ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cercetător de la Institutul Oncologic Fred Hutchinson din Seattle a anunțat că a localizat secvențe genetice de la cazuri timpurii de COVID din China care au fost șterse din arhivele americane și chineze.

Virusologul Jesse Bloom a descoperit peste 30 de eșantioane care sunt mai asemănătoare din punct de vedere genetic cu coronavirușii provenind de la lilieci decât oricare secvențe cunoscute anterior.

Eșantioanele au fost folosite inițial la un proiect al Universității din Wuhan.

Într-un articol din publicația bioRxiv, Bloom spune că a recuperat aceste informații, care fuseseră șterse din baza de date a Institutului Național de Sănătate al Statelor Unite, căutând pe Google Cloud, potrivit mai multor relatări din presa americană.

Institutul Național de Sănătate al SUA a permis ștergerea informațiilor din baza sa de date în luna iunie 2020 de către un om de știință chinez, care le și înregistrase.

Apoi, informațiile au dispărut și din Banca Genetică Națională a Chinei.

„Este probabil că secvențele au fost șterse pentru a li se ascunde existența”, afirmă Bloom în articolul său.

El mai notează că descoperirea sa arată că eșantioanele folosite de către Organizația Mondială a Sănătății și de alte organisme pentru a investiga originile pandemiei COVID-19 ar putea fi incomplete sau inexacte.

Studiul „arată că există secvențe suplimentare relativ timpurii din această epidemie care sunt încă necunoscute și, în unele cazuri, au mutații care arată că sunt probabil mai vechi decât virușii din piața de pește din Huanan”, spune Bloom într-un e-mail adresat CNN.

„Există (în evoluția virusului) trei etape mai asemănătoare decât virușii din piața de pește din Huanan”, subliniază Bloom.

Articolul său nu a fost încă verificat de comunitatea de breaslă, însă deja pare să îi deranjeze pe alți oameni de știință.

Astfel, potrivit CNN, profesorul de patogenie microbiană Andrew Preston a afirmat că Bloom „pare să arate cu degetul către o disimulare intenționată de către autoritățile chineze a unor informații despre secvențe timpurii de la Wuhan”.

Această disimulare ar fi în corelare cu relatări anterioare despre secvențe genetice ale COVID-19 care au fost șterse, distruse sau ascunse de către investigatorii OMS.

Bloom a notat acest lucru pe Twitter:

OMS a dezmințit ipoteza unei scăpări din laborator a virusului după ce o echipă a sa a efectuat o „investigație” de numai trei ore la laboratorul din Wuhan, în februarie, fără a căuta informații despre cazuri timpurii, despre secvențe timpurii ale virusului sau eșantioane de la pacienți.

Bloom se arată încrezător că tot mai multe informații vor ieși la lumină, chiar dacă alte anchete sunt blocate.

 

El adaugă că „sistemele din lumea științifică bazate pe încredere” trebuie să fie examinate pentru a se vedea dacă nu cumva au fost folosite pentru a ascunde informații despre originile pandemiei.

Descoperirile lui Jesse Bloom se adaugă corpului tot mai voluminos de dovezi care arată, nu doar că virusul care provoacă boala COVID este originar din afara pieței de animale, ci și că o amplă operațiune de disimulare a fost lansată pentru a ascunde această realitate.

Există mai multe studii care confirmă că „COVID-19 are o amprentă genetică nemaiîntâlnită la un coronavirus natural”.

Secvența genomului virusului, CGG-CGG, nu există în natură. Însă este exact aceeași combinație folosită în mod curent în cercetările „gain of function” (de creștere a agresivității, periculozității și transmisibilității virusului) efectuate pe coronaviruși la Laboratorul de Virusologie din Wuhan.