Articole de
Ioana IvanEditoraliști / Invitați

Redactor colaborator ActiveNews

12 decembrie: Sf. Ier. Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni cu papucii tociți. Sfântului Spiridon i se arătau îngerii, care slujeau la Sfânta Liturghie împreună cu el. A salvat insula Corfu de ciumă dându-i cu Crucea în cap necuratului

Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni, s-a născut în cetatea Aschia, din Cipru, pe la anul 270 și a trăit până pe vremea împăratului Constantin cel Mare (306-337) și a lui Constanțiu (337-361), fiul lui. Era simplu și smerit cu inima.

Foto: Adrian Păunescu, fiul lui, Andrei și Constantin Noica la Păltiniș

4 decembrie: 36 de ani de la moartea lui Constantin Noica, unul dintre cei mai mari filosofi legionari. Ce a declarat Mihai Șora la Securitate despre el, în Dosarele Lotului Noica-Pillat, și cum l-au ”talonat” Pleșu și Liiceanu

Constantin Noica, unul dintre cei mai mari filosofi legionari, s-a născut în anul 1909, în comuna Vitănești, județul Teleorman și moare la 4 decembrie 1987, în localitatea Păltiniș din județul Sibiu. Fiul său, Rafail Noica, este monah al Bisericii Ortodoxe Române.

Apocalypse Icon / FB

13 noiembrie: Sfântul Ioan Gură de Aur, marele dascăl și luminător al lumii, cel mai mare predicator al Ortodoxiei și autorul celei mai des celebrate Liturghii. Ultimele cuvinte: „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Sfântul Ioan Gură de Aur s-a născut în Antiohia din părinți nobili: tatăl său, Secundus, era un ofițer de rang înalt în armata imperială. Tatăl său a murit la scurt timp după nașterea sa, astfel încât el a fost crescut de mama sa, Antuza, care era creștină, sărbătorită și ea tot azi.

4 noiembrie: Sfântul Ioanichie cel Mare. A primit de la Hristos darul de a merge pe apă, de a se înălța de la pământ în timpul rugăciunii și darul tămăduirii

Sfântul Cuvios Ioanichie păștea vitele satului său din Bitinia. Era foarte credincios, fiind povățuit de Duhul Sfânt. Când își făcea rugăciunea, își însemna turma sa cu semnul crucii și aceasta rămânea nemișcată și nerisipită de fiare și de tâlhari. La vârsta de 43 de ani, fiind voinic, a fost luat în armată.