ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu vom ști niciodată cât de mulți oameni au fost uciși sau răniți grav de vaccinurile anti-Covid doar în primul an. Cu toate acestea, FDA și CDC continuă să recomande vaccinarea, în ciuda datelor din propriile studii care arată că nu au niciun efect pozitiv în ceea ce privește reducerea riscului de spitalizare sau deces, scrie Dr. Joseph Mercola într-o nouă analiză, pe care o prezentăm mai jos, în traducere:  

Potrivit unui sondaj din decembrie 2021 efectuat pe 2.840 de americani, între 217.330 și 332.608 de persoane au murit din cauza vaccinurilor anti-COVID în 2021.

Dintre respondenți, 34% cunoșteau una sau mai multe persoane care s-au confruntat cu o problemă de sănătate semnificativă din cauza bolii COVID-19, iar 22% cunoșteau una sau mai multe persoane care au fost vătămate de vaccin.

51% dintre respondenții la sondaj au fost vaccinați. Dintre aceștia, 13% au raportat că s-au confruntat cu o problemă de sănătate „gravă” după vaccin. Să comparăm acest rezultat cu analiza condusă de Pfizer timp de șase luni cu privire la siguranță, analiză care a susținut că doar 1,2% dintre participanții la studiu au experimentat un eveniment advers grav.

În decembrie 2022, Rasmussen Reports a chestionat 1.000 de americani. În acest sondaj, 34% au raportat că au suferit efecte secundare minore în urma vaccinării și 7% au raportat efecte secundare majore.

*

Deși este clar că vaccinurile experimentale anti-COVID au ucis un număr considerabil de oameni, numărul total de decese rămâne necunoscut, din cauză că agențiile de sănătate din SUA mușamalizează, ascund și manipulează datele.  

Acestea fiind spuse, cel mai recent sondaj [1,2] — publicat în revista evaluată de colegi BMC Infectious Diseases — plasează numărul deceselor cauzate de vaccinurile anti-COVID undeva între 217.330 și 332.608 numai în 2021. După cum a observat Steve Kirsch:[3] 

„[Am] ucis cel puțin 217.000 de americani și vătămat grav 33 de milioane... doar în primul an, iar CDC [Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor] și FDA [Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA] vrea să vă ofere mai multe injecții... Deoarece decesele cauzate de vaccin au fost mai mari în 2022, cei mai mulți experți estimează că numărul deceselor din toate cauzele cauzate de vaccinurile COVID se situează între 500.000 la 600.000.

„Așadar, pierderile de vieți la nivel global din cauza [acestor] vaccinuri este de 10 până la 12 milioane de oameni... Aceste [date] sunt în concordanță cu cifrele pe care le menționez de mult timp. Nu este o coincidență.”

Sondaj: De ce oamenii au primit sau au refuzat să primească vaccinul anti-Covid

Scopul acestei lucrări este oarecum interesant. Scopul principal a fost „identificarea factorilor asociați de cetățenii americani cu decizia de a se vaccina împotriva COVID-19”.

Autorul a fost curios de ce 31% din populația Statelor Unite a refuzat vaccinul sau nu a finalizat seria primară până în noiembrie 2022, la aproape doi ani de la inițierea unei campanii de vaccinare promovată masiv.

Calcularea proporției evenimentelor fatale cauzate de vaccin a fost un scop secundar. După cum a explicat autorul, Mark Skidmore [4], Ph.D., profesor de economie la Universitatea de Stat din Michigan: [5]

„Un factor în mare măsură neexplorat este gradul în care problemele grave de sănătate decurgând din boala COVID-19 sau vaccinările anti-COVID-19 în rândul membrilor familiei și al prietenilor influențează decizia cuiva de a se vaccina.

O formă gravă de boală COVID-19 ar face ca vaccinarea să fie mai probabilă; beneficiile percepute ale evitării bolii COVID-19 prin inoculare ar fi mai mari.

Pe de altă parte, observarea, în rețeaua socială a cuiva, a unor probleme majore de sănătate ca urmare a inoculării anti-COVID-19 crește riscurile percepute ale vaccinării. Studiile anterioare nu au evaluat gradul în care experiența legată de boală și leziunile cauzate de vaccin influențează statutul cuiva de ne/vaccinat.

Scopul principal al acestui sondaj online cu privire la problemele de sănătate COVID-19 experimentate este de a investiga măsura în care boala COVID-19 și evenimentele adverse ale vaccinului anti-COVID-19 în rândul prietenilor și al familiei – indiferent dacă sunt percepute sau reale – au influențat deciziile oamenilor de a se inocula. Al doilea scop al acestei lucrări este de a estima din sondaj numărul total de decese induse de vaccinul anti-COVID-19 la nivel național.”

Iată un fragment care descrie metodologia: [6]  

„A fost efectuat un sondaj online cu privire la experiențele legate de COVID-19. Au fost colectate informații cu privire la motivele în favoarea și împotriva inoculării anti-COVID-19, experiențele legate de boala COVID-19 și de inoculările anti-COVID-19 trăite de către respondenții la sondaj și cercurile lor sociale. Au fost efectuate analize de regresie logistică pentru a se identifica factorii care au influențat probabilitatea de a se vaccina.”

Rezultatele studiului

Un total de 2.840 de persoane au participat la sondaj în perioada 18 decembrie – 23 decembrie 2021. Vârsta medie a fost de 47 de ani, iar raportul de gen a fost de 51% femei și 49% bărbați. Puțin peste jumătate, 51%, au primit unul sau mai multe vaccinuri anti-COVID.

După cum a dedus Skidmore, rezultatele au arătat că persoanele care au primit vaccinul au avut o probabilitate mai mare să cunoască pe cineva care a suferit o problemă de sănătate din cauza infecției cu COVID-19, iar cei care cunoșteau pe cineva care a avut o problemă de sănătate după primirea vaccinului au prezentat o probabilitate mai mică să se vaccineze.

Dintre respondenți, 34% cunoșteau una sau mai multe persoane care s-au confruntat cu o problemă de sănătate semnificativă din cauza bolii COVID-19, iar 22% cunoșteau una sau mai multe persoane care au fost vătămate de vaccin. Așadar, după cum a notat autorul: [7] 

„Cunoașterea cuiva care a raportat probleme grave de sănătate fie în urma infecției cu COVID-19, fie în urma vaccinării anti-COVID-19 este un factor important care a contribuit la decizia [oamenilor] de a se vaccina [sau nu].”

În ceea ce privește tipul de efecte secundare experimentate de persoanele din cercurile sociale ale respondenților, acestea au inclus (dar nu s-au limitat la):

- Probleme cardiace și cardiovasculare;
- Infecție severă cu COVID sau alte boli respiratorii;
- Senzație generală de rău, slăbiciune, oboseală și greutate în respirație timp de săptămâni;
- Cheaguri de sânge și accident vascular cerebral;
- Deces.

Sute de mii de oameni uciși

Pe baza acestor date din sondaj, Skidmore estimează:

„… numărul total de decese din cauza inoculării anti-COVID-19 poate fi de până la 278.000 (95% CI https://en.wikipedia.org/wiki/Confidence_interval 217.330-332.608) când sunt eliminate decesele care ar fi putut surveni indiferent de inoculare.”

Dacă COVID-19 ar fi o infecție cu o rată de mortalitate extrem de ridicată, poate că ar fi acceptabile rate mari de deces cauzate de vaccin. Dar COVID-19 are o rată de mortalitate excepțional de scăzută, egală cu sau mai mică decât gripa, prin urmare, riscul asociat cu vaccinurile anti-COVID ar trebui să fie la fel de scăzut.

„Pierderile de vieți la nivel global din cauza [acestor] vaccinuri este de 10 până la 12 milioane de oameni...”
— Steve Kirsch

Prin urmare, riscurile prezentate de aceste vaccinuri sunt foarte mari, în timp ce propriile date din studiile Pfizer, cu peste 40.000 de participanți, arată că [vaccinurile anti-Covid] nu oferă niciun beneficiu în ceea ce privește riscul de spitalizare și/sau deces. Reducerea absolută a riscului este atât de mică încât este neînsemnată. [8]  

(Va urma)