„Magnificele mănăstiri pictate care au acum un statut de patrimoniu UNESCO” au atras atenția unui renumit jurnalist de călătorie britanic care a scris un articol în ziarul Daily Mail intitulat „Din România cu dragoste:
 Aventurându-mă în inima acestei bijuterii est-europene, acolo unde viața s-a schimbat puțin peste secole”, scrie basilica.ro.

În articolul publicat la jumătatea lunii ianuarie, Jurnalista Wendy Driver a împărtășit impresiile de la ultima sa călătorie în România. Ea constată că țara noastră este „una dintre cele mai bune destinații din Europa” în ceea ce privește prețurile.

Wendy Driver scrie despre experiența ei în Maramureș, „o regiune frumoasă de păduri și dealuri păstrată intact”, dar și în Bucovina, acolo unde a vizitat mănăstirile ortodoxe înconjurate de fortificații care „datează din perioada medievală când artiștii pictau fresce nu doar în interiorul bisericilor, ci și pe fiecare centimetru din exterior”.

„Culorile fațadelor erau atât de vibrante încât ai fi spus că au fost pictate ieri. Unele reprezentau povestiri biblice, dar altele indicau scene îngrozitoare de tortură și ucidere a martirilor români”, scrie autoarea articolului.

Biserica Ortodoxă Română  este creatoarea și păstrătoarea unui bogat și inestimabil tezaur patrimonial-cultural, întruchipat în mii de lăcașuri de cult-monumente istorice, răspândite în toate zonele țării, reprezentând peste 60% din obiectivele patrimonial-culturale imobile din România.