ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google a fost unul dintre cei mai agresivi cenzori ai oricărei informații despre COVID care contrazicea narațiunea oficială. 

Acum, au apărut dovezi că gigantul tehnologic a finanțat cercetările asupra virușilor realizate de către omul de știință Peter Daszak, strâns colaborator al Laboratorului de Virusologie din Wuhan.

Google a sponsorizat timp de mai bine de un deceniu compania lui Daszak, EcoHealth Alliance.

„Ramura caritabilă a colosului tehnologic, Google.org, a oferit în mod repetat sprijin financiar pentru cercetare și studii lui Daszak și companiei sale cu sediul în New York”, scrie Daily Mail.

„Legăturile financiare, dezvăluite inițial de către The National Pulse, sunt menționate în diverse studii științifice datând cel puțin din 2010.”

Un studiu din 2010 asupra flavivirușilor de liliac, avându-l pe Daszak drept co-autor, menționează Google.org cu o finanțare a cărei sumă nu este specificată.

Acel studiu a fost finanțat și de către National Institute of Health și de Programul pentru Amenințarea Pandemiilor Emergente din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite.

De asemenea, un articol din 2015 despre virușii herpesului îl are ca autor pe Daszak și menționează Google.org pentru sprijinul său.

Mai recent, cercetătorii de la EcoHealth Alliance au realizat un raport despre un studiu din 2018 privind „percepțiile asociate cu transmisia agenților patogeni și cu potențialul pandemic la populațiile umane cu expunere mare la interfața animal-om”.

Raportul menționează că „a fost posibil” cu ajutorul finanțării Google.org.

Potrivit comentatorului și politologului britanic Steve Hilton, această poveste „reprezintă cel mai mare scandal… din ultima sută de ani”.

 

La începutul pandemiei de COVID-19, Peter Daszak i-a trimis lui Anthony Fauci un e-mail în care îi mulțumește că a dezmințit afirmațiile potrivit cărora virusul SARS-CoV-2 a scăpat din laborator.

Institutul Național pentru Alergie și Boli Infecțioase, condus de Anthony Fauci a finanțat și el cercetările realizate de EcoHealth Alliance, condusă de Peter Daszak, în colaborare cu Laboratorul de Virusologie din Wuhan.

Scopul dubioasei colaborări Fauci -  Daszak – Wuhan era sporirea agresivității, infecțiozității și transmisibilității coronavirușilor. Așa-numita „gain of function”.

Cu alte cuvinte, creșterea periculozității lor.

În ciuda acestei colaborări, care îl plasa într-un conflict clar de interese, Peter Daszak a fost numit în echipa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care urma să investigheze originile noului coronavirus.

Daszak, asemenea celorlalți colegi din echipa de „anchetă”, făceau parte dintr-o listă mai largă de cercetători agreați de regimul chinez.

Concluzia oficială la care au ajuns atunci Daszak și echipa lui a fost cea dorită de comuniștii de la Beijing: ipoteza scăpării din laborator nu se verifică.

Peter Daszak a fost numit și în echipa de verificatori („fact-checkers”) ai postărilor pe tema COVID de pe Facebook, ceea ce i-a dat puterea să cenzureze informații și să îi plaseze pe lista neagră pe toți cei care riscau să îi dezvăluie jocurile.

Rețelele sociale, ca Facebook sau YouTube (proprietate a Google), precum și motorul de căutare Google direct, printr-o selecție „alterată” a articolelor despre COVID, au conspirat pentru a îngropa adevărul despre originea virusului.