Articole de
Irina BazonRedactori

Irina Bazon a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Al. I. Cuza din Iași și este traducătoare profesionistă și redactor de carte și presă.

În „era comunicării”, dorul pare a fi pe cale de dispariție. Poate că lumea de astăzi are nevoie mai mult decât oricând de o reașezare în dor. Și noi ca români trebuie să redescoperim dorul - sau ceea ce ne definea altă dată ca „popor al comuniunii”, cum îl descria Părintele Stăniloae – pentru a ne descoperi pe noi înșine.
⚊ irinamonica.wordpress.com

Captură: New York Post

CORUPȚIA DIN SPATELE VACCINĂRII COVID. Fosta șefă a biroului FDA de evaluare a vaccinurilor s-a opus, în 2021, ordinelor de vaccinare obligatorie din SUA: ”Sunt dovezi tot mai multe privind asocierea acestui vaccin cu dezvoltarea miocarditei”

Potrivit unor e-mailuri dezvăluite recent, fosta șefă a biroului FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA) de evaluare a vaccinurilor, Marion Gruber, s-a opus ordinelor de vaccinare obligatorie, spunând că este necesară

NU VIRUSUL UCIDE! Imunolog clinic ceh a descoperit și dezvoltat un tratament timpuriu ieftin și eficient anti-Covid: „Eram capabili să salvăm vieți, dar nu ni s-a permis, iar autoritățile ne-au ignorat și ne-au redus la tăcere”

Dacă autoritățile ar fi ascultat sfaturile unor specialiști cu cele mai profunde cunoștințe despre mecanismele COVID-19, pandemia ar fi putut fi gestionată eficient, potrivit unui imunolog, unul dintre cei câteva sute din lume cu expertiză specifică. În schimb, vocea lui și a altora a fost redusă la tăcere.

Dr. Angus Dalgleish, oncolog: „Eu și mulți oncologi din întreaga lume suntem alarmați de creșterea bruscă a cazurilor de cancere – recidivă și cazuri noi, care au în comun un vaccin recent de rapel anti-Covid”

„Administrarea unui vaccin de rapel anti-Covid este asociată cu supresia celulelor T și cu o modificare a tipului de anticorp indus, care, luate împreună, explică de ce sistemul imunitar nu mai este capabil să controleze dezvoltarea cancerelor, așa cum făcea anterior foarte bine”

Expert în Inteligența Artificială: „Dezvoltarea IA trebuie oprită imediat, altfel omenirea va fi în pericol”

Ființele umane nu sunt pregătite pentru o IA puternică în condițiile prezente, dar nici în „viitorul previzibil”, a declarat un expert de top în domeniu, care a adăugat că recenta scrisoare deschisă prin care se cere un moratoriu de șase luni asupra dezvoltării Inteligenței Artificiale avansate constituie „o subestimare a gravității situației.”

Începutul sfârșitului dolarului american și pericolul instaurării societăților fără numerar. „Vom fi închiși ca într-un țarc din care nu va mai exista scăpare”

Într-un video recent, care a devenit viral pe Internet, acumulând până în prezent peste 6.300.000 vizionări, Clayton Morris, realizator american de emisiuni pe teme financiare, prezintă pe scurt istoria ascensiunii și declinului inevitabil al dolarului american, avertizând, în același timp, cu privire la instaurarea unui stat al supravegherii, în care nu vor mai fi acceptați banii de hârtie.

O tânără din Canada, bolnavă cronic, critică promovarea de către guvern a sinuciderii asistate – Forțată să aleagă între „sărăcie extremă sau moarte”

Într-un articol publicat în CBC News, Alexandria Nassopoulos își împărtășește povestea emoționantă, despre ce înseamnă a trăi cu fibromialgie, afecțiunea de care suferă, dezvăluind că este posibil să fie eligibilă pentru eutanasie (Canada’s Medical Assistance in Dying, sau MAiD), dar nu și pentru a primi suficient sprijin pentru a-și îmbunătăți viața

Mărturisirea unui faimos YouTuber american: ”Cum L-am descoperit pe Dumnezeu și credința adevărată” în pandemie - ”Prezența răului și a lui satana, din care izvorăște răul, nu a fost niciodată mai evidentă ca astăzi”

Într-un video postat recent, Sears face o mărturisire emoționantă despre transformarea prin care a trecut în timpul celor trei ani de plandemie: el povestește cum L-a cunoscut pe Dumnezeu și a ajuns treptat să adere la valorile tradiționale creștine și să îmbrățișeze credința creștină.

Un grup de piloți dau în judecată compania aeriană United Airlines pentru că li s-a negat dreptul de a refuza vaccinurile anti-COVID din motive religioase

30 de persoane care lucrează în domeniul transportului aerian au intentat un proces împotriva companiei United Airlines din SUA, susținând că ordinul de vaccinare forțată le-a încălcat libertatea religioasă și că, în plus, guvernul Statelor Unite a ajuns efectiv să controleze compania în contextul pandemiei.

Dezvăluiri: Guvernul canadian a făcut presiuni asupra băncilor pentru a îngheța conturile protestatarilor din mișcarea „Convoiul Libertății” înainte de adoptarea Legii privind situațiile de urgență

Schimburile de mesaje între doi consilieri principali din biroul prim-ministrului Justin Trudeau arată că băncile au fost presate să aplice măsura înghețării conturilor protestatarilor din mișcarea „Convoiul Libertății”, cu mult înainte ca măsurile de urgență să fie adoptate pentru a pune capăt protestelor

Uraniul sărăcit folosit în războiul din Irak: intervenția americană și creșterea uriașă a ratei cancerelor în populație. Alte efecte devastatoare: malformații congenitale, nașteri premature, avorturi spontane

În timp ce Statele Unite iau în considerare o a treia invazie în Irak, consecințele primelor două invazii ies în evidență. Pentru mari părți ale populației irakiene, intervenția americană a dus la creșteri semnificative ale ratelor de malformații congenitale, nașteri premature, avorturi spontane și cazuri de leucemie

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

Soros promovează o versiune a democrației în care drepturile universale ale omului – versiunea nouă și „îmbunătățită” - și alocarea reglementată a resurselor înlocuiesc suveranitatea națională și pe cea individuală, scrie Dr. Robert Malone într-o nouă analiză, din care prezentăm mai jos partea a doua