ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) nu au inclus în studiile post-vaccinare evenimente adverse grave precum inflamația inimii, deși agenția știa că aceste problemele pot fi legate de vaccinurile anti-COVID-19, arată documentele.

Chiar înainte ca sondajele post-vaccinare să fie lansate în decembrie 2020, după autorizarea primelor vaccinuri, CDC știa că miocardita - o formă de inflamație a inimii confirmată ca fiind cauzată de vaccinurile Pfizer și Moderna - și alte evenimente adverse grave erau de „interes special” în legătură cu vaccinurile, potrivit unei versiuni proaspăt dezvăluite a protocolului pentru sistemul de sondaje, informează Epoch Times

Protocolul (pdf) din 19 noiembrie 2020 pentru V-safe, sistemul de sondaj, menționează miocardita, accidentul vascular cerebral, decesul și 12 „afecțiuni medicale prespecificate”. Protocolul a fost obținut de Informed Consent Action Network (ICAN), o organizație nonprofit care susține transparența în ceea ce privește informațiile despre sănătate. Toate afecțiunile pot provoca simptome severe.

V-safe este un sistem de sondaje care a fost introdus în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a monitoriza siguranța vaccinului. A fost dezvoltat și este gestionat de CDC.

Versiunile actualizate ale protocolului menționează aceleași 15 evenimente adverse.

Niciuna dintre condiții nu a fost inclusă însă în sondajele efective.

Respondenții au avut posibilitatea de a bifa niște căsuțe dacă au prezentat anumite simptome, însă doar 10 evenimente de nivel inferior, cum sunt febra și greața, au fost menționate ca opțiuni.

„Este profund îngrijorător faptul că CDC a creat V-safe într-o manieră care nu îi permite să poată evalua cu ușurință rata daunelor cauzate de evenimentele adverse pe care CDC le identificase deja ca fiind potențial cauzate de aceste produse. Acest lucru pune sub semnul întrebării ceea ce CDC a urmărit, de fapt, să realizeze cu V-safe. S-a încercat evaluarea siguranței reale a acestor produse? Sau au încercat să conceapă un sistem care mai degrabă să le confirme declarațiile publice anterioare cu privire la siguranța acestor produse?”, a declarat The Epoch Times Aaron Siri, un avocat care reprezintă ICAN.

CDC nu a răspuns la solicitarea de a comenta cu privire la acest articol.

Datele de la V-Safe au fost, în sfârșit, publicate

CDC a lansat V-safe în decembrie 2020. Americanilor li s-a recomandat să răspundă la sondaje, care sunt disponibile numai pe smartphone, pentru a raporta cum s-au simțit după vaccinare.

Utilizatorii au fost întrebați cum s-au simțit, dacă au avut febră, temperatură și simptome comune. De asemenea, au fost întrebați dacă nu au putut să lucreze sau să își desfășoare activitățile zilnice și dacă au nevoie de îngrijiri medicale.

Aproximativ 10 milioane de persoane s-au înscris până la 31 iulie 2022.

CDC a descris rezultatele V-safe în mai multe studii, dar a refuzat să publice datele brute până când ICAN a intentat un litigiu împotriva instituției. Datele publicate către ICAN în octombrie 2022 au arătat că peste 3,2 milioane de persoane au solicitat asistență medicală sau au lipsit de la școală, de la serviciu sau nu au putut îndeplini alte activități normale după vaccinare.

CDC a postat unele dintre datele V-safe pe 1 decembrie 2022, la câteva luni după trecerea termenului auto-impus.

Ascunderea intrărilor de text despre evenimentele adverse grave

Utilizatorii V-safe puteau raporta evenimentele adverse grave, dar numai dacă le treceau într-un câmp pentru text liber.

Câmpul era intitulat „Orice alte simptome sau afecțiuni de sănătate pe care doriți să le raportați”.

CDC nu a publicat rezultatele din acest câmp, insistând că ar fi un lucru prea oneros să revizuiască cele 6,8 milioane de intrări din cauza informațiilor de identificare personală (PII), potrivit unui raport comun realizat pentru instanță în noiembrie 2022.

Agenția a refuzat o solicitare din partea ICAN de a furniza un eșantion aleatoriu de câteva sute de intrări, despre care reclamanții au spus că le-ar susține argumentul potrivit căruia intrările probabil conțin puține informații PII sau deloc, cum ar fi nume și adrese.

Aceste intrări sunt importante deoarece ar arăta câți respondenți au raportat evenimentele adverse specificate în prealabil, cum este inflamația inimii.

În schimb, CDC s-a oferit să revizuiască toate înregistrările și să le convertească în coduri medicale, potrivit dosarului.

„Aparent a fost dispus să facă acest lucru deoarece, deși ar fi fost un lucru mai consumator de timp și mai complicat decât simpla revizuire pentru PII, această abordare permite CDC să ascundă față de public cea mai mare parte din ceea ce este, de fapt, scris în câmpul pentru text liber”, a precizat ICAN în document.

Potrivit organizației, CDC, care a recomandat vaccinarea practic pentru toți americanii, este „probabil, în mod clar, rezervat să fie transparent cu publicul, întrucât ceea ce ar putea dezvălui aceste date poate fi contrar recomandărilor pe care le-a făcut privându-i pe oameni de locurile de muncă, de mijloacele de trai, de școlarizare, cariere militare, printre alte daune”, iar publicarea intrărilor „ar putea dezvălui date care sunt contrare afirmației CDC potrivit căreia a existat o incidență scăzută a problemelor grave, cum sunt tinitusul, miocardita și neuropatie cu fibre mici.”