Articole de
Reacționarii

În fata revoluției, se cuvine să ne aducem aminte ca singura, unica, adevărata revoluție ne aparține nouă, este moștenirea noastră pe care am primit-o de la părinții noștri.

Ceea ce vedem desfășurându-se înaintea ochilor noștri este samavolnicie, uzurpare, înșelăciune, scamatorie. Revoluția, în sensul său originar, însemna întoarcerea la ordinea dreaptă, restaurarea dreptății și rânduielii. Dar, numele a fost confiscat de cei care, sub îndrumarea diverșilor arhitecți, lucrează „taina fărădelegii”, adică lucrează la înlocuirea rânduielii și a firescului cu fărădelegea si anormalitatea.

În fața acestui tăvălug, ce se poate face?

„Ieșiți din rândurile lor și vă osebiți”, a zis Domnul căpeteniilor vechilor evrei când intrau in Palestina neamurilor. Adică, fiți conștienți că sunteți diferiți de lume și de mersul programat al acesteia. Deosebiți-vă de cei care merg pe calea cea largă a învățăturilor vremii noastre (ce contrazic firescul, atunci când nu se contrazic între ele) care guvernează – și zăpăcesc – viețile multora din jur. Nu faceți, mimetic, ce fac cei din jurul vostru, doar pentru că „așa face toată lumea”, înainte să luați aminte la ce ne spune Domnul Dumnezeu. Nu vă luați după vocile stridente ale vânzătorilor de iluzii si ale precupeților de cuvinte, care și-au închiriat gura si stiloul stapanitorilor acestei lumi, mai înainte de a asculta și vocea înaintașilor.

Voi sunteți „lumina lumii”, așadar, nu va puneți sub obrocul unor filosofii mincinoase si întunecate, nici nu vă dați binecuvântarea pe care ați primit-o în dar pentru un blid de mâncare sau pentru doza de senzualism oferită de traficanții de suflete ai vremii.

Înnoiți-vă mintea și nu o lăsați parazitată de „înțelepciunea” acestui veac. Aduceti-vă aminte că noi gândim și făptuim nu din inerție, ci pentru că ni s-a descoperit adevărul despre noi si despre destinul acestei lumi. Și noi știm că cea mai valoroasa cunoaștere este cunoașterea de sine – dar care vine nu prin aprobarea de sine, ci prin scrutarea de sine în lumina învățăturilor Părinților și Bisericii. De aici începe, de fapt, totul.

Tot ceea ce facem trebuie conectat la acest scop – salvarea noastră si a aproapelui, începând cu cei din familie, comunitate, națiune. Iar Salvarea începe printr-o revoluționare a sinelui, a minții si a vieții, prin care redevenim ce-am fost si mai mult decât atât, căci știm că suntem Adam restaurat, înnoit întru Hristos.

Suntem luptători fără permisie, căci știm că „împărăția se ia cu asalt”. Așadar, suntem într-un permanent război spiritual, în primul rând cu noi înșine si cu slăbiciunile noastre, dar și cu lumea și cu diavolul.

Suntem orientați către realizarea binelui adevărat și nu către auto-realizare și succes cu orice preț. Ținem la fidelitate și loialitate, căci știm că bărbăția și feminitatea, dragostea și prietenia adevărate se pierd când le tranzacționăm pentru plăcere egoistă.

Avem răbdare și ne știm locul și rândul. Nu ne băgăm în fata, nu dăm din coate și nu umblăm după recompense imediate și facile sau câștigate luând-o pe scurtături ilicite.

E mult mai important să fim bine cu Dumnezeu, să ne cultivăm cu grijă relațiile în familie, prieteniile spirituale, frățietatea de gând si de faptă, decât să avem succes în carieră sau să ne înfruptăm din roșcovele bine lustruite ale lumii acesteia. Totodată, în profesiile noastre căutăm să fim atenți, conștiincioși, corecți si să-ncercăm, și acolo, să realizăm că lucrăm cu oameni, care sunt mai importanți decât procedurile, obiectivele în cifre sau deținerea de putere și de resurse.

Încercarea e să fim modești; știm că, lăsați la mintea si capacitățile noastre, netrebnici suntem. Nu ne bazăm pe forța sau deșteptăciunea noastră, nici măcar pe buna noastră intenție. Nu trebuie să considerăm că lumea e datoare să ne asculte sau să se ia dupa noi, chiar dacă ne doare că adevarul este disprețuit.

Miza nu e căutarea validării sau afirmării sociale. Daca ne manifestăm, o facem pentru că avem convingerea că unele lucruri trebuie spuse de pe acoperișuri.

Pur si simplu avem alte priorități si căutăm să căpătăm un mod de a gândi si de a trai aparte. Este moștenirea noastră, moștenire de preț, pentru că este din poruncă împărătească și urmează multor profeți și de martiri.

Să nu ne amăgim. Cine este astfel este contra curentului. Este un nebun care scandalizează. Este contra-revoluționar, adică reactionar. Dar mai știm că, acum doua mii de ani, Cineva a zdrobit porțile Iadului și a înfrânt puterea celui rău, deschizându-ne calea.

https://reactionarii.home.blog/