Articole de
Pr. Ioan IstratiEditoraliști / Invitați

Preot Arhiepiscopia Tomisului, lector la Universitatea Ovidius Constanța.
https://www.facebook.com/ioan.istrati

Pr. Ioan Istrati: Doctorul: femeie, ești nebună? Scoate-afară șobolanu! Părintele Paisie de la Sihla îi zice femeii: spune de sute de ori pe zi Tatăl nostru și fă Cruce pe burtă de mii de ori, și va trăi. La mulți și binecuvântați ani!

O femeie a rămas însărcinată. Sarcina era ok, burta era destul de mică, bebelușul dădea din picioare. În luna a cincea, femeia a făcut iminență de avort, hemoragie uriașă. Profesorul ginecolog de la Iași a zis: dă-l afară, că n-are nici 5% șanse să supraviețuiască.

Pr. Ioan Istrati: Am fost la filmul 21 de rubini. Sunt în Biserică oameni sfinți și păcătoși, și buni și răi, și pe toți Dumnezeu îi mângâie și îi vindecă plângând. Chiar de unii s-ar simți vexați, filmul ne trage puțin cu picioarele pe pământ și ne smere

Dincolo de răfuielile creatorului filmului cu autoritatea eclesială, transpare dincolo de vălul gros al durerii, minunea unirii lui Dumnezeu cu oamenii, sublimitatea preoției, adâncul vocației, sfințenia Bisericii dincolo de imperfecțiunile slujitorilor ei, smerenia lui Hristos dincolo de mândria tiranică a stăpânilor.