ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmația de mai sus îi aparține lui Peter Navarro, fostul consilier pentru Comerț și Economie al președintelui Donald Trump.

Într-un interviu acordat lui Steve Bannon, un alt fost colaborator important al lui Trump, Navarro a povestit că a insistat mult pe lângă fostul președinte să îl concedieze sau „să-l omoare în fașă pe acest bebeluș Fauci”.

Însă, a explicat Navarro, punerea pe liber a lui Fauci a fost blocată de șeful administrației prezidențiale de atunci, Mick Mulvaney și de cei „patru granzi din birocrația sanitară”.

„Cel mai important a fost căcăciosul din biroul șefului administrației prezidențiale”, a spus Navarro la emisiunea „War Room”.

„Șefului interimar Mick Mulvaney și întregii secții de presă (de la Casa Albă) le tremurau genunchii la ideea că ar putea-o încasa de la reculul provocat de concedierea lui Fauci.”

Cei „patru granzi” despre care a vorbit Navarro erau Alex Azar – fostul secretar pentru Sănătate, Robert Redfield – șeful de atunci al CDC, Francis Collins – directorul Institutului Național de Sănătate (NIH) și Steve Hahn – fostul șef al FDA.

„Toți se comportau ca și cum Fauci ar fi fost cel mai bun lucru care i s-a petrecut omenirii de la apariția pâinii feliate.”

Totuși, Navarro a declarat că nu este supărat pe Trump.

„Cine eram eu, Steve? Eram doar tipul de la Comerț și Economie. În schimb, de partea cealaltă era tot personalul Casei Albe.... Când Mulvaneyiții și echipa de presă săreau: «Nu, nu putem să-l concediem (pe Fauci)! Recul! Recul!»...”

Navarro a mai declarat că i-a cerut în două rânduri lui Trump să îi dea papucii lui Fauci, pentru a împiedica apariția unei situații de genul celei dintre Churchill și Hitler la Casa Albă, însă „cele două forțe” îl protejau prea tare pe Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, ajuns între timp consilier principal al lui Biden.

„I-am spus, nu, nu, asta e ca Churchill cu Hitler. Omoară-l pe acest bebeluș Fauci în fașă! Nu am avut succes. Dacă aș fi știut pe atunci tot ce scrie în cartea lui Kennedy l-aș fi spulberat.”

Navarro a făcut referire la cartea lui Robert F. Kennedy, „The Real Anthony Fauci”. În aceasta, autorul îl face vinovat pe Fauci de răspândirea COVID-19.

În propria sa carte, „In Trump Time”, Peter Navarro susține același lucru. El îl atacă în câteva rânduri pe Fauci, susținând că „are sânge pe mâini”, numindu-l „sociopat” și „narcisist” și  „cel mai ticălos om pe care l-am întâlnit”.