ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De un an de zile, oamenii sunt bombardați zilnic cu cifre îngrozitoare, care arată cât de mortal este noul coronavirus și de ce trebuie să se supună autorităților fără să crâcnească, dacă vor să scape cu viață.

Cât de mortal este virusul SARS -CoV-2? Pentru aceasta, trebuie mai întâi stabilit cine sunt cei morți de infecția cu COVID.

Din cauza modificărilor pe care Centrul american pentru Combaterea Bolilor (CDC) le-a adus regulilor sale, numărarea morților de COVID din America este cu siguranță incorectă.

Aceasta este concluzia unei analize realizate de Thomas D. Siler, doctor în medicină, pentru American Thinker.

Iată și premisele care au dus la această concluzie.

Numărarea morților de COVID-19 în Statele Unite diferă de alte țări, scrie Siler. Nu însă și de România, după cum se va vedea.

Potrivit lui Deborah Birx, fosta coordonatoare a echipei de combatere a pandemiei, „dacă cineva moare cu COVID-19, îl socotim ca mort de COVID-19”.

Încă din aprilie 2020, ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru, declara:

„Am solicitat ca în fiecare județ toate decesele pe care le avem să fie considerate ca decese suspecte de COVID”.

Într-o declarație ulterioară, Nelu Tătaru a explicat:

„Față de alte țări care nu raportează – și mă refer aici la Germania – decât cazuri strict fără comorbiditate, care au murit de infecție COVID, am ales, și la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care ne-a cerut să raportăm fiecare caz de infecție cu COVID,  am ales să raportăm inclusiv cazurile decedat care aveau infecții COVID.”

Înapoi la analiza lui Siler, care afirmă: „Trebuie să recunoaștem că există o diferență între a muri de COVID-19 și a muri cu COVID-19”.

Doctorul american amintește că aceasta este una dintre incertitudinile cu care medicii se confruntă în mod obișnuit în timpul sezonului de gripă.

În majoritatea statelor americane, spune Siler, între 40 și 60% din persoanele decedate de SARS-CoV-2, virusul care provoacă maladia COVID-19, sunt persoane vârstnice, cu probleme medicale, care trăiesc în aziluri.

O parte din același segment moare anual din cauza virusului gripal sezonier. Când se întâmplă acest lucru, cine i-a ucis: gripa sau cancerul, atacul de inimă, atacul cerebral sau problemele hepatice?, întreabă legitim medicul american.

Răspunsul: „Doctorii își folosesc discernământul pentru a completa în mod corect certificatul de deces, însă nu califică toate morțile ca decese de gripă”.

Potrivit CDC, doar 6% dintre cei care au murit cu infecție COVID-19 nu au avut alte comorbidități. Ceilalți 94% au avut în medie patru boli care le afectau sănătatea.

Aceasta nu înseamnă că doar 6% dintre decese au avut drept cauză COVID-19. Dar nici nu înseamnă că 100% din decesele celor cu comorbidități ar trebui socotite ca morți de COVID, afirmă Thomas Siler.

Dacă am socoti fiecare mort testat pozitiv cu gripă sau care avea simptome de gripă ca un „deces de gripă”, atunci am avea anual și sute de mii de morți de gripă, conchide doctorul.

Când este vorba despre gripă, nu este luat în calcul nici procentul de 6%, nici cel de 100%. Răspunsul real este undeva la mijloc.

Aplicând aceeași logică la COVID, înseamnă că, potrivit celui mai prudent calcul, 25-50% dintre decesele etichetate de COVID sunt cel mai probabil decese cu COVID.

Potrivit unui studiu publicat în octombrie în „Science, Public Health Policy, and the Law”, pe 24 martie CDC a modificat modul în care înregistra decesele de 17 ani încoace. Acest lucru a dus la o umflare a deceselor de COVID.

De remarcat: modificările au vizat exclusiv decesele legate de COVID!

Și mai surprinzător, observă Siler, Registrul Federal (echivalentul Monitorului Oficial – n.m.) nu a menționat aceste modificări.

Acest lucru sugerează că inițiativa CDC nu a fost supervizată de Oficiul pentru Management și Buget, nici de Oficiul de Informații și Chesiuni Normative, ceea ce reprezintă o încălcare a legilor federale.

Același articol afirmă că, în august 2020, estimarea deceselor de COVID potrivit noului sistem a fost de 161.392. Dacă aceleași informații ar fi fost înregistrate conform vechiului sistem, numărul deceselor de COVID ar fi fost de numai 9.684.

Modificarea majoră operată de CDC a fost că, indiferent de cauza morții pacientului, noul sistem impunea ca COVID-19 să figureze întotdeauna drept prima cauză a decesului, celelalte comorbidități fiind consemnate ca „factori contributivi”.

Tot CDC a făcut ca gripa sezonieră să dispară ca prin magie anul acesta (la fel și în România!).

CDC a creat o categorie nouă de morți de pneumonie, gripă și COVID-19, pentru a pune la grămadă toate aceste cauze.

Acest lucru nu a făcut decât să creeze confuzie în privința deceselor de COVID, spune Siler, „și, vă rog, nu-mi spuneți că măștile și distanțarea au redus decesele de gripă fără a reduce decesele de COVID”.

„În mod sigur, afirmă medicul american, anumite decese provocate de gripă au fost numărate la categoria COVID în acest sezon.”

Pe lângă modul diferit de înregistrare a deceselor, Congresul a adoptat legea CARES, care aprobă mai mulți bani pentru spitalele care au pacienți diagnosticați cu COVID.

Fără a nega buna intenție, Thomas Siles afirmă că actul normativ a încurajat spitalele să umfle cifrele bolnavilor de COVID pentru bani. Acest lucru a favorizat și practica înscrierii COVID drept cauză a decesului pacienților, în locul cauzelor reale.

În plus, au fost descoperite numeroase neregularități în numărarea deceselor de COVID de către statele americane.

Freedom Foundation din statul Washington a investigat morțile de COVID-19 în luna mai 2020 și a descoperit că 13% din decesele înregistrate ca fiind de COVID nici măcar nu menționau infectarea cu COVID la pacienți.

O solicitare în baza legii accesului la informații (FOIA) a dezvăluit că Departamentul de Sănătate al statului Washington a recunoscut, în cadrul unor e-mail-uri private, că aceste erori erau reale și a promis să le remedieze.

Totuși, când Freedom Foundation a cercetat încă o dată situația în decembrie, a descoperit din nou că 340 de decese din 2000 (17%) nu menționau infectarea cu COVID nici la cauzele principale, nici la cauze contributive ale deceselor.

Freedom Foundation a conchis că, în realitate, nu era vorba de nici o eroare: Departamentul de Sănătate din Washington pur și simplu a încercat să umfle numărul morților de COVID!

În statul Minnesota, în decembrie 2020, parlamentarii Mary Farmer și dr. Scott Jensen au efectuat un audit al deceselor de COVID-19, examinând 2800 de certificate de deces.

Au constatat că 800 de pacienți (aproape 30%) nu aveau SARS-CoV-2 drept cauză a morții.

Grosolănia falsificărilor a mers până acolo încât morți prin împușcare sau sinucidere să fie trecute la „decese de COVID”.