ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La conferința medicilor de la Palatul Parlamentului, din 10 februarie 2023, doamna Druțu Aurelia povestește despre mama ei, moartă la spital, care a fost trecută moartă de covid deși a avut test negativ.

Filmarea a fost făcută de Aurelian Popa. Cu litere cursive între paranteze drepte am adăugat subtitluri și comentarii ale mele. Înregistrarea pe care am avut-o la dispoziție a avut o problemă tehnică – un fragment fără sonor pe care l-am eliminat, fiindcă neexistînd sonorul nu avea valoare pentru cititori.

Transcriere înregistrare:
Aurelian Popa: Bun. Mergem mai departe la Druțu. Doamna Druțu Aurelia, care ne va relata detalii despre un abuz medical. Este prezentă în sală, o să o rog să-și aprindă microfonul.
Aurelia Druțu: Vă rog să puneți fotografiile care vi le-am transmis. [în sală e un ecran pe care se pot vedea fotografii sau filmări în susținerea prezentărilor]
Aurelian Popa: O să rog să punem pe ecran și fotografiile. Dați-mi voie să vă fac introducerea. Aveți puțină răbdare. Ne va vorbi de un abuz medical cu grave încălcări ale deontologiei medicale. Pînă acum am auzit doar constrîngeri sau vaccinări din proprie inițiativă sau… Dar acum vorbim efectiv despre un abuz medical. Vă rog, doamna Druțu Aurelia.

[Șoferul de la salvare a spus s-o ducem pe mama la spital]

Aurelia Druțu: Vă mulțumesc din suflet că m-ați acceptat să vă spun povestea suferinței mele. De un an și șapte luni mă chinuiesc singură să aflu adevărul și nu se poate sub nici o formă. Mama mea a făcut un duș. Cum nu aveam în perioada aceea apă caldă, eu locuiesc pe Calea Moșilor, a făcut un duș, era apa mai rece. A intrat în casă. Seara a zis că are o stare de gripă. A doua zi a durut-o capul. De frică am chemat o salvare. „Mamă, să nu se întîmple ceva cu tine”. A venit un ambulanțier cu o asistentă medicală. Ceea ce m-a șocat în momentul acela a fost faptul că eu am crezut că el este medic, șoferul. El a consultat-o pe mama, el i-a luat oxigenul de două ori în pat și în picioare, el a indus starea de frică în mine și a spus: „vai, are 50 și ceva oxigenarea culcată” și cînd am sculat-o în picioare avea 92 sau 93. Și zice: „Dacă mai rămîne astăzi acasă o aveți pe conștiință. Doamnă, trebuie dusă la spital”. Atîta a insistat acest domn că am senzația că era un securist, nicidecum un șofer. Așa. Cînd am ajuns jos cu mama la salvare mi-am dat seama atunci că nu este medic și el s-a pus și a condus salvarea. Vreau să cuprind mai toate, sînt și foarte emotivă.

[S-au făcut teste PCR și mama a ieșit negativă]

S-au făcut teste PCR. I-a făcut un test acasă, rapid, n-a avut absolut nimic. Și mi-a zis: „Stați liniștită, o luăm la spital, că a răcit la plămîni”. Bine. Zic: „Dom’le, sigur? nu mi-o duceți la covid!”. „Nu, doamnă, o ducem la pneumologie. Nici o problemă”. Mi-a luat-o din casă. Am dat 200 de RON ciubuc că a spus că nu știe unde să o ducă, că nu sînt locuri. Asta se petrecea în data de 19 aprilie, deci 2021. Am scos 200 de RONi, i-am rugat să aibă grijă de mama și a zis „stați liniștită”. A dus-o la Floreasca. A stat 2 zile acolo la UPU [Unitatea de Primiri Urgențe]. M-a sunat mama dimineața. Era coerentă și mi-a zis: „Doamne, m-au nenorocit ăștia aici. Sînt pe un hol, am înghețat de frig, nu mi-a dat nici să mă învelesc, absolut nimic. Adu-mi ceva de mîncare de acasă că nu mai pot”. „Bine, mamă, vin acum la tine”. Am venit, i-am dus ce am avut de dus. A doua zi mă trezesc că sînt sunată de la Floreasca. Era cooperantă, vorbea foarte bine. Și mi-a zis că a fost transportată la Elias. I-a făcut aici încă trei teste PCR, le am pe telefon. Și pe ecran o să le vedeți, sînt negative.

[Primele 3-4 zile mama era cooperantă. S-a plîns că nu-i dau încărcător să-și încarce telefonul să ținem legătura. Eu am fost pusă în carantină. Nu aveam voie să ies din casă]

A dus-o la Elias, a fost foarte cooperantă în primele 3-4 zile. Vorbeam cu ea. Și ce mi-a rămas așa, frustrant pe viață, îmi spunea întruna „mamă, se descarcă telefonul și nu vor să-mi dea încărcătorul că a zis că sînt încuiată într-o cameră specială. Fă tot posibilul, vorbește cu cineva să-mi aducă acest prelungitor ca să putem să ținem legătura”. Între timp eu am fost pusă în carantină acasă. N-am mai avut voie să ies din casă. Mama în spital. Mi-a spus că „mamă, mă îngrijesc. Că sînt drăguți, asistentele vorbesc cu mine”.

[Niște doctori tineri au spus că starea mamei se agravează și o intubează. Luni au intubat-o și joi a murit]

Și pe urmă mă trezesc pe vineri, sîmbătă, cu niște doctori foarte tineri spunîndu-mi că starea mamei se agravează și că crede că o intubează. Păi zic, „cum, că e cooperantă, eu am vorbit cu ea, chiar așa?”. Au intubat-o luni și joi noapte a murit, a făcut stop cardiac, mi s-a spus. La 3 jumătate s-a produs decesul, ceea ce eu sînt foarte… Nu contest covidul, că nu sînt în măsură. M-am dus după 6 zile.

 [Eram în carantină. Numai după 6 zile am putut să-mi scot mama de la morgă. avea urme de sînge la cap]

Deci mama a murit joi noapte, în Joia Mare, ce a fost atunci Paștele, și m-a ținut încă 6 zile în casă, în carantină. N-am putut să mă duc să-mi scot mama, s-o îngrop. Eu sînt singură. Soțul meu e decedat, tot dintr-o culpă medicală, la 39 de ani. Și singură trebuia să mă ocup de înmormîntarea mamei. M-am dus după 6 zile s-o scot din frigider și acolo a fost șocul meu cel mai puternic. Mama avea capul inundat de sînge, lovituri în zona capului. Din urechi avea un cordon cam de 2 degete, așa, lungime, închegat, de sînge. În jurul gîtului nu mai era culoare normală. Era tumefiat, adică înnegrit. Am dus niște haine la morgă. Am dat 3 milioane, că așa mi s-a spus, că a trebuit să dau banii ăștia să o îmbrace cei de la firma de funebre. Că erau toți mînă-n mînă. Acolo era o afacere, numai pe bani. Se cereau bani pentru soluție, să punem în cimitir, să nu iasă covidul. Niște plăci deasupra gropii, să nu iasă covidul, la fel. În sfîrșit. Am dat banii ăștia și am rugat s-o șteargă.
Aurelian Popa: Mă scuzați că vă întrerup. Aș dori să ne spuneți și fotografiile de pe ecran ce reprezintă. Pentru că povestea dumneavoastră e foarte…
Aurelia Druțu: Da. Nici nu știu cum să…
Aurelian Popa: Au fost mai multe fotografii și o să vă rog să trecem. Cîte sînt, de fapt?
Aurelia Druțu: Sînt două, atît am avut.
Aurelian Popa: Două. Deci, acum pe ecran probabil că aveți poziția în care…
Aurelia Druțu: Și mai este una în care se vede mai bine. Adică îi cu capul culcat.
Aurelian Popa: Așa. Și mai există una cu niște SMS-uri? Ce văd eu?
Aurelia Druțu: Alea sînt testele PCR negative.
Aurelian Popa: OK. Deci avem dovada că este despre covid. Un abuz medical legat de covid și de protocoalele medicale de tratament, și în partea cealaltă următoarea fotografie este legată tot de…
Aurelia Druțu: Da. Aicea este dînsa.
Aurelian Popa: Bun. OK. Mulțumesc frumos. Putem reveni.

[Am cerut anchetă. Doi din șapte medici au plîns la anchetă, au spus că nu este vina lor ci a sistemului, că au fost împinși din spate]
Aurelia Druțu: Am deschis anchetă. Singură m-am dus la spital, aproape 2 luni la Elias, să aflu ce s-a întîmplat cu mama mea. Nimeni nu vroia să-mi spună. Spuneau că s-au schimbat doctorii și că nu se știe cine a avut-o în grijă și că nu pot să-mi dea nici o lămurire. Atunci singurică m-am apucat să-mi fac tot felul de… să deschid o anchetă. Am deschis ancheta. A durat 1 an și două luni, un an și patru luni, pînă în august, ancheta mamei mele. Acolo, cînd am întrebat anchetatorul la final, mama era de vină, că mama a fost bolnavă, că a avut covid. Că era obeză. Uitați-o [arată spre ecran]. Era obeză, și mama mea avea 76 de kilograme. Mama mea nu lua nici un tratament. Mi-a spus că avea tensiune, că nu știu ce boli a avut. Mama mea nu a suferit de nimic. Se poate controla în ăsta de sănătate al ei. Nu a luat o rețetă de 10-15 ani, de medicament. S-a terminat ancheta, am întrebat anchetatorul: „Bine, ce ați, ce s-a obținut din toată ancheta asta?”. A spus: „Doamnă, s-a murit de covid, avea 82 de ani. Asta e, se întîmplă. Doi din șapte medici care au fost anchetați au plîns și au spus că le pare rău de ce s-a întîmplat și că nu este vina lor. Este vina sistemului, că au fost împinși din spate”. Vă redau textual ce mi-a spus anchetatorul. De aici a plecat ancheta. Rezultatul la IML în august și mi-a venit rezultatul săptămîna trecută. Nu-mi pomenește absolut nimic de leziunile care le avea mama pe față, de sînge, de loviturile în cap, de strînsul de gît.
Aurelian Popa: Adică v-au spus că au urmat ordinele, cam asta.
Aurelia Druțu: Da, cam așa. Și (șoptește: ce mai voiam să mai spun?)
Aurelian Popa: Aș dori să mai clarificăm un pic povestea aceasta cu protocolul. Deci, în momentul în care dînsa…
Aurelia Druțu: A, numai puțin, vreau să spun
Aurelian Popa: Vă rog, vă rog.

[Spitalul a pretins 353 milioane lei vechi pentru tratamentul mamei mele]
Aurelia Druțu: Ei asta s-au legat, cît de îngrijită a fost mama mea la spital. Și mi-a trimis suma de 353 de milioane de lei vechi, că a avut mama parte de tratament. Erau aproape 100 de pastile pe foaie. Păi mama mea putea să înghită 100 de medicamente pe zi? M-am dus la DNA în momentul cînd mi-a venit răspunsul ăsta [fragment cu întrerupere sonor în înregistrare]. Neștearsă, ce să mai? Nu mai știu. Și de la IML, poate nu e relevant, dar pe mine m-a deranjat, cine îmi semnează ancheta de la IML? Este un doctor arab, procuror șef IML Ahmed Brudabi Nu Știu Cum. Poate el nu are suflet. Poate nu conștientizează că noi nu ne aruncăm părinții în pielea goală în pămînt. Poate el n-are suferința asta. Eu trebuie să știu de ce mama mea a avut capul spart, de ce a fost plină de sînge, de ce a avut gîtul rupt, de ce a avut atîtea teste PCR negative și a fost băgată la covid, de ce reclamă spitalul, adică nu reclamă, m-a sesizat că a cheltuit 352 de milioane lei vechi cu mama mea. Este o minciună și a fost o afacere pe seama suferințelor noastre.
Dr. Geanina Hagimă: Sînteți un om foarte puternic pentru că ați venit aici să vorbiți. Cu siguranță veți fi un exemplu pentru alții care au trecut prin astfel de situații. Ar trebui cît mai mulți oameni care au avut rude tratate în acest mod să vorbească și să ceară lămuriri. Nu putem să ne lăsăm în halul aceste de dezumanizați.
Aurelia Druțu: Exact.
Dr. Geanina Hagimă: Deci sînt mărturii cutremurătoare…

[ Am dat 3 milioane s-o șteargă pe mama. Coșciugul avea capacul sigilat, dar mi-a făcut o poză să știu că în coșciug e mama, și nu era ștearsă]
Aurelia Druțu (plîngînd): Doamnă, să-ți vezi mama băgată într-un sac de plastic plină de sînge… Parcă era un porc tăiat de Crăciun. Fără un minim de respect. Putea măcar să fie ștearsă. Că eu am întrebat la morgă. Zic: Dar așa mor oamenii de covid? Și s-a întors cu spatele, n-a vrut să-mi dea răspunsul. Am dat 3 milioane ca s-o șteargă. A doua zi m-am întors și am spus, sicer: Ce suflet ai avut să-mi lași mama în coșciug? Că în momentul cînd a dus-o la cimitir știți că veneau cu capacele sigilate. Și eu am spus la pompe funebre: Bine, eu mă duc acum la cimitir, că singură m-am ocupat să mi-o îngrop, să scot toate actele într-o singură zi. Și a spus „nu doamnă, că o să vă fac o poză ca să vă demonstrez că e mama dumneavoastră în coșciug”. Cînd a venit la cimitir mi-a arătat poza. Deci mama nu a fost ștearsă. Deci am dat 3 milioane, am plecat de acolo și am rugat s-o curețe la față. Și cînd a venit la cimitir mama era în continuare așa.
Dr. Geanina Hagimă: Vă rog, domnu doctor Baciu, voiați să…
Dr. Damian Baciu: Voiam să între: În țara aceasta, în parlamentul acesta, avem oameni care se ocupă de justiție? Avem doctori în științe medicale, în justiție? Unde sînt aceia? unde s-au ascuns? De ce tac? Avem cazuri îngrozitor de multe. Revoltătoare pînă la lacrimi. Ați văzut și dumneavoastră. Ce fac acei oameni care stau în parlamentul țării? Doctori în științe medicale, doctori în științe juridice. Este jenant! Este revoltător! Este dincolo de tot ceea ce pot să spun prin cuvinte.
Aurelian Popa: Mulțumesc și eu.

[Ancheta s-a închis, pînă în 15 februarie pot face contestație la închiderea anchetei. Ce să fac?]
Aurelia Druțu: O secundă vă mai rețin. Deci ancheta e închisă la poliție, ancheta la IML este închisă și mi-a spus că în termen de 15 zile să fac, dacă vreau să revin cu ceva. Eu am sunat azi anchetatorul, că pînă pe 15 acuma am dreptul să fac vreo contestație. Ce mă învățați? Că altfel se închide dosarul. Ce mai fac eu?
Dr. Damian Baciu: O să vă răspundă doctorii în științe juridice din parlament, o să vă răspundă președintele țării, o să vă răspundă ministrul justiției din guvern.
Aurelia Druțu: Păi cînd, că eu pînă miercuri trebuie să depun.
Dr. Damian Baciu: O să vă răspundă totdeauna: „mîine”.
Aurelia Druțu: A fost tentativă de omor la mama mea. Eu am fost la avocatul Cuculis [? – nu știu dacă am reținut numele corect]. Și a fost tentativă de omor.
Aurelian Popa: Stați puțin să vă răspundă. Vă rog frumos.

De la aceeași conferință Marius Mioc a mai prezentat:

Dr. Oana Secară: Tehnologia ARN mesager – dezastru în prevenție și crimă perfectă (video)
Dr. Anca Nițulescu: „E vorba de o dezinformare medicală la nivel instituționalizat” (video)
Dr. Răzvan Constantinescu: Abuzurile din UMF Iași (video)
Dr. Adrian Cacovean: Frauda e mult mai mare și nu sînteți pregătiți să o acceptați. Nimeni n-a izolat vreodată vreun virus (video)
Dr. Carmen Oțelea. Abuzul medical în ultimii 3 ani (video)
Marius Mioc: Obîrșia covid și ieșirea din OMS. Antonio Andrușceac: Nu știu ce să vă răspund vizavi de oportunitatea de a ieși din OMS. Mitrea Dumitrina: Nu putem să ieșim din toate organizațiile, că asta ar însemna să facem un gard pînă sus în jurul României, și nu ar fi în regulă (video)
Dr. Geanina Hagimă: Acțiunea covid: Premeditare, fraudă și trădare (video)
Dr. Dragoș Dinulescu: Fapta președintelui Iohannis se încadrează la înaltă trădare (video)
Dr. Sorin Muncaciu (deputat AUR), Palatul Parlamentului, 10 februarie 2023. Pentru a se aproba vaccinul s-a desființat comitetul pentru siguranță al Agenției pentru Alimente și Medicamente din SUA. În viitor vaccinurile cu ARN mesager vor fi aprobate fără studii de toxicitate și eficiență (video)
Dr. Damian Baciu, Palatul Parlamentului, 10 februarie 2022: „Organizația Mondială a Sănătății trebuie interzisă în România… Ceea ce s-a întîmplat în țară și în întreaga lume, este un dezastru, care nu mai poate fi mușamalizat” (video)
Dr. Alexandru Paul, Palatul Parlamentului, 10 februarie 2023. „Avem de a face cu malpraxis de sistem” (video)
Ioana Coman, Palatul Parlamentului, 10 februarie 2023. Efect advers postvaccinare (video)

Mai citește:
Conferință a medicilor la Palatul Parlamentului: „Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu față medicală?”. Amenințări ale Colegiului Medicilor (video)
Vox populi. Reacțiile de pe facebook la cererea Colegiului Medicilor de a pedepsi medicii care au participat la conferința de la Palatul Parlamentului
Ordonanța pentru scutirea medicilor de malpraxis (video)
Feluri diferite de omorîre a oamenilor în vremea covid (video)
Institutul Național de Statistică dezvăluie: 112855 morți suplimentari în 2020 și 2021 comparativ cu 2019
112000 de români morți ca urmare a politicii sanitare a guvernului (video)
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.