ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de cercetători de la Universitatea din Boston a adăugat o proteină Spike la tulpina Omicron a virusului din Wuhan, obținând o variantă mai letală de COVID.

Cercetătorii de la Boston au anunțat că au creat o nouă tulpină a SARS-CoV-2, cu o rată a mortalității de 80%, în urma unei serii de experimente despre care se crede că au stat la originea declanșării pandemiei în China, informează Fox News.

Noua tulpină, o combinație între Omicron și virusul original din Wuhan, a ucis 80% din șoarecii infectați, a declarat universitatea.

Atunci când șoarecii au fost expuși doar la Omicron, au prezentat doar simptome ușoare.

Echipa de cercetători a extras proteina Spike de la Omicron și au atașat-o tulpinei identificate la începutul pandemiei.

Apoi au experimentat pe șoareci efectele tulpinei hibride.

În articoluldat publicității de universitatea din Boston se arată:

„La șoareci, în timp ce Omicron provoacă o infectare benignă și non-mortală, virusul purtător al Omicron S provoacă o boală gravă cu o rată de mortalitate de 80%.”

Cercetătorii nu au explicat ce efecte ar avea asupra oamenilor o rată a mortalității de 80% la șoareci.