ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele luni, în cazul persoanelor vaccinate există o probabilitate mai mare - decât în cazul celor nevaccinate - de infectare cu COVID-19, spitalizare sau deces în 25 de state din SUA, potrivit unei investigații Epoch Times, pe care o redăm mai jos (parțial) în traducere: 

De exemplu, în iunie, Kentucky, 67 % dintre decese au fost în rândul vaccinaților, potrivit datelor obținute de The Epoch Times.

În aceeași lună, persoanele vaccinate au reprezentat 65% din cazurile de COVID-19, 64% din spitalizările COVID-19 și 66% dintre decesele cauzate de COVID-19 în Wisconsin.

Cifrele marchează o schimbare drastică față de 2021.

După ce campania de vaccinare în masă a luat având în Statele Unite, practic fiecare stat a raportat că persoanele nevaccinate reprezintă majoritatea cazurilor de COVID-19, a spitalizărilor și a deceselor.

Cifrele au început să se răstoarne în timp ce varianta Delta era dominantă. Ele s-au inversat și mai mult după ce varianta Omicron a înlocuit Delta, conform noilor cifre colectate.

Epoch Times a compilat datele de pe site-urile și bazele de date ale Departamentului de sănătate de stat. Unele au fost obținute prin cereri de acces la datele înregistrate și nu au mai fost făcute publice anterior.

Statisticile subliniază modul cum vaccinurile au avut efecte tot mai slabe pe măsură ce au apărut variante mai noi ale virusului, potrivit unor experți.

Acest lucru este „dovada clară că vaccinurile nu funcționează pentru a preveni bolile și moartea”, a declarat pentru The Epoch Times Dr. Robert Malone, care a contribuit la crearea ARN-ului mesager utilizat în cele două cele mai administrate vaccinuri.

Unele state oferă cifre repartizate în funcție de vârstă, așa cum este recomandat de CDC.

Acestea sunt graficele create de Epoch Times în urma consultării datelor:

 
 
 
 

Majoritatea statelor raportează cel puțin o mărime (cazuri, spitalizări, decese) în funcție de statutul de vaccinare. Unele îi plasează pe cei parțial vaccinați în același grup cu cei nevaccinați atunci când  repartizează valorile.

Pe măsură ce vaccinurile s-au dovedit tot mai incapabile să prevină infecția cu COVID-19 în era Omicron, un număr tot mai mare de state au luat exemplul CDC separându-i pe cei care au primit un rapel („booster”) de cei complet vaccinați.

Termeni-cheie așa cum sunt definiți în general:

- Nevaccinat: persoane care nu au primit niciun vaccin.
- Vaccinați parțial: persoanele care au primit o doză de vaccin Moderna sau Pfizer anti-COVID-19 și persoanele care se află în intervalul celor 14 zile de la doza finală dintr-o serie primară.
- Complet vaccinate: persoane care au finalizat o serie primară a unui vaccin.
- „Boosted”: persoane care au primit cel puțin o doză suplimentară după primirea seriei primare.

În 14 state, procentul uneia sau mai multor valori reprezentând creșterea cazurilor după vaccinare („breakthrough cases”) – cazurile de infectare, spitalizările și/sau decesele post-vaccinare – în ultimele luni a depășit procentul populației care a fost vaccinată sau vaccinată complet.

În cele mai multe cazuri, a fost vorba de o singură valoare. Într-un singur caz a fost vorba de toate cele trei.

Toate datele sunt din 2022. Pentru unele state erau disponibile doar procente. Au fost preferate datele pentru iunie, urmate de datele pentru iulie. Valorile sunt menționate numai dacă depășesc procentul de vaccinați.

Alaska* (martie): 3.995 cazuri post-vaccinare (64,5% din cazuri)
Vaccinați la momentul respectiv: 59,1 la sută

Idaho+ (5 iunie – 2 iulie): 89 de spitalizări post-vaccinare (53 la sută)
Complet vaccinați la momentul respectiv: 52 la sută

Kentucky* (iunie): 55 de decese post-vaccinare (67 la sută)
Vaccinați la momentul respectiv: 66 la sută

Louisiana – (7 august): 61% decese post-vaccinare
Vaccinați la momentul respectiv: 52 la sută complet, 6 la sută parțial

Minnesota+ (5 iunie – 3 iulie): 29.660 de cazuri post-vaccinare (71 la sută); 107 decese post-vaccinare (80%)
Complet vaccinați la momentul respectiv: 66 la sută

Mississippi* (1 aprilie – 1 august): 54 la sută decese post-vaccinare
Vaccinați la momentul respectiv: 51,7 la sută

Oklahoma* (5 iunie – 5 iulie): 277 de spitalizări post-vaccinare (64%)
Vaccinați la acel moment, de 5 ani și peste: 51 la sută

Rhode Island+ (iunie): 22 de decese post-vaccinare (76%)
Complet vaccinaț la acel moment: 75,6 la sută

Dakota de Sud* (iunie): 141 de spitalizări post-vaccinare (74 la sută); 8 decese post-vaccinare (66,6 la sută)
Vaccinați la momentul respectiv: 58 la sută

Utah+ (5 iunie – 26 iunie): 17.856 cazuri post-vaccinare (67 la sută); 623 de spitalizări (67 la sută)
Complet vaccinați până pe 8 august: 62 la sută

Vermont+ (iunie): 32 de spitalizări post-vaccinare (84 la sută); 10 decese post-vaccinare (91 la sută)
Complet vaccinați la momentul respectiv: 78,6 la sută

Virginia de Vest+ (31 iulie): 175 de spitalizări post-vaccinare (55 la sută)
Complet vaccinat la momentul respectiv: 53,5 la sută

Wisconsin+** (iunie): 31.702 cazuri post-vaccinare (65 la sută); 634 de spitalizări post-vaccinare (64 la sută); 69 de decese post-vaccinare (66 la sută)
Complet vaccinați la momentul respectiv: 61,5 la sută

Wyoming+ (iunie): 3.672 de cazuri post-vaccinare (62 la sută); 9 decese post-vaccinare (52 la sută)
Vaccinați complet până la 15 august (46,8 la sută)

*vaccinat
+complet vaccinat
-neclar
**excluzând vaccinații parțial

(…)
Ajustarea în funcție de vârstă este folosită pentru a compara în mod direct categoriile de populație „atunci când distribuția în funcție de vârstă a celor care suferă cel mai frecvent de boală sau care se îmbolnăvesc grav, este denaturată”, potrivit Departamentului de Servicii de Sănătate din Wisconsin. În ceea ce privește COVID-19, populațiile mai în vârstă sunt mai predispuse să sufere de forme severe și să ajungă la deces și, de asemenea, posibilitatea este mai mare să fie vaccinate, spun experții.

Deși cifrele brute arată nefavorabil pentru cei vaccinați, după ajustarea în funcție de vârstă, ratele de spitalizări și decese cu COVID-19 în Wisconsin sunt mai mari pentru cei nevaccinați pe parcursul anului 2022 (numărul de cazuri a fost mai mare în cazul celor vaccinați în ultimele luni). Același este cazul în majoritatea celorlalte state care raportează date ca rate, unele dintre ele oferind și cifre brute.

Cifrele brute din Wisconsin au fost obținute printr-o cerere de date din înregistrări.
(…)
Omicron și subvariantele sale, descrise ca fiind mai imuno-evazive, evită într-o măsură mai mare protecția oferită de vaccinuri și de infecțiile anterioare. Vaccinurile au oferit niveluri mai scăzute din protecția inițială, iar nivelul protecției scade mai repede decât înainte, arată cercetările. Cunoscută ca imunitate naturală, protecția dobândită în urma infecțiilor anterioare a fost mai puternică împotriva Omicron și a fost superioară împotriva Delta, potrivit studiilor

Cercetările privind eficacitatea boosterelor au arătat o creștere inițială a protecției, urmată de o scădere rapidă. Alte cercetări au arătat că persoanele vaccinate au, la un moment dat, un risc mai mare decât persoanele nevaccinate să se infecteze, ceea ce poate avea legătură cu un fenomen numit „amprentare” imună

Având în vedere scăderea eficienței, autoritățile de reglementare din SUA au încetat deja să mai recomande primul și al doilea „booster” – la fel ca multe alte țări – și sunt gata să autorizeze vaccinuri actualizate pentru varianta Omicron, descriind formula actuală ca fiind „potrivită” pentru varianta dominantă.
(…)
Date din alte zone ale lumii, inclusiv din Regatul Unit, au înregistrat vaccinații ca reprezentând grosul valorilor [referitoare la infectările] COVID-19.

„Ceea ce avem în vedere acum este un semn al evoluției mai multor factori, în primul rând [faptul că] persoanele vaccinate pot în continuare contracta și răspândi virusul COVID-19. Acum, raportul cost-beneficiu, în special în cazul grupelor de vârstă mai tinere, a dispărut”, a declarat Dr. Steven Hatfill, virolog, pentru The Epoch Times.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews