de conducere 13.600 euro lunar dar aici nu intră bonusurile pe care le poate primi anual prin acordarea a până la 2% din profitul instituției (minus rezerve) către salariați. Aproape 29 milioane lei au avut de împărțit numai în 2014 angajații BNR.
Steaua București întâlnește Sparta Praga de la ora 21:00, în prima manșă a turului trei preliminar
Prima companie care interzice angajaților să mai alerge cu ochii în furnal după figurinele Pokemon Go e din Galați, ArcelorMittal. E drept, e cam riscant să-i urmărești când lucrezi la topitorie...
Mai exact, este vorba de scrisoarea publică adresată președintelui Iohannis de Gabriel Andreescu, prin care acesta cerea grațierea lui Gregorian Bivolaru. Scrisoarea era reprodusă azi cu semnnul "P” (de la Publicitate) și pe Hotnews.ro
Deși are printre cele mai mici salarii din UE, depășind doar Bulgaria, România ocupă un loc fruntaș, al optulea, în ceea ce privește taxele pe muncă.
Sorin Roșca Stănescu consideră că a venit momentul ca Parlamentul să stabilească statutul Primei Doamne, această slujind interesul național prin lobby-ul pe care îl face discutând cu oamenii politici de anvergură și soțiile acestora.
Ion Cristoiu face o descriere interesantă în Evenimentul Zilei a felului în care politicienii și formatorii de opinie pot fi controlați prin dosare pregătite preventiv.