ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care există tot mai multe dovezi că vaccinurile au avut efecte drastic mai slabe în timpul răspândirii Omicron, o meta-analiză recentă care cuprinde zeci de studii dezvăluie că imunitatea naturală oferă o protecție mai bună împotriva reinfectării, infecțiilor simptomatice și a formelor severe ale tuturor variantelor COVID-19 decât toate vaccinurile anti-COVID. În plus, imunitatea naturală oferă avantajul de a reduce revenirea infecției virale în comparație cu vaccinarea completă, arată meta-analiza amplă, prezentată de Epoch Times.

În cazul unui virus precum SARS-CoV-2, care devine inevitabil endemic sau la fel de sezonier ca gripa, un vaccin cu un imunogen specific drept componentă de bază nu poate niciodată să ofere protecție pe termen lung, având în vedere că este foarte posibil ca virusul să sufere mutații.

Având în vedere că vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea infecției, narațiunea s-a schimbat pentru a promova comercializarea unui vaccin care poate preveni formele severe de boală. Cu toții am văzut panourile publicitare care promovau o eficacitate de 95% și afișele de promovare care îndemnau cetățenii să se vaccineze complet. Pentru mulți oameni, vaccinarea nu a fost o chestiune de alegere, deoarece alternativa ar fi împiedicat munca, școala și chiar mersul la film sau la cină.

Însă aceste ordine de vaccinare au trecut adesea cu vederea eficacitatea prevenirii, printr-o infecție anterioară, a reinfectării și a evoluției bolii. O meta-analiză recentă realizată la scară largă arată că o infecție anterioară a fost, într-un grad semnificativ, mai eficientă împotriva reinfectării, precum și împotriva bolii simptomatice sau severe, meta-analiza folosind date colectate din 56 de studii din peste 19 țări.

Figura 1. O compilație de peste 50 de studii arată cât de eficientă este o infecție anterioară împotriva COVID. 

Datele din figura de mai sus arată că infecția anterioară cu COVID oferă niveluri semnificativ ridicate de protecție împotriva reinfectării (peste 80%), a infecției simptomatice (peste 82%) și a formelor severe de boală (peste 78%) pentru tulpina originală și pentru Alpha, Variante Beta și Delta. Eficacitatea protecției a scăzut pentru variantele Omicron, până la 44% și 45% pentru reinfecție și infecție simptomatică. Dar eficacitatea împotriva formelor severe de boală a fost încă peste 80% pentru Omicron.

Datele de mai sus se referă doar la eficiența medie privind oferirea protecției, calculată din diferite studii. Semnificația eficacității protecției s-a manifestat și mai puternic în ceea ce privește scăderea mai lentă a protecției în comparație cu protecția oferită de diferitele vaccinuri anti-Covid.

De asemenea, datele de mai sus se referă doar la eficacitatea medie de protecție asigurată de o infecție anterioară. Ceea ce este mai semnificativ este că protecția asigurată printr-o infecție anterioară durează mult mai mult decât cea a indusă de vaccin. Datele din figurile 2-4 de mai jos arată compararea eficacității vaccinului până la 40 de săptămâni după inoculare față de eficacitatea dată de o infectare anterioare, până la 80 de săptămâni de la ultima infecție.


Rezultatul arată că protecția dobândită printr-o infecție anterioară împotriva reinfectării durează semnificativ mai mult, la o rată mai mare, în comparație cu cea indusă de mai multe vaccinuri, precum și de boostere. Chiar dacă varianta Omicron schimbă puțin jocul în privința eficacității atât a vaccinurilor, cât și a imunității naturale, protecția oferită de o infecție anterioară rămâne în continuare peste 25% la 80 de săptămâni după infecție, în timp ce, de exemplu, eficacitatea vaccinului Moderna scade la o singură cifră la 40 de zile de la vaccinare.

Observații similare sunt ilustrate în cele două figuri de mai jos în ceea ce privește protecția împotriva infecției simptomatice (Figura 3) și a formelor severe (Figura 4). Adevărul care reiese de aici rămâne neschimbat: imunitatea naturală oferă o protecție semnificativ mai mare și de durată mai lungă decât orice vaccin sau combinație de vaccin-boostere de pe piață, pentru toate variantele SARS-CoV-2.

Figura 3. Compararea eficacității dobândite în urma unei infecții anterioare cu eficacitatea indusă de vaccinările și rapelurile împotriva infecției simptomatice.

Figura 4. Compararea eficacității dobândite în urma unei infecții anterioare cu eficacitatea indusă de vaccinările și rapelurile împotriva formelor severe de boală.

Datele colectate în acest studiu de meta-date provin din diferite studii din mai multe țări și au fost publicate în ultimii ani. Aceasta înseamnă că cel puțin acești oameni de știință știau foarte bine cât de puternică este imunitatea naturală, mai ales după apariția Omicron. Această meta-analiză a confirmat foarte clar această realitate.

Cu toate acestea, publicul a observat că politicile de sănătate publică legate de pandemie au ignorat aceste observații și au favorizat puternic campaniile de vaccinare, cu impunerea de ordine de vaccinare chiar și în cazul celor protejați de imunitatea naturală. Pentru multe agenții guvernamentale de sănătate, vaccinarea pare a fi singura sursă de imunitate sau de protecție împotriva COVID considerată valabilă.

În realitate, agențiile guvernamentale de sănătate au devenit cei mai puternici agenți de marketing și vânzări pentru producătorii de vaccinuri din Big Pharma. Este acest lucru în acord cu medicina bazată pe dovezi și cu principiul protejării sănătății publice? Sau această situația are legătură mai curând cu interese comerciale și cu un complex industrial?

Infectarea revine în rândul celor complet vaccinați

Venind ca o surpriză, cele mai recente descoperiri ale unui studiu din Hong Kong arată că revenirea infecției virale a devenit un alt motiv de îngrijorare în rândul vaccinaților care sunt tratați cu antivirale.

Antiviralele utilizate în mod obișnuit pentru a trata COVID, cum sunt Paxlovid dezvoltat de Pfizer sau molnupiravir, inhibă virusul într-un fel sau altul pentru a ajuta propriul nostru sistem imunitar să prevină infecția. Cu toate acestea, studiul din Hong Kong, publicat în The Lancet, arată că a existat o revenire virală semnificativă după ce a fost administrat tratamentul antiviral în rândul celor complet vaccinați.

Figura 5. Se observă o revenire virală extremă în rândul celor complet vaccinați la 10 zile după tratamentul antiviral.

Efectul Paxlovid împotriva bolii pare să scadă drastic la persoanele complet vaccinate. Virusul revine efectiv după aproximativ 10 zile după tratament, ceea ce înseamnă că virusul revine la cinci zile după terminarea seriei de tratament.

Tratamentul cu molnupiravir nu a prezentat o problemă similară de revenire a infecției virale, ceea ce se datorează probabil mecanismelor diferite pe care le utilizează molnupiravir pentru a inhiba virusurile. În acest studiu, ciclul complet de vaccinare a fost atins prin administrarea fie a două doze de vaccin ARNm, fie a trei doze de vaccin chinezesc Sinovac. Dar cum afectează vaccinarea revenirea virală după tratamentul antiviral?

Vaccinarea completă pare să epuizeze sistemul imunitar, făcând ca eliminarea virală să nu fie atât de eficientă pe cât este necesar. Prin urmare, în studiu, faptul că încărcătura virală a revenit poate fi un indiciu că organismul acelor persoane nu a gestionat virusul eficient.

Care este mesajul pe care natura încearcă să ni-l transmită prin această pandemie? COVID-19 a perturbat lumea în ultimii ani și un număr imens de oameni au fost grav afectați de acesta. Cu toate acestea, metodele de intervenție pe care agențiile de sănătate le-au folosit au efecte limitate.

Pe măsură ce pandemia dispare, este timpul să privim înapoi către modul cum au justificat aceste măsuri de prevenire și să analizăm dacă au fost într-adevăr impuse în interesul nostru. Sunt metodele noastre artificiale o forță care poate egala puterea mamei naturi?

O lecție clară desprinsă de aici este că noi, oamenii, trebuie să rămânem smeriți și să acceptăm limitele cunoașterii noastre. Nu ne putem impune egoismul precum Partidul Comunist Chinez, care s-a lăudat cu victoria sa împotriva virusului prin implementarea unor politici extremiste de „zero COVID”.

Nu am învins noi pandemia și nici virusul. Ne aflăm sub mila lui Dumnezeu pentru a trece cu bine de pandemie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews