LEUL românesc împlinește 188 de ani
În 16 septembrie 1835, leul era instituit ca monedă oficială a românilor, de către domnul Țării Românești, Alexandru Ghica. Leul, unitate teoretica de cont, era echivalentul a 60 de parale.
Tudor Matei are 34 de ani, cu experiență de 11 ani în presa online. Nu îi place publicitatea.
În 16 septembrie 1835, leul era instituit ca monedă oficială a românilor, de către domnul Țării Românești, Alexandru Ghica. Leul, unitate teoretica de cont, era echivalentul a 60 de parale.
După zeci de ani de impostură, securism și turnătorie - devoalate de CNSAS de abia după 17 de ani de la căderea comunismului -, homosexualistul și krisnamurtistul Mircea Kivu, nume de cod „Mihai”, fost vicepreședinte FDSC
Butasport.rs ne oferă și o scurtă filmare de la un meci de basket amical disputat azi de Partizan Belgrad în capitala Serbiei iar Legitimă Apărare ne aduce aminte cum a fost pe Arena Națională, într-o altă filmare: VIDEO:
Republica Moldova asigură zilele acestea deplasarea pe teritoriul ei pentru circa 30.000 de tranzitări (tur-retur) ale evreilor hasidici care urmează să participe la un pelerinaj în orașul ucrainean Uman pentru a marca Anul Nou evreiesc la mormîntul unui important rabin din secolul al XVIII-lea
Rușine reprezentanților autorităților din România care au acceptat această mârlănie încălcând demnitatea națională cât și legile românești și internaționale!
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a închiriat 57 de zboruri charter cu aeronave private pentru deplasările sale profesionale pe parcursul a doi ani, a confirmat marți agenției DPA un purtător de cuvânt comunitar
Jucătoarea de tenis Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj, conform anunțului făcut de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA).
Vă vom ține la curent cu rezultatele meciului de vis catalogat drept „Neprețuit” - ”Priceless” - de comentatorii internaționali care se amuză cum Planeta Tenis se închină la „băieții răi” ai lumii
Pe 10 septembrie se împlinesc 34 de ani de la scufundarea, în anul 1989, a navei de pasageri Mogoșoaia. Nava a fost izbită violent de un convoi de barje bulgăresc, iar din naufragiu au scăpat cu viață doar 16 dintre cei 255 de pasageri.
Dispărutul: „Am creat o întreprindere unică pentru țara noastră, dar complexitatea ei este tocmai călcâiul lui Ahile care poate afecta viitorul în cel mai neașteptat mod. Sper că acest lucru nu se va întâmpla”.
Cu o activitate aproape inexistentă între 2005 și 2020, firma condusă de fostul ministru Cristian Ghinea a avut o creștere substanțială în 2022 în ceea ce privește încasările.
Federația internațională responsabilă cu competițiile de înot, World Aquatics, va lansa o categorie „Open” la Cupa Mondială de înot de la Berlin, și care va primi „înotători de toate sexele și identitățile de gen”
Un jurnalist transgender din Statele Unite este acum purtător de cuvânt oficial al Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate Ucrainene, anunță publicația americană Newsweek și publicația ucraineană Kyiv Post.
24 iulie 1949 este ziua în care au apărut primele 5 gospodării agricole colective, din cele 60 pregătite pentru a inaugura noua politică agricolă a României comuniste.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a lansat candidații la Alegerile pentru Parlamentul European din 2024 în cadrul unui eveniment desfășurat în această seară la Arenele Romane.
Prezent la Universitatea de Vară de Băile Tușnad, ministrul Apărării de la Budapesta a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii români prezenți la fața locului. În schimb, oficialul maghiar a făcut declarații pentru presa de limba maghiară.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea privind protestele, făcută pentru a-i descuraja pe români să protesteze la adresa puterii și care vine cu pedepse mai mari decât pentru uciderea din culpă
„Erou care nu s-a predat în luptele cu securitatea din 19 iulie 1949 de la Cobadin, Gogu Puiu rămâne un exemplu veșnic PREZENT!”, au scris aceștia pe pagina de Facebook Noi Românii.
Ilie Theodoriu Năstase s-a născut pe 19 iulie 1946 la București, ca fiul al Elenei, născută în Basarabia și al lui Gheorghe din Râmnicu Sărat. Familia acestuia a locuit la Chișinău până în 1944, când s-a refugiat la București în urma iminentei invazii sovietice.
După ce utilizatorii Threads, clona lui Zuckerberg la Twitter, s-au redus în ultimul week-end, atât în ce privește nivelul înscrierilor cât și participarea utilizatorilor, cu 20%, respectiv timpul petrecut pe platformă, în scădere cu 50%, Elon Musk
Cu toate acestea nu este vorba de Mircea Toma, soroșistul expirat instalat de USR la CNA (foto), care a scăpat de arestare deși și-a tălăngit organele în aceeași locație chiar sub nasul unor copii nevinovați dar și ai Monicăi Macovei.
Galeria Tretyakov a transferat icoana "Sfânta Treime" a Sfântului Andrei Rubliov la Lavra Sfânta Treime Serghei pentru utilizare gratuită. Acordul a fost aprobat de ministrul Culturii ruse Olga Lyubimova și de patriarhul BORu Kirill. Acesta din urmă a calificat acest eveniment drept istoric.
Cel mai popular scriitor ceh după Franz Kafka, Milan Kundera, a murit la 94 de ani. El a fost autorul romanelor „Ignoranța”, „Iubiri caraghioase”, „Cartea râsului și a uitării” și „Insuportabila ușurătate a ființei”
Nume de referință în teatrul românesc de revistă, actor de scenă și de vodevil, celebru cupletist, Constantin Tănase s-a născut la 5 iulie 1880 la Vaslui.
În anul 1521 la Câmpulung-Muscel a fost redactat primul document scris, compact și unitar in limba română.
Activitatea Sfântului Grigorie Dascălul în scaunul de mitropolit al Țării Românești a fost întreruptă de către administrația rusă instaurată în Principatele Române, ierarhul fiind exilat timp de peste patru ani la Chișinău, Buzău și Căldărușani.
La 11 iunie 1948 a fost dată lovitura de grație proprietății private din România prin exproprierea majorității întreprinderilor prin adoptarea Legii cu privire la naționalizarea principalelor întreprinderi industriale, miniere, bancare, de transport și asigurări.
Otilia Cazimir este pseudonimul literar al poetei Alexandra Gavrilescu, ales de scriitorul Mihail Sadoveanu și de criticul literar Garabet Ibrăileanu
Protoschimonahul Iacob Bârsan, ctitorul Schitului „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, a trecut la Domnul sâmbătă, la vârsta de 72 de ani.
Pe 29 Mai 1962 este executat la Jilava colonelul Gheorghe Arsenescu, ofițer român care a condus, alături de Toma Arnăuțoiu, mișcarea de rezistență anticomunistă „Haiducii Muscelului”. A fost capturat de securitate în 1960, condamnat la moarte pentru „acte de teroare” și executat în 1962 la închisoarea Jilava
Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.
Galeria Steaua în drum spre Arena Națională, în dreptul Bisericii Mareșalului Antonescu de pe Bulevardul Basarabiei - Piața Eudoxiu Hurmuzachi, astăzi, 15 mai 2023. Pe Arena Națională se desfășoară de la orele 20.30 partida dintre Dinamo și CSA Steaua.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 30 mai 2017, decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste în data 14 mai.
Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-șef al DIICOT, a fost oprit în trafic de polițiștii ieșeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă știu cine este și a amenințat totodată că va lua legătura cu șeful Poliției județului Iași.
Avionul privat pe care Administrația Prezidențială l-a închiriat pentru deplasarea președintelui Klaus Iohannis la Londra, unde a participat la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al lll-lea, a făcut sâmbătă o escală de aproximativ 20 de minute în Sibiu
Tragedie într-una din familiile cu ințiativă în lumea afacerilor din județul Vrancea: s-a stins din viață Didina Mălinoiu, managerul hotelului „AmaDeus” din Focșani. Trista veste a fost făcută publică miercuri, 3 mai 2023
În urmă cu 25 ani, pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la "relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări.
La sugestia lui Andrei Pleșu și George Soros, Băsescu-Petrov a umplut PDL și supapele lui cu intelectuali din GDS și alte organizații soroșiste care s-au volatilizat când s-au terminat fondurile șpăgilor Microsoft.
Pentru a proteja fermierii și consumatorii maghiari, Guvernul de la Budapesta a impus o nouă interdicție temporară a importurilor de cereale din Ucraina și a produselor agricole.
Tranzacția, așteaptă să fie finalizată la jumătatea acestui an, a fost semnată pentru peste 2 milioane euro (plus active fixe evaluate la 1,5 milioane euro) la care se va adăuga costul inventarului transferat, bani care urmează să fie plătiți în rate