7 motive pentru o copilărie fără Halloween
Chiar dacă eu voi fi prinț, probabil voi fi în compania a cel puțin o duzină de vampiri. Cum a ajuns un asemenea joc să fie impus în școala românească, nu îmi dau seama…
Eduard Dumitrache este licențiat în cibernetică și în teologie, PHD în istorie bizantină.
⚊ www.facebook.com/eduard.dumitrache
Chiar dacă eu voi fi prinț, probabil voi fi în compania a cel puțin o duzină de vampiri. Cum a ajuns un asemenea joc să fie impus în școala românească, nu îmi dau seama…
În timp ce în cinematografe rulează blasfemiatorul film – care pornind de la „cazul” Arsenie Boca batjocorește credința ortodoxă și pe ortodocși -, într-un cadru restrâns, părintele Dănuț Suciu ne-a povestit minunea lui Dumnezeu în viața sa.
Diagnosticul de moarte cerebrală este în primul rând un diagnostic, acesta poate sau nu să fie veridic. Sunt cazuri în care pacienții s-au trezit. Apoi, deoarece preotul a fost atacat în presă, el se bazează pe învățătura creștin ortodoxă.
Acum o lună părintele Ioan din Buzău a aflat o veste sumbră, băiețelul lui Alexandru avea leucemie. Cu ajutorul mai multor oameni de bine băiețelul a ajuns la spitalul din Roma unde în momentul de față face chimioterapie.
Vorbește și acționează cu o siguranță de sine, cu un curaj care nu au nimic de a face cu calculul meschin intelectual, cu slujirea micilor interese ale mai marilor zilei, cu tăcerea la comandă.
„Sub numele «sânziene» se ascund trei elemente strâns legate între ele. Primul se referă la zânele, de obicei bune, zâne extrem de «harnice» în noaptea de 23 spre 24 iunie, adică noaptea Sânzienelor; al doilea este reprezentat de florile galbene
Nu știu dacă vă imaginați 200.000 de curcani de carne, 224 de mii mai exact, sunt o ditamai coloana de 75 de tiruri, aproape pe doi kilometri întinsă.
Coada la sfinți, la moaște, este culmea iraționalității pentru o minte atentă doar la resorturile materiale ale lumii. De ce să stai în ploaie, frig, poate o noapte întreagă, la coadă la moaște?
Indiferent de ce va spune Curtea Supremă în legătură cu alegerile, președintele Donald Trump rămâne un reper politic, cel puțin pentru ultimele două decenii.
Apropierea sfinților, prezența în comunitatea euharistică a Sfintei Liturghii, rugăciunea sunt adevărate terapii în aceste vremuri pandemice.
Dacă mă gândesc pe scurt, aș putea completa o listă de zece măsuri pentru conservarea valorilor creștine în societate, care m-au bucurat mult:
Într-o lume plină de panică, cea mai bună veste vine din economie: Dacia și Ford au atins în septembrie 2020 cel mai mare volum producție din istoria României: 57.846 de mașini, în creștere cu 56%.
Vă oferim un grupaj de știri bune, culese de Eduard Dumitrache, în ideea de a demonstra că presa poate aduce și un mesaj pozitiv într-un univers media dominat de alerte, șocuri și dezastre. Mai există Știri bune ca pâinea caldă!
Au fost vremuri în care sfinții erau chemați să ne ajute să trecem cu bine prin încercări.
Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au oferit 5.000 de tablete electronice elevilor fără posibilități materiale.
Universitatea Oxford va testa un medicament antiinflamator ca tratament potențial pentru coronavirus.
În Harghita masca nu va mai fi obligatorie pentru copii, în timpul orelor, a anunțat Consiliul Județean. Harghita este unul dintre județele cu cele mai puține cazuri din țară.
Keira Bell nu-și mai poate recupera niciodată copilăria. Trupul ei, trecut prin mai multe serii de medicații pentru blocarea pubertății și mastectomie, este cicatrizat și străin. Cine ar fi trebuit să îi apere copilăria?
Studiu coreean: pacienții care ies pozitivi a doua oară la teste nu sunt infectați, ei elimină particule de virus neinfecțioase;
La Piatra Neamț a avut loc luni prima donare de plasmă convalescentă din județ. Patru donatori, pacienți vindecați de Covid 19, au donat plasmă pentru bolnavii infectați din Spitalul Județean Neamț;
Una dintre cele mai complexe ceremonii din Săptămâna Mare este slujba Sfintei Luminii de la Ierusalim. Fenomenul însă este menționat încă din secolul al IV-lea. Patriarhul Diodor a participat 63 de ani neîntrerupți la această ceremonie și a vorbit despre aceste momente într-un interviu
Lazăr a plecat după Învierea lui Hristos în insula Cipru împreună cu surorile lui Marta și Maria. Aici a fost hirotonit chiar de Apostolul Pavel și Varnava deci Lazăr este cel dintâi episcop al Ciprului...
Conform unor mărturii prezentate și de portalul Doxologia, în Bulgaria dar și în Grecia s-a arătat un sfânt ce a alungat teama din rândul oamenilor. Acesta i-a îndemnat să se roage și să meargă să se împărtășească cu Hristos. Este vorba despre Sfântul Nichifor cel Lepros.
„Pe termen scurt regretăm ceea ce facem, pe termen lung regretăm ceea
ce nu facem.”
„Arta de a
(nu) pierde timpul” este despre amânare iar Piers Steel promite că
tendința de a amâna un lucru poate fi evaluată și depășită.
Este cartea pe care o voi ține aproape, pentru a mă întoarce cu prichindeii mei din când în când în harul poveștii depănate de către autor...
În septembrie 1870 englezul James William Ozanne debarca în portul Giurgiu după ce peregrinase prin întreaga Europă. „Una peste alta, priveliștea ce mi-a adus desfătare în timpul celor două zile luminoase de septembrie a fost una dintre cele mai mari plăceri din viața mea”
Priviți fotografia: 12 ani de închisoare la Pitești și Jilava, zeci de torturi îndurate, genunchii distruși de securiști...
Ce Urzeala Tronurilor, este epic cum și-a petrecut Ștefan Vodă vara lui 1476. Problemele noastre naționale par o glumă pe lângă faptele descrise de istoricul Ioan Ursu în monografia dedicată.
Pacifiștii de serviciu nu au ieșit cu haștaguri, nu au ieșit în apărarea familiilor care merseseră să se roage, să serbeze Învierea, Un eveniment cu comentarii umaniste ce însoțesc tăcerea mieilor...
Mircea Morar este unul dintre redactorii „Voci Conservatoare”, o publicație social-media suspendată de Facebook în urmă cu câteva luni, fără explicații.
România are nevoie ca de aer de schimbarea paradigmei în politică, în contextul în care suntem intoxicați zilnic fie cu soluții socialiste, fie cu soluții Karl Marx Reloaded.
Pentru noi este importantă situația românilor din Bucovina de Nord și Bugeac, jurisdicțional aceștia nu mai aparțin în momentul de față Patriarhiei Moscovei.
Anul 1881, o națiune își proclama regatul după ce secole de-a rândul fusese înghesuită între cele trei imperii vecine: Imperiul Otoman, Rus și Habsburgic.
Recuzita de astăzi a Halloween-ului este livrată exclusiv de Hollywood. Eventuala țintă culturală a copiilor va fi probabil ultimul remake al filmului horror „Chuckie” sau „Saw”. Ori nu cred că este cazul să le dedicăm o sărbătoare în școala românească.
Toate dezinformările cu formularul (vezi Andrei Pleșu), cu autobuzele pesedeului (vezi USR), cu „iubirea nu votează” (vezi Andreea Bălan) nu au ținut. Oamenii au mers și au votat, cu copiii lor de mână.
O companie de deșeuri de mediu din Londra a avut o surpriză când a descoperit în gunoiul selectat un relicvariu ce conținea un os al Sfântului Clement.
În urmă cu 31 de ani, pe 13 iunie 1987, Elena Ceaușescu venea cu un inginer de șantierul din Piața Unirii: „Jos porcăria!”
După șapte ani războiul din Siria nu ar mai trebui să dureze o singură zi în plus!
Constatarea mea este că filmele românești de regulă ne pun cenușă în cap, cu kilogramul!
Pe lângă amestecul de energii, chakre și alte concepte esoterice, m-a deranjat apelul la ideea că „religia îndoctrinează prin ritual și condiționare”.
Intoleranță și manipulare de partea celor ce strigă, în numele umanismului, scoaterea oricărei religii din școală și societate.