Gheorghe Nistoroiu: Nașterea DOMNULUI în porfira Suferinței Poeților CRUCII
Vibrările, urările și speranțele lor, destramă năframa-nserării din bezna închisorii în Noaptea ALBĂ, ce picură balsam peste rănile, suferințele și strigătele celor mulți.
Profesor
http://nistoroiu.blogspot.com/
⚊ www.facebook.com/gheorgheconstantin.nistoroiu
Vibrările, urările și speranțele lor, destramă năframa-nserării din bezna închisorii în Noaptea ALBĂ, ce picură balsam peste rănile, suferințele și strigătele celor mulți.
În gerul încremenit al penitenciarelor, scânteile sufletelor celor închiși se aprindeau în miezul lor tainic de lumină, lăcrimând mireasma de colind a Crăciunului:
„Jimboiu era unul din cei mai curați… Am înțeles că el a ajuns să trăiască stările de care vorbesc Sfinții Părinți” – Părintele Mihai Lungeanu
Toate marile personalități, în diferitele epoci ale istoriei noastre precum: mame, dascăli, genii, profeți, eroi, martiri, mărturisitori și sfinți ai Neamului, surprind în sufletul lor aprins și cuprind în inima lor dogoritoare, Icoana autohtonismului și Aura ortodoxiei noastre!
Pe admirabilul nostru filosof creștin – Petre Țuțea, l-am admirat ca pe un templu celest privind divina sa înțelepciune ortodoxă din al cărei izvor, omenirea își merită cu prisosință savoarea și splendoarea.
Mântuitorul nostru Iisus Hristos, avertizează Proorocii despre înșelarea, vicleșugul, fățărnicia cărturarilor și fariseilor legiuitorii, ierarhii cultului religios, alți dregători,statul, orânduirea lumească, care fac legi dar nu le respectă.
Artur Gabriel Silvestri a pășit pe urmele marilor înaintași ai geniului și ai profetismului zamolxian și hristic, descoperind valorile Neamului, în întreaga sa fibră a existenței, a esenței, a continuității, în măsura chemării și înălțarea alegerii.
Salcia divină este simbolul Fecioarei Maria în plinirea Jertfirii Ei de Mamă dumnezeiască! Salcia este simbolul prin excelență al smereniei naturii în fața preamăririi dumnezeești! SALCIA este Buna Vestire a Naturii pământești care anunță bucuria sosirii PRIMĂVERII!
Bucovina – braț trupesc, mărginaș al Vetrei strămilenare DACIA, asemeni Mamei străbune, asaltată de timpuriu de nomazii însetați și flămânzi după pradă, slavii (veneții, anții, slavinii), așezați în sec. V,d.Hr. între bazinul mijlociu al Vistulei și Niprul mijlociu și superior
Suferința înțeleasă ca una dintre cele mai mari virtuți creștin-ortodoxe, întrupată în aureola mistică a sufletului credinciosului mărturisitor peste care se pogoară harul Duhului Sfânt, conlucrează la desăvârșirea celorlate virtuți divine, credința, nădejdea și dragostea întru Adevăr, Libertate, Frumos, Iubirea de Neam, de Natură, de creație.