Articole de
Pr. Dan BădulescuEditoraliști / Invitați

Constantin Dan Bădulescu (n. 1952) debutează ca muzician rock (chitară bas) în 1968. Cântă în mai multe formații de muzică rock, printre care Sfinx, Roșu și Negru, Valeriu Sterian și Compania de sunet, Iris, Post-Scriptum, Nicu Alifantis.
A fost coleg la Conservatorul bucureștean cu Sorin Chifiriuc și Dan Andrei Aldea. Va absolvi în 1975, la secția Pedagogie muzicală din cadrul Facultății de Compoziție.
Emigrează în Suedia la 6 ianuarie 1986. Manifestă un interes tot mai mare pentru muzica bizantină. Intră în legătură cu alți muzicieni români din diaspora. Revine în România în 1997, după care este angajat în calitate de inspector la sectorul Comunități Externe al Patriarhiei Române și numit preot la biserica din strada Avrig (București).
Își încheie studiile de licență în teologie în 1997, subiectul lucrării de diplomă fiind „Muzică pentru tineret dezorientat religios”. În 2002, este numit doctor în aceeași specializare; lucrarea de doctorat analizează mișcarea New Age (un curent spiritual, rǎspândit mai ales în Vest. Adepții acestui curent pretind o apropiere mai mare de spiritualitate, ei susținând cǎ acest lucru este necesar pentru ca omenirea sǎ poatǎ intra intr-o „nouǎ vârstǎ”, în care va domni armonia universalǎ. Alții vǎd în New Age o reînviere a gnosticismului).
Cărți publicate:
- New Age - Împărăția răului, Ed. Cristiana, 2002
- Ortodoxie și erezie, Ed. Agaton, 2006
- Conflict între "legile" științei și minunile credinței, Ed. Agaton, 2008
Traduceri: 2 cărți de Tito Colliander: Calea Ascetilor și Credinta si trairea ortodoxiei
A participat la interviuri, conferințe și emisiuni televizate, unde a discutat subiecte legate de criza spiritualității în ultimele decenii, despre influența muzicii rock în lumea creștină, New Age ș.a.
Printre altele, este colaborator la revistele "Porunca iubirii" și „Credința ortodoxă”, precum și la site-urile www.creationism.info și www.hexaimeron.ro. YouTube; https://www.youtube.com/@constantindan3038. Site-ul său mai jos.
⚊ www.credesicerceteaza.ro

Sinodul de la Niceea - Frescă Mănăstirea Stavropoleos, București

Pr. Dan Bădulescu: Calendarul gregorian și osândirea sa de către Biserica Ortodoxă. Cauzele din care Biserica Ortodoxă nu poate primi reforma gregoriană și să lepede calendarul și canonul pascal cel vechi

Este binecunoscut faptul că, în primele trei secole creștine, în Biserică au coexistat mai multe moduri de prăznuire, în special a Sfintelor Paști, deci mai multe calendare. Această situație a fost sesizată și percepută ca un factor de diviziune, au existat încercări de uniformizare venite în special din partea papilor romani dar fără rezultat.