Articole de
Părău Vlad

Părău Vlad e un fost ziarist la ActiveNews

Papa Francisc aprobă beatificarea a 7 episcopi greco-catolici morți pentru credință în închisorile comuniste din România

Papa Francisc a promulgat marți decretul referitor la beatificarea a șapte episcopi greco-catolici din România, nevinovați deținuți pe motive politice și de credință în timpul regimului comunist, care au murit în pușcărie, refuzând să renunțe la apartenența față de greco-catolicism, interzis de regimul ateisto-comunist. Decizia de beatificare încheie o procedură care a durat 25 de ani, fiind inițiată în 1994.

Mugur Isărescu, avertisment despre adoptarea monedei Euro: Dacă România aderă fără să fie pregătită, problemele i se pot agrava

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a afirmat marți, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, din partea căreia a primit titlul de Doctor Honoris Causa, că intrarea în zona Euro nu mai este un panaceu, iar dacă România va adera la moneda unică fără să fie pregătită, atunci problemele nu numai că nu i se vor rezolva, ba dimpotrivă, se pot și agrava, relatează Agerpres.

Mitropolitul Teofan: Adevăratul creștin este chemat să mărturisească dreptul fundamental al copilului de a se naște

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a adresat vineri, 15 martie, un mesaj pro-viață despre dreptul copilului de a se naște. Această declarație a fost făcută în contextul pregătirilor întreprinse de tinerii ortodocși (alături de alți activiști creștini) pentru desfășurarea ediției din 2019 a „Marșului pentru viață”, cu tema „Unic din prima secundă”, organizat pe 23 martie în peste 500 de localități din România și Republica Moldova.

Tăriceanu, despre candidatul PSD-ALDE la prezidențiale: „Va fi cine are mai multe șanse ca, odată intrat în turul doi, să îl învingă pe Iohannis”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Constanța, că alianța PSD - ALDE își dorește ca, la alegerile prezidențiale din acest an, să aibă un candidat care să dea alianței politice maximumul de șanse pentru ca, odată intrat în turul doi, acest candidat să îl poată învinge pe Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Sursa: APC România

Ivan Pațaichin și Mihai Mălaimare, printre cei care susțin campania Trăiește natural și mănâncă tradițional - campanie pentru promovarea produselor tradiționale românești

Radio România Antena Satelor, cu sprijinul Asociației „Pro Consumatori”, desfășoară în perioada 15 - 30 martie 2019 campania media "Trăiește natural, mănâncă tradițional!”, un demers de promovare a produselor tradiționale românești susținut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Fundația „Mâine va fi mai bine” - se arată într-un comunicat al Asociației Pro Consumatori.

60 de români primesc subvenții prin „Diaspora ReSTART” pentru deschiderea de afaceri în țară

Un număr de 60 de întreprinzători români întorși din străinătate au semnat, vineri, la Prefectura Cluj-Napoca, contractele pentru subvenții de câte 40 de mii de euro cu scopul înființării de afaceri în țară prin proiectul „Diaspora ReSTART”, pus în aplicare de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (I.M.M.) din România, informează Mediafax și Ziua de Cluj.

Editura Doxologia: Mărturii și rânduieli despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere

Având în vedere că luna martie, ca simbol al primăverii și al regenerării vieții, a fost aleasă a fi „luna pentru viață” în care se desfășoară „Marșul pentru viață”, menit să conștientizeze asupra dramei femeilor aflate în criză de sarcină, în acest sens se înmulțesc mărturiile mamelor care, cu sau fără voia lor, au trecut prin trauma avortului, dar și relatările documentate și publicațiile pe această temă.

Sursa: Facebook

Consiliul Elevilor boicotează simularea Evaluării Naționale

Consiliul Național al Elevilor, care se auto-recomandă a fi „structura reprezentativă a elevilor din România”, dar care, în restul timpului, se preocupă de subiecte precum "educația" sexuală și ideologia gender, a solicitat duminică și luni în postările sale dintr-o platformă de socializare ca elevii să returneze foaia goală pentru a boicota simularea Evaluării Naționale, programată a se desfășura săptămâna aceasta în unitățile de învățământ din țară.

Peste 60 de ONG-uri au depus la Palatul Cotroceni un memoriu prin care contestă proiectul „România Educată” al Președintelui Iohannis. Mesajul lui Cristian Filip, președintele Alianței Părinților din România (VIDEO)

Un număr de 62 de organizații non-guvernamentale au depus vineri, 8 martie 2019, la sediul Administrației Prezidențiale, un memoriu prin care își exprimă obiecțiile legate de controversatul proiect al președintelui Klaus
Iohannis, „România Educată”,

Noul director al Agenției Naționale de Transplant, afirmație contrazisă de bioetică: Moartea cerebrală este echivalentul morții pacientului

Agenția Națională de Transplant are un nou director executiv, pe medicul chirurg Radu Zamfir, informează România Actualități. Din perspectiva noii funcții pe care o ocupă, chirurgul Zamfir pledează pentru creșterea numărului de donatori de organe, considerând că astfel ar putea fi salvate viețile altor oameni, care au nevoie urgentă de transplant de organe.