Articole de
Elena SoluncaEditoraliști / Invitați

Doamna Elena Solunca a fost publicist la ziarul Lumina al Patriarhiei Române, redactor la revista Academica a Academiei Române și editorialist Ziaristi Online și ActiveNews unde a susținut rubrica de religie Gând de Duminică. Răpusă de sistemul medical pandemist. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Să ne împăcăm în aceste zile cu Dumnezeu Cel Sfânt și bun spre a ne învrednici a primi colindătorii. Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos, Lăudați și cântați și vă bucurați!

Apoi, cum sfătuiește colindul ”să facem loc la masă, Pruncuțului Hristos”, lăudând și cântând întru vestea minunată a nașterii lui Hristos, Mesia chip luminos, Cel care a fost, este și fi-va în vecii vecilor.  S-o facem cu Vasile Voiculescu, unul din Sfinții închisorilor:

Schitul Icoana, Gorj - Sorin Efros, Pemptousia.ro

Elena Solunca: Pilda samarineanului milostiv - Pilda Sfântului de la Aiud, Mircea Vulcănescu. Gând de Duminică – Mergi de fă și tu asemenea

Măria Sa Țăranul Român nu ”murea”, el pleca la Domnul ”Cel îndelung răbdător și mult milostiv căruia îi pare rău de răutățile oamenilor”. Treapta următoare a milostivirii este iubirea vrăjmașilor pe care a înțeles-o prea bine Mircea Vulcănescu, Sfântul de la Aiud, care s-a rugat cu ultimele puteri ”Să nu mă răzbunați!”.