ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu pentru Brownstone Institute, epidemiologul Paul Alexander, fost membru al echipei lui Trump pentru combaterea COVID, face niște dezvăluiri realmente halucinante despre puterea colosală a Statului Paralel.

Alexander a fost cooptat în aprilie 2020 în echipa de consilieri a Casei Albe pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Persoana care l-a sunat i-a spus că, datorită numeroaselor sale luări de poziție și a articolelor publicate, a fost remarcat în Biroul Oval și că se încearcă „extinderea grupului de consultanți” cu „persoane în care președintele poate avea încredere”.

Alexander a acceptat și a fost angajat în cadrul Health and Human Services (HHS), subordonat direct secretararului pentru Sănătate.

De asemenea, rolul său era de a consilia Casa Albă, Centrul pentru Controlul și Combaterea Bolilor (CDC), Administrația pentru Hrană și Medicamente (FDA), Institutul Național pentru Sănătate (NIH) și pe toți membrii care alcătuiau grupul de combatere a COVID de la Casa Albă.

Din prima zi de muncă la HHS a făcut cunoștință cu puterea Statului Paralel și tratat ca un intrus:

„Mi s-a spus cât se poate de direct în ședințe, de persoane de la cel mai înalt nivel, că au primit mesaj de la Statul Paralel și că nu vor da curs angajării mele. Deci, nu o să miște nici un deget să completeze toată hârțogăraia pentru angajarea unui membru al guvernului. Chiar dacă e o persoană numită de Trump.”

Întrebat ce este Statul Paralel, Alexander a răspuns:

 „Birocrația cu rădăcini adânci și puternice, acești funcționari de carieră care cred că ei conduc țara și că țara le aparține.”

Alexander a fost avertizat că, în lipsa acestor formalități administrative, nu doar că nu va putea primi salariu, dar nu va avea nici aprobările de securitate necesare pentru a putea pătrunde în diferite clădiri și a participa la ședințe. Pe scurt, nu va putea să își facă treaba.

A înțeles că este considerat o amenințare din cauza faptului că ar putea oferi argumente și dovezi publice care să contrazică discursul oficial privind Pandemia.

S-a încăpățânat totuși să rămână.

A lăsat pe seama superiorilor săi grija de a rezolva problemele  angajării și statutului său.

Drept urmare, luni în șir a lucrat ca „voluntar științific” pe lângă guvernul Statelor Unite, fără salariu.

Decizia de angajare nu a venit niciodată.

*

Totuși, ca „voluntar”, dr. Alexander era „în mod constant” în contact cu membrii grupului de combatere a COVID de la Casa Albă.

Inclusiv cu Anthony Fauci.

În fiecare zi, le trimitea pe e-mail „studii, tot ce vedeam că i-ar putea ajuta în luarea deciziilor”.

Alexander participa și la ședințe – fizice sau virtuale – „la nivel înalt”, cu persoane de decizie din agențiile federale.

Șefii săi l-au avertizat în mai multe rânduri că, printre participanții la aceste ședințe sunt angajați ai CDC sau NIH a căror „treabă este să-l submineze și să-l slăbească pe Trump”.

Aceștia transmiteau presei orice detalii care puteau fi folosite în acest scop.

„Trebuie să fii foarte atent ce vorbești. Vor trasmite presei tot ce discutăm. Ei lucrează și cu o divizie IT pentru a intercepta toate comunicațiile noastre. Pe toate, inclusiv pe ale tale, Paul. Și vor găsi mijloace să te atace și să te compromită.”

Șefii săi au adăugat:

„Dacă Statul Paralel a decis să nu fii angajat, completează-ți hârtiile, pentru a putea obține ecusoanele oficiale. Dacă au mers atât de departe încât să nu te plătească, nu se vor opri aici. Dacă nici așa nu renunți, atunci vor apela la presă și presa te va dărâma. Trebuie să fii foarte atent.”

În iunie sau iulie 2020, când Donald Trump organiza mitinguri în care afirma că școlile trebuie să se deschidă în toamnă și că trebuie să se renunțe la obligativitatea măștii, a fost trimis un comunicat către toți oficialii de rang înalt prin care erau informați că, în zilele următoare, Anthony Fauci va avea mai multe apariții media în care va susține exact contrariul față de ceea ce spune președintele.

Fauci va explica „de ce școlile vor rămâne închise și de ce copiii trebuie să poarte în continuare mască”.

Alexander a povestit că mai mulți dintre destinatarii acestui mesaj-avertisment s-au grăbit să răspundă, dând asigurări că și ei susțin poziția lui Fauci, nu pe cea a lui Trump.

În acea perioadă, doctorul Alexander tocmai se documenta, citind numeroase studii științifice despre efectele devastatoare ale închiderii școlilor și ale purtării măștii, în special la copii.

„Așa că am decis să reacționez, să intru în dezbatere.”

Răspunzând la mesaj, el a scris că, „dacă dr. Fauci apare la știri, atunci trebuie să fie înarmat cu cele mai bune informații științifice”.

Iar dacă Fauci afirmă că școlile trebuie să rămână închise iar copiii trebuie să fie mascați, atunci „dr. Fauci se înșală. Iată de ce.”

Și a atașat 10-15 studii care demonstrau că „purtarea măștii este ceva greșit, foarte dăunătoare pentru copii, foarte dăunătoare pentru toată lumea, și ineficientă, iar școlile nu ar trebui să fie închise.”

Contra-reacția a fost promptă: a primit o mulțime de replici înveninate de la cei din lista destinatarilor, avertizându-l că „face o gravă eroare... contrazicându-l deschis pe dr. Fauci și pe oamenii de știință importanți de la NIH.”

Dar nici unul nu venea cu vreun argument științific. Singura lor idee e că Fauci NU trebuie contrazis.

Peste două sau trei zile, Alexander a aflat ce înseamnă să vorbești despre Adevăr în Statul Paralel.

După una dintre ședințele obișnuite de la HHS, doi indivizi despre care Alexander spune doar că erau un manager de la CDC și un administrator de la NIH, l-au însoțit în drum spre birou și i-au spus pe un ton prietenos că au dorit să stea de vorbă cu el, deoarece „apreciem realmente o parte din ceea ce spuneți”.

Ei i-au explicat că a trimite lui Fauci și la NIH un e-mail „aproape ca o palmă”reprezintă o chestiune foarte gravă la Washington DC și l-au avertizat:

„Acum vor face totul să vă distrugă numele și cariera.”

Când Alexander a întrebat de ce, indivizii au răspuns:

„Ați pus la îndoială fățiș competența lui Fauci, ați spus că greșește, ați spus și că NIH se înșală și ați prezentat toate acele studii. Deci ați cam demonstrat că autoritatea științifică este depășită și incompetentă.”

Iar când Alexander a răspuns că a făcut totul cu cele mai bune intenții, cei doi au replicat:

„Da, dar nimeni nu a pus la îndoială vreodată fățiș competența lui Fauci, și te vor distruge. Decizia a fost luată la cele mai înalte niveluri ale guvernului: CDC, NIH, Fauci, echipa lui.”

Când Alexander s-a oferit să-i scrie lui Fauci un mesaj de scuze, cei doi au dat din cap:

„Nu, nu înțelegi, s-a decis deja... S-a terminat. Vor examina mesajele între dumneata și ceilalți de la HHS și vor găsi un cuvânt sau o propoziție. O vor găsi și o vor dezvălui presei, la toate nivelurile, în vreo patru zile. Și vor plăsmui o poveste. Și îți vor distruge numele.”

Și au adăugat:

„Presa are deja propoziția respectivă și povestea a fost scrisă. Mai rămâne să fie scoasă în câteva zile.”

Într-adevăr, trei sau patru zile mai târziu, în presă au apărut articole în care Alexander era atacat pentru că a promovat ideea imunității naturale, de turmă, într-o corespondență electronică internă cu colegii săi.

De asemenea, pentru că a susținut că copiii și adulții cu risc mic la boală ar trebui încurajați să ducă o viață normală.

Alexander susținea că, infectați „natural” cu COVID, aceștia se refac ușor după boală și contribuie la creșterea imunității naturale, contribuind la protejarea persoanelor vulnerabile.

Evident, în presă, s-a afirmat că prin această abordare, „oficialul lui Trump din HHS vrea să vă ucidă copiii”.

Câteva luni mai târziu, în octombrie 2020, un grup de eminenți epidemiologi, infecționiști și profesioniști din sistemul de sănătate publică au dat publicității un document numit Marea Declarație de la Barrington, în care pledau exact pentru abordarea sugerată de Alexander.

Până în prezent, documentul a fost semnat de 63.000 de personalități ale lumii medicale.

Din cauza atacurilor furibunde din presă, Alexander a primit amenințări cu moartea și a fost hărțuit de reporteri care s-au instalat în fața locuinței sale.

A fost un „calvar”, spune doctorul despre această perioadă a vieții sale.

Fiind campanie electorală, Casa Albă l-a pus și ea în carantină pe Alexander, pentru„a nu submina mesajele transmise de președinte”.

Deci, nu a avut nici o posibilitate de a se apăra în fața atacurilor.

Casa Albă i-a tot cerut să mai păstreze tăcerea „încă o zi”, până când presa va găsi alt subiect de tocat și va uita de el.

Într-adevăr, pe 18 septembrie, moartea lui Ruth Bader Ginsberg, judecătoare la Curtea Supremă, a mai ridicat puțin din presiunea asupra lui Paul Alexander.

*

Întrebat ce înțelege prin Statul Paralel, medicul a dat exemplul HHS, care are 10.000 de angajați. Din aceștia, „probabil 9.990 erau împotriva lui Trump. Atât este de grav.”

El spune că mulți dintre oficialii pe care i-a întâlnit aici i-au mărturisit:

„Lucrăm zilnic, zilnic, din zori de zi și până seara când plecăm de la birou. Și chiar și după aceea... Singurul nostru scop este să îl subminăm și să îl slăbim pe Trump. 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Treaba noastră colectivă, la FDA, CDC... este de a face în așa fel încât modul în care luptă el împotriva COVID să pară greu de controlat, neguvernabil, haotic.”

Alexander își amintește de situații în care președintele Trump a fost amenințat de Fauci și echipa sa, în cazul în care nu aproba ceea ce aceștia solicitau.

Comunicau staff-ului lui Trump că ies în presă „chiar acum, peste 5 minute dăm informația că îi puneți botniță lui Fauci”.

„Trump guverna cu acești tipi care îl amenințau toată ziua, deoarece erau pe mână cu presa.”

Și Alexander a adăugat:

„Motivul pentru care îl susțin în continuare pe președintele Trump este următorul: prin ce a trecut el timp de patru ani nu cred că a mai trăit cineva. A trecut prin infern. Mai rău decât infernul. Asta a trăit timp de patru ani. Și era izolat, pentru că majoritatea tipilor de la Casa Albă nu erau prietenii lui. Mulți dintre ei făceau parte din Statul Paralel și îl săpau.”

*

Episodul cel mai dramatic povestit de Paul Alexander s-a petrecut pe 16 septembrie, când a primit ultimatum de la conducerea HHS să își prezinte demisia chiar în acea zi, până la ora 16.

Ultimatumul i-a fost dat de unul din oficialii HHS foarte de dimineață, înainte ca Alexander să plece de acasă, pe mobilul de serviciu

Imediat după ultimatum, a primit un apel pe telefonul său mobil privat, de la cineva de la Casa Albă, „din Biroul Oval”, a cărui identitate Alexander a refuzat să o divulge.

Personajul i-a spus:

„Știm că birocrația Statului Paralel vrea să te dea afară astăzi. Am dorit să luăm legătura cu dumneata și să îți spunem: NU TE DUCE LA BIROU.

„Vom da ordin birocraților să facă pasul în spate, pentru că președintele Trump a intervenit direct. Noi am decis că vei veni la Casa Albă peste circa două săptămâni. În calitate de consilier personal.”

Oficialul de la Casa Albă i-a spus că va fi contactată conducerea HHS și va fi informată că Alexander nu demisionează și unde urmează să fie mutat.

Și i-a repetat epidemiologului:

„Nu merge la birou. Nu preda laptopul. Nu preda telefonul mobil. Poartă-te ca și cum nici nu ai discutat cu ei azi.”

La scurt timp după convorbirea cu personajul de la Casa Albă, Alexander a primit un nou telefon de la conducerea HHS pe  mobilul de serviciu și a fost întrebat de ce nu este încă la muncă.

De data aceasta, era directorul HHS, având alături doi avocați.

Alexander a întrebat dacă nu primiseră vreo veste de la Casa Albă, și i s-a confirmat că da.

„Ei bine, a replicat medicul, atunci sunteți la curent, nu vin azi la serviciu.”

Șeful de la HHS a răspuns:

„Ba nu, trebuie să vii azi până la ora 16, așa cum am discutat. Și vrem să predai echipamentul înainte de ora asta. Și demisia. Dacă nu o faci, la 16.01 vom anunța că ai fost concediat. Ni se rupe de ce a spus Casa Albă.”

În acel moment, a sunat Casa Albă și l-a întrebat dacă are vreo noutate de la șefii săi. Alexander a răspuns că erau pe telefonul celălalt și că se poate auzi ce spun.

„OK, atunci repetăm. Nu te duce la birou. Nu demisiona. Nu preda nimic. Ești angajat la Casa Albă peste câteva zile, deci nu te duce la birou. Ne ocupăm noi de tot.”

Șeful de la HHS a replicat:

„Am auzit ce a spus Casa Albă. Dar ni se rupe de ce spun ăia de la Biroul Oval. Îți repetăm: adu imediat laptopul, mobilul, ecusonul și scrie-ți demisia.”

Scena halucinantă a continuat cu încă o intervenție a Casei Albe, care i-a cerut să facă ce i-au spus ei, adăugând că, în fața instituției președintelui SUA, toate celelalte agenții federale trebuie să facă pasul în spate.

După care Alexander a revenit la discuția cu șefii HHS, care au replicat:

„OK. Am auzit tot ce s-a spus. Trebuie să fim bine înțeleși, doctore Alexander, că președintele Trump nu are nici o putere. Nu ne poate spune nouă, birocrației, ce să facem. Nu are nici o putere. Nici una. Zero. Îți repetăm: adu-ți echipamentul sau venim noi după el. Vii și îți dai demisia până la ora 16. Noi conducem guvernul. Președintele Trump nu conduce nimic. Deci te așteptăm aici în 15 minute.”

Și au închis telefonul.

După o discuție cu soția, Alexander a decis să demisioneze. Nu a mai suportat presiunea.