Articole de
Ștefan SecăreanuEditoraliști / Invitați

Ștefan Secăreanu este unul dintre cei mai cunoscuți ziariști din Basarabia. A fost deputat creștin-democrat în Parlamentul de la Chișinău, director al ziarului Țara, realizator la Vocea Basarabiei TV, redactor la Radio Moldova și Televiziunea Republicii Moldova.
⚊ www.facebook.com/ssecareanu

Ștefan Secăreanu: În timp ce ucrainenii îi fugăresc pe ruși acasă, SUA și OSCE pregătesc statutul special pentru Transnistria! Chișinăul trebuie să se angajeze imediat în eliberarea teritoriului Republicii Moldova de sub ocupația rusă

Președintele RM, Maia Sandu, Guvernul RM, prin Ministerul de Externe de la Chișinău, în frunte cu Nicu Popescu, condamnă, într-un glas, „atrocitățile comise de Armata Federației Ruse în orașul Bucha, Ucraina”, declarând ziua de 

Ștefan Secăreanu: Cum „nu suntem în pericol”, dacă ieri, sutele de mii de ruși care-l aclamau pe Putin, cântau/urlau toți într-un glas piesa „Made in the USSR”, cu versurile de început „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova, toate sunt țara mea”?

Igor Grosu, Președintele Parlamentului de la Chișinău, stând „la umbră” (în „Cabinetul din umbră”) cu ziaristul Vitalie Călugăreanu, îi șoptește acestuia la ureche ca să audă și stăpânii lui de la DW: „La momentul actual Republica Moldova nu este în pericol

Vladimir Căntărean și Kirill Gundeaev la Chișinău / Foto: EPA

Ștefan Secăreanu îi amintește fostului său coleg și prim ministru al Republicii Moldova, milionarul Ion Sturzu: Românii îl au ca Patriarh pe Preafericitul Părinte Daniel, nu pe Gundeaev, alias Kirill

Colegul meu de studenție, fostul prim-ministru Sturza Ion, își exprimă, foarte delicat, regretul în legătură cu acțiunile lui Gundeaev (alias Kiril, patriarhul moscovit), pe care, precizează el, l-a cunoscut în tinerețe în anturajul acestuia de „foști activiști de vază, comuniști și kaghebiști „oficiali””.

Ștefan Secăreanu: La 9 luni de la infectarea cu Covid am anticorpi formați pe cale naturală de aproape 5 ori mai multi decât norma în vigoare (240, față de 50!). De ce mai sunt chemat de la policlinică să mă vaccinez dacă eu am vaccinul meu - anticorpii?!

Am făcut și eu un experiment: după 9 luni de la infectare cu COVID, am mers, chiar azi (Clinica INVITRO, Chișinău, str. Testemițanu 19/1), să fac testul la anticorpi către COVID! Cum credeți, care e rezultatul?

Foto: Tudor Iovu

Perversiunea morală sau ipocrizia cu ștaif a președintei Maia Sandu

Să înțelegem că sutele de luptători de la Nistru care au eliberat de câteva ori Tighina și Dubăsariul au fost trădați și lăsați să moară în bătaia gloanțelor trase de armata lui Lebed de niște simpli „hoți” de la Chișinău? Or, ăștia constituiau agentura rusească aflată în chiar fruntea Ministerului Securității Naționale de atunci și în celelalte structuri de forță ale Chișinăului care își coordonau perfect acțiunile cu KGB-ul de la Tiraspol și Moscova?

Maia Sandu, Securitatea și Facebook-ul. Editorialistul ActiveNews din Basarabia, jurnalistul veteran Ștefan Secăreanu, este cenzurat de Facebook pe tema SIS-ului de la Chișinău. "Încalcă standardele comunității"

Cum a fost dat SIS-ul pe mâna rușilor în schimbul sprijinirii Guvernului Maia Sandu de către PSRM. Atenție mare la ce ne pregătește spiritul revoluționar neomarxist al protestelor Maiei! Partida rusească va avea deja voturile necesare pentru modificarea Constituției!