ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cei 700  de medici care au răspuns unui sondaj realizat de Asociația Medicilor și Chirurgilor Americani (AAPS), aproape 60% au declarat că nu sunt „complet vaccinați” împotriva COVID, potrivit unui comunicat de presă al PR Newswire.

Sondajul contrazice afirmația Asociației Medicale Americane, bazată pe un sondaj realizat pe un eșantion de 300 de medici, care susține că 96% dintre doctorii practicieni sunt complet vaccinați, adică au făcut ambele doze ale vaccinului anti-COVID.

Sondajul AAPS arată de asemenea că mai mult de jumătate dintre medicii respondenți au cunoștință de pacienți care au suferit o „reacție adversă semnificativă”.

Dintre medicii nevaccinați, 80% au declarat: „Consider că riscul vaccinului depășește riscul bolii”.

„Este greșit să cataloghezi o persoană care refuză vaccinul drept un «anti-vaxxer»”, a declarat directorul executiv al AAPS, dr. Jane Orient.

„În mod potențial, nu există medici «anti-antibiotice» sau «anti-chirurgie», însă cu toții se opun tratamentelor pe care nu le consideră necesare, tratamentelor pe care le consideră mai probabil să dăuneze decât să facă bine unui pacient anume, sau tratamentelor inadecvat testate.”

Jane Orient a subliniat neobișnuita protecție juridică de care se bucură producătorii de vaccinuri, în cazul unor reacții adverse:

„Totuși, multe dintre aceste episoade ar fi putut duce la o enormă responsabilitate legată de vulnerabilitățile produsului sau de malpraxis, însă furnizorii acestor noi produse anti-COVID sunt protejați împotriva răspunderii juridice.”