ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CDC a publicat, pe 20 octombrie 2022, o propunere de grant pentru dezvoltarea unui instrument de sănătate publică prin care să se prezică amploarea narațiunilor de „dezinformare” despre vaccinul anti-Covid, scrie blogul Naked Emperor/Împăratul Gol, care oferă detalii despre acest grant. Posibilitatea de a depune cereri pentru grant s-a încheiat acum câteva zile.
 
Scopul grantului de 1.000.000 de dolari este „de a efectua cercetări pentru a dezvolta și a pilota un model predictiv și un instrument care să ajute... în identificarea dezinformărilor care apar cu privire la vaccinurile recomandate, inclusiv vaccinurile anti-COVID-19, [dezinformări] care este posibil să se răspândească și să aibă un impact posibil ridicat asupra încrederii în vaccinare”. Acest instrument va permite agențiilor de sănătate publică să identifice „informațiile false” înainte ca acestea să se răspândească sau să afecteze deciziile oamenilor cu privire la sănătate.

Potrivit propunerii, dovezile despre impactul negativ al dezinformării continuă să se înmulțească. Prin urmare, această propunere are potențialul de a avea un impact asupra programului Healthy People 2030, determinându-i pe oameni să se vaccineze. Healthy People 2030 pare ceva suspect de similar cu Agenda 2030. Unul dintre obiectivele dezvoltării durabile este „creșterea proporției sistemelor de informare privind imunizarea care monitorizează imunizările adulților de-a lungul vieții lor”, ceea ce seamănă foarte mult cu pașapoartele de vaccinare.

CDC estimează că „informarea greșită și dezinformarea cu privire la COVID-19 au cauzat costuri medicale suplimentare de 50-300 de milioane de dolari pe zi, pierderi de vieți și morbiditate și costuri economice”. Prin urmare, ei doresc ca acest nou instrument să crească ratele de vaccinare și să răspândească mesaje științifice precise.

Există 3 etape pentru a finaliza cu succes acest program propus:

Faza 1: Dezvoltarea unui model predictiv care identifică dezinformarea. Pentru acest lucru, ei vor analiza date vechi pentru a găsi subiecte (de exemplu, siguranța vaccinurilor și fertilitatea), persoanele care împărtășesc aceste informații și legătura cu drepturile cetățenești (de exemplu, libertatea personală);

Faza 2 - Dezvoltarea unui instrument care poate fi folosit pentru a prioritiza răspunsul la dezinformări.

Faza 3 - Pilotarea și evaluarea instrumentului (care poate fi utilizat la nivel de agenție de sănătate publică federală, statală, locală și teritorială)

Însă un sistem de tipul celui din [filmul] „Minority Report” care va identifica dezinformarea cu privire la vaccin înainte de comiterea infracțiunii și o va elimina înainte de a fi difuzată nu va face decât să crească și mai mult neîncrederea din partea publicului.
 
Un sistem de propagandă în stil sovietic în domeniul sănătății publice nu va crește gradul de vaccinare. Singura modalitate prin care se poate face acest lucru este de a furniza date transparente și de a permite formularea ipotezelor. Acestea pot fi contrazise cu ușurință prin prezentarea de date precise și transparente.

Ceea ce alimentează ezitarea de a primi vaccinul este faptul de a nu avea un organism cu adevărat independent care să analizeze datele farmaceutice și încercarea de a ascunde aceste date timp de 75 de ani. Informarea greșită a oamenilor, cărora li s-a spus că vor muri fără vaccin, a fost cel mai dăunător lucru pe care l-au putut face pentru subminarea încrederii în sănătatea publică. În combinație cu suprimarea semnalelor privind evenimentele adverse, vătămările și decesele. Indiferent că ar fi rare sau nu, ascunderea și doar a unuia dintre aceste semnale face publicul să se întrebe ce altceva mai este ascuns.

Așadar, aș propune ca cei 1.000.000 de dolari să reducă dezinformarea cu privire la vaccin prin următorii pași:

În primul rând, creați un produs care chiar are efectele pe care se pretinde că le are;

Efectuați studii adecvate care analizează riscurile pe termen scurt, mediu și lung;

Creați un organism cu adevărat independent care nu numai că analizează datele care îi sunt furnizate, dar și testează produsele respective;

Eliminați propaganda de tipul „95% eficient” sau „sigur și eficient”;

Nu efectuați studii despre cum să manipulați populația ca să primească vaccinurile;

Nu forțați pe nimeni să primească un vaccin (prin utilizarea tehnicilor psihologice de mai sus sau prin impunerea pașapoartelor de vaccinare);

Nu folosiți frica pentru a convinge oamenii că vor muri dacă nu vor fi vaccinați;

Nu suprimați semnalele privind siguranța;

Nu induceți în eroare oamenii vătămați de vaccinuri sau familiile cu membri uciși de vaccinuri;

Retrageți produsul de pe piață imediat ce apar semnale de siguranță, vătămări sau decese. Explicați în mod clar și deschis ce s-a descoperit și de ce produsul a fost înlăturat;

Nu etichetați drept „adept al teoriilor conspirației” pe oricine este preocupat de corupția din industria farmaceutică sau de siguranța vaccinurilor.

Nu aveți nevoie de sisteme sofisticate și costisitoare pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze. Doar urmați pașii de mai sus.
 
 
Am ratat vreun punct? Este oare prea târziu? Cantitatea de dezinformări în domeniul sănătății publice a erodat într-o asemenea măsură orice încredere încât să nu mai poată fi recâștigată vreodată?