ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernele occidentale s-au agitat enorm în ultimii doi ani sub pretextul „combaterii pandemiei”, stresând și agresând populația. Africa, în schimb, a tratat Covidul ca pe o simplă răceală. Și a avut dreptate.

De la începutul pandemiei Covid până în iulie 2022, Africa a înregistrat puțin peste 9 milioane de cazuri confirmate și 173.900 de decese, potrivit datelor oficiale ale OMS.

Prin comparație, Europa a înregistrat circa 239 de milioane de cazuri și peste 2 milioane de decese.

Diferența este uriașă, mai ales dacă ținem cont că populația Europei este jumătate față de cea a Africnii (750 de milioane față de 1,4 miliarde).

Situația este asemănătoare și pentru continentul american, care depășește și el cu mult Africa la număr de cazuri și de decese.

Practic, Africa se situează pe ultimul loc, la mare distanță de celelalte regiuni ale lumii monitorizate de OMS.

Cum se face că zona cea mai defavorizată a planetei, cu condiții de viață, hrană, apă, igienă problematice și un sistem sanitar precare, a trecut cel mai bine peste pandemie?

Și ce lecții trebuie să învețe Occidentul de la populația pe care o privește adesea cu dispreț și încearcă să o „civilizeze” cu forța?

La aceste întrebări a încercat să răspundă oanaliză făcută de The Epoch Times.

„Noi îl privim (Covidul) ca pe o simplă răceală”, declară Illiasou Ibrahim, care lucrează în domeniul sanitar, la un ONG, în Niamey, capitala Nigerului.

Speranța de viață în Niger este de 63 de ani, iar malaria și meningita sunt boli endemice.

Cu toate acestea, Ibrahim spune că nu cunoște pe nimeni care să fi murit de Covid.

Prea multă igienă strică

Într-un articol din 2021 publicat în Evolution, Medicine and Public Health, o echipă de cercetători de la Centrul Medical al Universității Duke a prezis că Africa și alte regiuni în curs de dezvoltare vor avea mai puține decese și rezultate mai bune în combaterea Covid decât regiunile dezvoltate.

Ei au explicat că excesul de igienă și de îngrijire sanitară poate avea un efect contrar celui scontat. Rezultatul este o lipsă de biodiversitate în corpul omenesc care slăbește sistemul imunitar în fața infecțiilor virale și bacteriene.

În mod uimitor, oamenii de știință au afirmat că mai ales lipsa viermișorilor intestinali la locuitorii din zonele dezvoltate ale lumii compromite sistemul imunitar.

Ipoteza că prea multă igienă poate favoriza bolile autoimunitare a fost enunțată încă din anii 1980 în British Medical Journal de către epidemiologul britanic David Strachan.

Și imunologul expert în viermii paraziți William Parker afirma într-un articol din 2016 că, „oricât ar părea de scârbos”, viermii intestinali au un rol important în stimularea organismului de a produce molecule anti-inflamatoare și de a stimula imunitatea naturală.

Tot Parker, împreună cu un colectiv de cercetători, arăta într-un alt articol cum lipsa viermișorilor intestinali provocată de prea multă igienă mărește susceptibilitatea apariției maladiile inflamatorii cronice, cum ar fi bolile autoimune și alergiile.

Acești oameni de știință presupun că principalul motiv pentru care populațiile africane nu au fost prea afectate de Covid este că ele coabitează cu viermișorii intestinali, care le întăresc sistemul imunitar.

Și totuși Ivermectina...

Un grup de cercetători din Columbia explică rezistența africanilor la Covid prin folosirea pe scară largă a Ivermectinei, arată analiza Epoch Times.

Ivermectina se utilizează în scop profilactic în Africa la tratarea Oncocercozei, cunoscută și ca „orbirea de râu”.

Un studiu din 2021 publicat în American Journal of Therapeutics afirmă că „utilizarea invermectinei în tratamentul clinic timpuriu poate reduce numărul de persoane care ajung la un stadiu grav al bolii” COVID-19.

Deși Ivermectina, atât de ieftină și accesibilă, continuă să fie contestată cu înverșunare de așa-zișii „experți” din Sistem, medicii de spitale din toată lumea au raportat rezultate excelente prin utilizarea ei în protocoalele de tratament precoce.

„Masca salvează vieți” este o lozincă mincinoasă

Tratamentele agresive promovate în țările occidentale pentru combaterea Covid au dus în general la agravarea situației, arată analiza din The Epoch Times.

Cunoștința noastră din Niger, Illiasou Ibrahim, mărturisește că nu a purtat mască decât în câteva rânduri, în ultimii doi ani. Dar... pentru a se feri de praf și de mirosurile neplăcute.

El mai spune că nicăieri în Niger nu s-a aplicat „distanțarea socială”.

„Ne-am păstrat aceleași obiceiuri de viață”, afirmă el.

Studiile au demonstrat că „masca salvează vieți” este doar o lozincă mincinoasă.

Datele comparative din districtele californiene unde masca a fost obligatorie și celelalte demonstrează că nivelurile de infectare au fost mai mari sau cel mult egale în districtele cu mască obligatorie.

Un studiu din 2022, publicat în revista Medecine, a comparat nivelurile de mortalitate Covid între districtele din Kansas unde masca a fost obligatorie și cele unde masca nu a fost.

Districtele unde masca a fost obligatorie au avut o mortalitate cu 50% mai mare decât celelalte.

După cum explică în acest studiu medicul Zacharia Fogen, picăturile cu viruși rămân pe mască și sunt reînhalate în plămâni de purtătorul articolului facial.

Așadar, spune dr. Fogen, purtarea măștii mărește încărcătura virală, obligându-i pe oameni să respire din nou particule pe care căile respiratorii le mai eliminaseră o dată.

În 2020, un studiu amplu realizat în Danemarca și publicat în Annals of Internal Medicine NU a putut identifica nici măcar UN SINGUR efect protector, la un nivel statistic semnificativ, pentru persoanele care poartă mască.

Un alt studiu a demonstrat că „retenția de umiditate, reutilizarea măștilor textile și o proastă filtrare pot duce la un risc mărit de infectare”.

În fine, neurologii au descoperit că purtarea măștii poate compromite sănătatea creierului.

Așadar, nu mascați copiii! Nici în școli, pe stradă, nici la la joacă!

Efectele distrugătoare ale distanțării

Păstrarea unei distanței minime între persoane a fost una dintre măsurile sacrosancte, alături de mască, pe care Occidentul le-a impus.

O măsură practic necunoscută în mult mai sănătoasa Africă.

Dr. Byram Bridle, imunolog la Universitatea canadiană Guelph, a declarat pentru The Guardian că izolarea socială a copiilor limitează expunerea lor la lumea normală, plină de microbi, care le întăresc sistemul imunitar.

Persoanele „distanțate”, lipsite de contactul cu microbii, au un risc mai mare de a face o largă paletă de boli inflamatorii.

Dr. Thomas Murray, profesor de pediatrie și expert în boli infecțioase la Yale, alături de un colectiv de colegi, a descoperit o creștere importantă a riscului bolilor respiratorii virale ca urmare a lockdown-urilor și a închiderii școlilor în 2020 și 2021.

Izolarea socială, nu doar că a fost total ineficientă în împiedicarea răspândirii COVID-19, în Europa sau Statele Unite, ci a provocat importante efecte negative asupra stării de sănătate fizice și psihice a adulților și copiilor, conchide analiza din The Epoch Times.

Vaccinul ucide Sigur și Eficient

Occidentul a catalogat ca pe o uriașă inechitate socială nivelul scăzut de vaccinare din țările mai puțin dezvoltate.

Cu toate acestea, țările mai sărace, cum sunt cele din Africa, au trecut mai bine peste pandemie.

Încă o dovadă că vaccinurile, nu doar că nu protejează, ci chiar agravează pandemia.

Rata vaccinării în cele mai defavorizate țări africane – cele din regiunea sub-sahariană – a fost sub 6%. Potrivit unuistudiu realizat de dr. Joseph Mercola, deși aici trăiește 17% din populația întregii Africi, în regiunea sub-sahariană s-au înregistrat doar 3% dintre decesele de Covid ale Continentului Negru.

Efectele negative – identificate și recunoscute oficial – ale ratelor mari de vaccinare în țări dezvoltate, precum Statele Unite, sunt uriașe.

Până în data de 15 iulie 2022, au fostraportate la CDC și FDA prin sistemul VAERS 1.350.497 efecte adverse.

Între ele, 29.635 de decese din cauza vaccinării!

Evident că pot exista și alte explicații pentru rezultatele mai bune ale Africii în fața COVID, inclusiv un nivel mai mare de vitamina D ca urmare a expunerii la soare sau o populație mult mai tânără în comparație cu cea occidentală.

Însă, principala concluzie a excepționalei analize realizate de The Epoch Times este una de un bun-simț zdrobitor:

Excesele (inclusiv de igienă), restricțiile, interdicțiile, obligațiile, diktatele și în general tot ce contravine Vieții Normale a omului dăunează grav sănătății.