ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adminstrația Biden pregătește încetarea plăților pentru vaccinuri, teste și tratamente COVID. Este probabil că măsura se va extinde în întregul Occident.

Ashish Ja, coordonator al echipei de combatere a COVID de la Casa Albă, a declaratmarți:

„Speranța mea este că, în 2023, vom vedea comercializarea aproape tuturor acestor produse... Pentru unele, vom începe încă din toamnă.”

Wall Street Journal a scris joi că Departamentul american pentru Sănătate va organiza pe 30 august o întâlnire cu companiile farmaceutice, departamentele de sănătate ale statelor și cu reprezentanții farmaciilor pentru a stabili detaliile acestei tranziții spectaculoase.

În legătură cu această tranziție, Anne McDonald Pritchett, vicepreședinte la Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, a declarat pentru WSJ:

„Sunt chestiuni privind rambursările, accesul echitabil la vaccinuri și la tratamente, și de distribuție, care trebuie rezolvate.”

ZeroHedge comentează că formula „accesul echitabil” ascunde eforturile Big Pharma de a obține subvenții cât mai mari de la guvernul federal, în noile condiții.

Conform WSJ, în 2021, Pfizer și Moderna au raportat împreună vânzări de vaccinuri în valoare totală de 79 de miliarde de dolari.

De acum încolo, prețurile vaccinurilor, testelor și tratamentelor vor trebui să facă obiectul negocierilor între producători, farmacii și asiguratorii de sănătate.

O veste nu tocmai bună pentru Pfizer și Moderna, care până acum au beneficiat masiv de pe urma achizițiilor fără limite ale guvernelor.

Drept urmare, pe bursă, acțiunile Pfizer au scăzut cu 5%, iar cele de la Moderna cu 2%.

Mai mult, în condițiile în care oamenii vor trebui să plătească pentru vaccinuri, este greu de crezut că guvernele vor mai putea promova politici de vaccinare obligatorie.

Cel puțin, nu atât de agresive ca până acum.