ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a spus, în timpul unui interviu din noiembrie 2021, că un mic grup de „profesioniști medicali” care distribuie intenționat „dezinformări” care critică narațiunea cu privire la vaccinul Pfizer sunt „criminali”, dar Bourla nu a menționat istoricul infracțional al propriei sale companii.
 
Oferim mai jos traducerea unui amplu text apărut pe childrenshealthdefense.org, care prezintă un bogat istoric infracțional al companiei Pfizer:

Una dintre cele mai semnificative transformări culturale din ultimii doi ani a fost glorificarea industriei farmaceutice.

O industrie murdărită de zeci de ani de fraude, corupție și criminalitate a reușit să se rebranduiască rapid drept „salvator al umanității” în timpul crizei COVID-19.

Dar nimic nu s-a schimbat în mod esențial. Big Pharma încă este interesată mai mult profiturile acționarilor mai mult decât de viața oamenilor.

Agențiile de reglementare încă funcționează ca „uși rotative” pentru giganții farmaceutici pe care pretinde că îi reglementează.

Big Pharma domină eforturile de lobby în Washington și cheltuiește miliarde în fiecare an pentru a face publicitate produselor farmaceutice.

În ciuda naturii în mod flagrant corupte a industriei farmaceutice, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a spus, în timpul unui interviu din noiembrie 2021, că un mic grup de „profesioniști din domeniul medical”, care distribuie în mod intenționat „dezinformări” prin care critică narațiunea legată de vaccinul Pfizer, sunt „criminali”.

Bourla părea să fi uitat de istoria propriei sale companii.

Istoria lungă a comportamentului criminal al Pfizer:

În 1992, Pfizer a fost de acord să plătească între 165 de milioane și 215 de milioane de dolari pentru a soluționa procesele deschise în urma cazurilor de rupere a valvei cardiace convexo-concave Bjork-Shiley [o proteză], situație care la acea vreme a cauzat aproape 300 de decese, iar până în 2012 a dus la 663 de decese.

În 1994, Pfizer a fost de acord să plătească 10,75 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile Departamentului de Justiție potrivit cărora compania a mințit pentru a obține aprobarea federală pentru o supapă mecanică pentru inimă, care s-a fracturat, ucigând sute de pacienți din întreaga lume.

De asemenea, Pfizer a fost de acord să plătească 9,25 milioane de dolari în anii următori pentru a monitoriza pacienții cărora li s-a implantat dispozitivul la spitalele Administrației Veteranilor sau pentru înlăturarea acestuia.

Acordul a fost însă criticat de activiștii pentru drepturile consumatorilor care au îndemnat oficialii guvernamentali să depună acuzații penale și au făcut lobby pentru aplicarea unei pedepse civile mai severe pentru compania de miliarde de dolari care a ascuns problemele legate de siguranță chiar dacă dispozitivul ucidea pacienți.

În 1996, Pfizer a administrat un medicament experimental în timpul unui studiu clinic pe 200 de copii din Nigeria, dar niciodată nu a spus părinților că copiii lor sunt subiecții unui experiment. 11 copii au murit, iar mulți alții au suferit efecte secundare, precum leziuni ale creierului și insuficiență de organ.

Un raport al Ministerului Sănătății din Nigeria a concluzionat că experimentul a fost „un studiu ilegal pentru testarea unui medicament neînregistrat”, un „caz clar de exploatare a ignoranților” și o încălcare a dreptului nigerian și internațional. Pfizer nu a obținut consimțământul [din partea pacienților] și nici nu a informat pacienții că aceștia sunt subiecții unui experiment, nu destinatarii unui medicament aprobat.

 
În 2002, Pfizer a fost de acord să plătească 49 de milioane de dolari pentru soluționarea acuzațiilor conform cărora compania de medicamente a delapidat guvernul federal și 40 de state, cerând un preț prea mare pentru medicamentul său pentru colesterol Lipitor. Lipitor a avut vânzări de 6,45 miliarde de dolari în 2001.

În 2004, Pfizer a acceptat să pledeze vinovat pentru două infracțiuni și a plătit penalități de 430 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora a promovat în mod fraudulos medicamentul Neurontin pentru utilizări neaprobate.

Pfizer a recunoscut că a comercializat medicamentul pentru epilepsie în mod agresiv și ilicit pentru afecțiuni care nu au legătură cu tratamentul, inclusiv pentru tulburare bipolară, dureri, migrene și sevraj în urma consumului de droguri și alcool. Tacticile Pfizer au inclus plantarea în audiență de agenți ai companiei la evenimente de educație medicală și mituirea medicilor cu călătorii de lux.

În 2008, New York Times a publicat un articol intitulat „Experții încheie studiile manipulate Pfizer”. Pfizer a întârziat publicarea de studii negative, a prezentat în așa fel datele negative pentru a le plasa într-o lumină mai pozitivă și a controlat fluxul de date din cercetările clinice pentru a promova medicamentul său pentru epilepsie Neurontin.

Pfizer și-a întrerupt programul de marketing pentru Neurontin în 2004, după ce medicamentul a devenit disponibil ca universal. În același an, compania a plătit 430 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile federale penale și civile potrivit cărora una dintre filialele sale a promovat medicamentul pentru utilizări neaprobate.


În 2009, Pfizer a fost amendată cu 2,3 miliarde de dolari, însemnând atunci cel mai mare proces pentru fraudă în domeniul sănătății și cea mai mare amendă penală impusă vreodată în istoria SUA. Pfizer a pledat vinovată că a etichetat greșit calmantul Bextra cu „intenția de a frauda sau a induce în eroare”, promovând medicamentul pentru tratarea durerii acute la doze pe care FDA le considerase anterior periculos de mari.

Guvernul a susținut că Pfizer a plătit comisioane unor medici care s-au conformat și a promovat, de asemenea, alte trei medicamente în mod ilegal: antipsihoticul Geodon, antibioticul Zyvox și medicamentul antiepileptic Lyrica.

În 2009, Pfizer a plătit 750 de milioane de dolari pentru a soluționa 35.000 de plângeri potrivit cărora medicamentul său Rezulin a fost responsabil pentru 63 de decese și zeci de cazuri de insuficiență hepatică. Retragerea medicamentului Rezulin de pe piața din SUA pe 21 martie 2000 a avut loc în urma negocierilor dintre producătorul medicamentului și FDA.

Înalți oficiali ai FDA au susținut mult timp medicamentul, în ciuda numărului de decese în creștere și a lipsei beneficiilor dovedite privind salvarea de vieți. Poziția oficialilor FDA a fost în contrast cu cea a omologilor lor din Marea Britanie, unde Rezulin a fost eliminat efectiv de pe piață la 1 decembrie 1997.

În 2010, Pfizer a fost obligată să plătească despăgubiri în valoare de 142,1 milioane de dolari pentru încălcarea legii federale anti-înșelăciune prin vânzarea și comercializarea frauduloasă a medicamentului Neurontin pentru utilizări neaprobate de FDA. După cum a constatat complotul de jurați, comercializarea de către Pfizer a Neurontin a încălcat atât Legea privind organizațiile corupte și influențate de afaceriști escroci, cât și Legea din California privind concurența neloială.

În 2010, New York Times a publicat un articol intitulat „Pfizer oferă detalii despre plățile efectuate către medici”. Pfizer a recunoscut că a plătit aproximativ 20 de milioane de dolari către 4.500 de medici și alți profesioniști din domeniul medical pentru a consulta și a vorbi în numele său în ultimele șase luni ale anului 2009.

De asemenea, în aceeași perioadă, Pfizer a plătit 15,3 milioane de dolari către 250 de centre medicale academice și către alte grupuri de cercetare pentru studii clinice. Dezvăluirile au fost cerute în urma unui acord pe care compania l-a semnat pentru a soluționa o investigație federală privind promovarea ilegală a medicamentelor pentru utilizări în afara etichetei.


În 2010, Blue Cross Blue Shield a intentat un proces împotriva Pfizer, acuzând gigantul farmaceutic că a mituit ilegal 5.000 de medici cu vacanțe de lux în Caraibe, jocuri de golf, masaje și alte activități recreative pentru a-i convinge pe doctori să folosească Bextra pentru utilizare în afara etichetei.

În 2010, mesaje scurse între Pfizer și oficialii americani din Nigeria au arătat că Pfizer a angajat anchetatori pentru a descoperi dovezi de corupție în defavoarea procurorului general nigerian pentru a-l șantaja să renunțe la acțiunile în justiție în legătură cu controversatul studiu cu privire la medicamentul Trovan din 1996, studiu care a implicat copii cu meningită.

În 2009, Pfizer a fost de acord să plătească 75 de milioane de dolari familiilor vătămate în timpul studiului din 1996 cu privire la acest medicament. Totuși, informațiile scurse sugerează că gigantul american de medicamente a vrut să aplice șantajul pentru a-l determina pe procurorul general nigerian să renunțe la procesul federal de 6 miliarde de dolari împotriva Pfizer.

Scurgerile au arătat că anchetatorii Pfizer au transmis informații „compromițătoare” presei locale și l-au amenințat pe procurorul general că vor apărea informații și mai compromițătoare dacă nu renunță la proces. Procesul de 6 miliarde de dolari a fost întrerupt în 2009.

În 2012, Securities and Exchange Commission a acuzat Pfizer Inc. de încălcarea Legii privind practicile de corupție în străinătate, atunci când filialele sale au mituit medici și alți profesioniști din domeniul sănătății angajați de guvernele străine din Bulgaria, China, Croația, Republica Cehă, Italia, Kazahstan, Rusia și Serbia pentru a câștiga în afaceri.

Potrivit Securities and Exchange Commission, angajații filialelor Pfizer au autorizat și efectuat plăți în numerar și au oferit alte stimulente pentru a mitui medicii guvernamentali pentru a-i face să utilizeze produsele Pfizer.

În 2012, Pfizer a plătit 1,2 miliarde de dolari pentru a soluționa reclamațiile din partea a aproape 10.000 de femei care au susținut că medicamentul Pfizer de substituție hormonală Prempro le-a provocat cancer de sân. Plata despăgubirilor pentru Prempro a venit după șase ani de procese.

Mai mulți reclamanți au primit zeci de milioane de dolari, inclusiv despăgubiri punitive pentru acțiunile producătorului de medicamente, care a reținut informații despre riscul dezvoltării de cancer la sân în urma administrării medicamentului Prempro.

În 2013, Pfizer a fost de acord să plătească 55 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile penale pentru că nu a avertizat pacienții și medicii cu privire la riscurile dezvoltării de boli renale, leziuni renale, insuficiență renală și nefrită interstițială acută cauzate de inhibitorul său Protonix.  

În 2013, Pfizer a alocat 288 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile din partea a 2.700 de persoane, potrivit cărora medicamentul său Chantix a provocat gânduri sinucidare și tulburări psihologice severe. FDA a stabilit că Chantix este probabil asociat cu un risc crescut de atac de cord.

În 2014, Pfizer a plătit 35 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care filiala sa a fost acuzată că promovează medicamentul pentru transplant de rinichi Rapamune pentru utilizări neaprobate, inclusiv că a mituit medici pentru a-l prescrie pacienților.

În 2016, Pfizer a fost amendată cu 84,2 milioane de lire sterline pentru suprataxarea Serviciului Național de Sănătate pentru medicamentul său anti-epilepsie Phenytoin, cu 2.600% (de la 2,83 lire sterline la 67,50 lire sterline per capsulă), crescând costul pentru contribuabilii din Marea Britanie de la 2 milioane de lire sterline în 2012 la aproximativ 50 de milioane de lire sterline în 2013.

Cele de mai sus sunt doar o listă parțială a fraudelor, cazurilor de corupție și criminalitate ale Pfizer. Există și alte exemple despre modul în care Pfizer testează în mod neetic produse farmaceutice în cele mai sărace țări ale lumii și participă la alte acțiuni criminale.

 
Denunțătorii expun problemele din studiile Pfizer privind vaccinul COVID

În timp ce CEO-ul Pfizer consideră că este infracțiune faptul de a pune la îndoială integritatea companiei sale farmaceutice, mai mulți denunțatori au dezvăluit deja neregulile studiilor Pfizer privind vaccinul COVID-19

Revista medicală de top The BMJ a publicat un raport care scoate la iveală date falsificate, eșecuri ale studiilor mascate, vaccinatori slab pregătiți și o urmărire lentă a reacțiilor adverse în faza a treia a studiilor pentru vaccinul Pfizer de terapie genetică.

Când denunțătorul și-a transmis îngrijorările către U.S. Food and Drug Administration (FDA), ea a fost concediată mai târziu în aceeași zi pentru că „nu era potrivită”. În urma plângerii denunțătorului, FDA nu a inspectat niciodată locul unde se desfășura studiul clinic.

Un alt denunțător pe nume Maddie de Garay s-a oferit voluntar pentru studiul Pfizer pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani. La 24 de ore după a doua doză, ea se afla într-o cameră de urgență.

Acum se află într-un scaun cu rotile, are nevoie de o sondă de alimentare prin nas și încă este în suferință, 9 luni mai târziu. Maddie a fost unul dintre cei 1.131 de copii din studiul clinic al Pfizer pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani.

Pfizer a înregistrat oficial evenimentul advers suferit de Maddie ca fiind „durere abdominală”, atunci când a raportat către FDA rezultatele studiilor clinice. Dacă știm că leziunea devastatoare care a schimbat radical viața lui Maddie este înregistrată ca „durere abdominală” în studiile clinice, ne întrebăm: ce alte evenimente adverse grave au fost ascunse de Pfizer și ignorate de FDA?

 
Avocatul Aaron Siri și un grup de peste 30 de oameni de știință, profesioniști din domeniul medical și jurnaliști au cerut FDA „toate datele și informațiile privind vaccinul Pfizer”, inclusiv datele privind siguranța și eficacitatea, rapoartele de reacții adverse și o listă de ingrediente active și inactive.

FDA a reușit să analizeze toate cele 329.000 de pagini de date și să acorde aprobarea de urgență a vaccinului Pfizer în doar 108 zile, dar acum solicită un termen de 75 de ani ca să facă publice toate aceste informații.

Siri a scris pe blogul său:

„Așadar, să clarificăm asta. Guvernul federal scutește Pfizer de răspundere. Îi alocă miliarde de dolari. Îi determină pe americani să-i ia produsul. Dar nu vă lasă să consultați datele despre siguranța și eficacitatea produsului său. Pentru cine lucrează guvernul?”