ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Texasul a pus capăt restricțiilor de o lună și jumătate, iar infectările și decesele continuă să scadă. În schimb, cresc în statele unde au restricțiile au fost menținute. 

La începutul lunii trecute, guvernatorul Republican al Texasului, Greg Abbott, a anunțat că pune capăt obligativității purtării măștii și permite tuturor întreprinderilor să funcționeze la 100% din capacitate.

Reacția presei corporatiste și a Stângii a fost previzibilă. Guvernatorul Democrat al Californiei, Gavin Newsom, a declarat gestul ca fiind „absolut necugetat”.

Politicianul Democrat texan Beto O’Rourke a numit Partidul Republican un „cult al morții”.

Președintele SUA, Joe Biden a calificat decizia drept „gândire de Neanderthal”.

Comentatorul politic și sportiv Gary Olbermann a declarat că „Texasul a decis să treacă de partea virusului” și a sugerat că texanilor nu ar trebui să li se permită să se vaccineze.

Vanity Fair, revistă care a ajuns în ultimii ani un adevărat bastion al stângismului, a publicat un articol cu titlul „Guvernatorii Republicani sărbătoresc aniversarea COVID cu planul îndrăzneț de a ucide alți 500.000 de americani”.

Și alte state au urmat exemplul Texasului. Mississippi, Alabama, Florida și Georgia sunt astăzi statele unde restricțiile sunt slabe sau inexistente.

Georgia și Florida au fost printre primele state care au pus capăt restricțiilor. Și în cazul lor, criticile cioclilor COVID au curs. De pildă, măsurile Georgiei au fost denunțate ca un experiment de „sacrificiu uman”.

Toate aceste profeții macabre s-au dovedit false. În plus, multe dintre statele cu cele mai mari creșteri ale numărului de infectări și de decese au fost tocmai statele care au aplicat lockdown-urile cele mai severe.

Eșecul mitului lockdown-ului a fost atât de răsunător încât, săptămâna trecută, cerându-i-se o explicație pentru „fenomenul Texas”, doctorul Anthony Fauci a bâiguit câteva propoziții stupide despre faptul că texanii ar putra mască și s-ar izola în mod voluntar.

Situația din Texas nu este însă decât o părticică din întregul tablou al statelor americane, care constituie dovada clară a eșecului restricțiilor, arată o analiză făcută de Ryan McMaken pentru Mises.org.

Să privim numărul de cazuri de COVID la 20 aprilie.

Numărul de cazuri este unitatea de măsură preferată a partizanilor restricțiilor draconice, al închiderii întreprinderilor, al obligativității măștii și al măsurilor represive în numele luptei împotriva bolii.

În Texas, numărul total de cazuri (medie pe șapte zile), pe 20 aprilie, era de 3.004. Aceasta echivalează cu aproximativ 103 la milion.

Acum, să privim la Michigan, unde măsurile restrictive, de la masca obligatorie la lockdown-uri parțiale, s-au ținut lanț. Capacitatea restaurantelor rămâne la 50%, iar autoritățile statului continuă să emită decrete despre câte persoane ai voie să primești la cină.

În Michigan, media pe șapte zile a noilor infectări, în data de 20 aprilie, era de 790 la milion, adică de aproape opt ori mai mare decât în Texas.

 

Potrivit logicii adepților restricțiilor, statele cu restricții mai severe ar trebui să aibă mult mai puține infectări și creșteri mai mici ale numărului de cazuri.

Nu este așa. În New Jersey, de pildă, unde restricțiile au fost lungi și dure, creșterea numărului de cazuri este de aproape patru ori mai mare decât în Texas.

Situație similară și în Pennsylvania, Minnesota, Rhode Island, Maine și New York, care au toate rate de creștere a noilor cazuri mai mult decât dublu față de Texas.

Singurul stat cu politici COVID laxe care figurează în top 10 al creșterii cazurilor este Florida. Însă aceasta are oricum o rată de creștere mai mică decât cea din state conduse de fetișiști ai zăvorului precum Andrew Cuomo (New York) sau Phil Murphy (New Jersey).

În plus, epidemia de COVID a fost mult mai puțin mortală în Florida decât în statele cu restricții dure și îndelungate.

New Jersey, de exemplu, are cea mai mare rată a mortalității de COVID din SUA, de 2.838 la milion, pe 20 aprilie.

Imediat în spatele său se află New York și Massachusetts, cu 2.672, respectiv 2.537 decese la un milion de locuitori.

Florida, în schimb, este pe locul 18 din SUA din punct de vedere al deceselor, cu 1.608 la milion. Texasul are 1.721 decese la milion.

 

Cu alte cuvinte, Florida nu va ajunge prea curând din urmă New York și New Jersey, și cu atât mai puțin Michigan, care bate toate recordurile în materie de creștere a cazurilor.

Cei care se tem să nu moară de COVID ar fi mai la adăpost în Florida, Texas sau Georgia decât în statele care au adoptat restricții draconice și îndelungate, pretinzând că „ascultă de știință”.

Și, totuși, cum se explică această situație?

Partizanii zăvorului nu par să aibă o explicație logică.

Săptămâna trecută, în cadrul unei audieri în fața Congresului Anthony Fauci s-a bâlbâit din nou.

În săptămânile trecute, el încercase să se bazeze pe vechea afirmație, conform căreia, dacă așteptăm două până la patru săptămâni în plus, numărul infectărilor va exploda peste tot acolo unde restricțiile au fost reduse sau eliminate.

Adepții lockdown-ului au încercat această stratagemă timp de luni de zile după ce Georgia a revocat restricțiile. Totuși, Georgia a avut mereu performanțe mai bune decât statele care și-au menținut restricțiile.

Însă acum, când ne aflăm deja la șase săptămâni de la încetarea obligativității purtării măștii în Texas și a lockdown-urilor parțiale, Fauci nu poate oferi nici o explicație plauzibilă.

Mai mult, atunci când a fost presat la audiere de reprezentantul Jim Jordan, Fauci a insistat pe faptul că ceea ce contează cu adevărat este supunerea oamenilor, mai degrabă decât obligativitatea măștilor și a restricțiilor.

„Există o diferență între lockdown și oamenii care se supun lockdown-ului. Poți avea o situație în care se decide «Ne izolăm» și oamenii totuși să facă ceea ce vor ei…”

Jordan l-a întrebat pe Fauci dacă aceasta explică situația din Michigan și New Jersey (ori alte state cu rate mari de creștere a numărului de cazuri), dar Fauci a răspuns că nu a auzit întrebarea, iar lui Jordan i s-a tăiat microfonul.

Nimeni care este familiarizat cu situația din state precum Texas, Florida și Georgia nu va crede că este plauzibil că răspândirea COVID-ului a fost mai mică aici datorită celor care au purtat mască din proprie inițiativă, arată analiza Mises.

Mărturia lui Fauci a fost în mod evident încă un exemplu de „expert” care bâjbâie după o explicație.

Însă doar pentru atât nu trebuie nimeni să se aștepte că Fauci și ceilalți asemenea lui vor renunța să susțină că New York și Michigan fac „ceea ce trebuie”, în timp ce Texas și Florida adoptă „sacrificiul uman” ca parte a „cultului morții”.

Și analiza Mises conchide:

„Cifrele actuale ilustrează un tablou foarte diferit și până și observatorii ocazionali pot vedea acum că vechiul discurs este foarte, foarte greșit.”