ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă a doi copii din Melbourne a fost declarată neeligibilă pentru un transplant de inimă pentru că nu este vaccinată anti-COVID, deși beneficiază de scutire medicală.

„No jab, no heart!” – „Fără vaccin, nu primești inimă!”

Acesta este mesajul pe care Vicki Derderian, mamă cu doi copii din Melbourne, susține că l-a primit din partea Departamentului de Sănătate al statului australian Victoria.

Într-o declarație pentru emisiunea Today Show de la Channel 9, ea afirmă că i s-a spus că nu este eligibilă pentru transplant decât dacă se vaccinează împotriva COVID.

Derderian a refuzat de teamă că vaccinul i-ar putea agrava problemele de la inimă, provocându-i miocardită.

„Pacienții ca mine suntem suntem puși într-o situație foarte dificilă și forțați să ne administrăm ceva ce este împotriva convingerilor pe care le avem. Sau să nu primim tratamentul care ne poate salva viața.

„Și pentru doctori este la fel: sunt obligați să aplice acest lucru pe pacienți pentru că altfel își pierd slujbele.”

Fostul Director Adjunct al Sistemului de Sănătate, Nick Coatsworth a declarat că simpatizează cu situația lui Derderian, dar a insistat că regulile trebuie respectate.

El a afirmat că dacă un pacient nevaccinat se îmbolnăvește de COVID, poate muri și atunci se pierde și inima transplantată.

„Din punctul de vedere al medicilor transplantologi... cel mai mare risc este atunci când este afectat sistemul imunitar – de pildă dacă te îmbolnăvești de COVID fără să fii vaccinat – și atunci este un risc important ca pacientul să moară și odată cu el și inima.

„Și noi nu dorim ca acest lucru să se întâmple, inclusiv familiei care a făcut această donație sacră.

„Nu invidiez situația unui pacient pus în această situație, dar respect regulile medicilor transplantologi care au fost stabilite.”