ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gurul Covid a fost chemat în instanță ca martor (deocamdată) în procesul intentat administrației Biden de Procurorii Generali ai statelor Missouri și Louisiana.

Guvernul federal este acuzat de complicitate cu companiile Big Tech pentru a cenzura comunicarea pe tema Pandemiei și a suprima, marginaliza sau discredita opiniile care contraveneau discursului oficial.

Audierea lui Fauci a durat nu mai puțin de 7 ore și este plină de minciuni, contraziceri și „nu-mi amintesc”.

Iată o selecție din perlele bătrânului potlogar, așa cum au fost ele identificate deTechno Fog.

* 

EcoHealth Alliance, condusă de Peter Daszak, a primit circa un milion de dolari de la Institutul Național de Sănătate (NIH), prin intermediul institutului condus de Fauci (NIAID), pentru cercetări asupra virușilor în colaborare cu laboratorul din Wuhan.

Mai mult, între Fauci și Daszak a existat o corespondență bogată pe tema COVID, inclusiv pentru contracararea ideii că SARS-CoV-2 ar putea fi scăpat din laborator.

În mod absolut uluitor, la audierea de acum două săptămâni, Fauci a declarat că este doar „vag la curent” cu activitatea EcoHealth.


 

Întrebare: Această Dovadă nr. 2 este un document printat de pe site-ul NIH cu titlul „Să înțelegem riscul urgenței coronavirușilor proveniți de la lilieci”. Sunteți la curent cu proiectul la care se face referire în documentul „Să înțelegem riscul urgenței coronavirușilor proveniți de la lilieci”?

Răspuns: Sunt vag la curent cu faptul că EcoHealth Alliance a făcut cercetări pentru a încerca să înțeleagă urgența coronavirușilor proveniți de la lilieci.

 

Fauci nu s-a tulburat nici când i s-a demonstrat că, la începutul lui 2020, a fost informat oficial că institutul său, NIAID finanța de cinci ani cercetările EcoHealth Alliance asupra virușilor de la lilieci.

Cercetări de tip „gain of function”, care presupun modificarea genetică a virușilor pentru a deveni mai agresivi, mai periculoși, mai ușor de răspândit și mai adaptabili la om.


 

Î: Două paragrafe mai jos scrie: „NIAID a finanțat compania lui Peter”, referindu-se la Daszak, „pentru coronaviruși în China în ultimii cinci ani pentru a înțelege riscul urgenței coronavirușilor de la lilieci”; corect? Și urmează cifra finanțării.

R: Da, văd asta.


Notificarea de mai sus, trimisă lui Fauci, venea în același timp cu primele informații, de la epidemiologii Jeremy Farrar și Kristian Anderson, „despre posibilitatea ca virusul să fi fost modificat (în laborator)”, dat fiind că „era un virus neobișnuit”.


 

Î: Cred că ați afirmat mai devreme că v-ați amintit că prima dată când v-ați pus probleme despre originea virusului a fost un telefon de la Christian (corect Kristian) Anderson și Jeremy Farrar; corect?

R: Da. Din câte îmi mai aduc aminte de acum câțiva ani, este prima dată când am devenit conștient de posibilitatea să fi existat o modificare a virusului.

 

Fauci a recunoscut inclusiv faptul că a fost informat de Anderson că „însușirile neobișnuite ale virusului” par să indice că a fost „posibil modificat genetic”.


 

 

Î. Okay. Și imediat deasupra scrie că dr. Anderson a afirmat că „însușirile neobișnuite ale virusului reprezintă o foarte mică parte din genom, deci trebuie să fim atenți la toate secvențele pentru a vedea că unele caracteristici par posibil modificate genetic”.

R: Așa e.

Î: Corect?

R: Da.

 

Însă Fauci a afirmat că nu își poate aduce aminte de ce i-a trimis adjunctului său, dr. Hugh Auchincloss, un e-mail cu un articol în care era vorba despre cercetările „gain of function”, însoțit de mesajul că este crucial să discute amândoi despre asta la telefon.

Nici dacă a vorbit în acea zi la telefon cu Auchincloss nu și-a mai adus aminte.

Totuși, este remarcabil că Fauci și-a putut aminti ce sarcini i-a transmis lui Auchincloss în acea zi. (cf. pag 58 a transcrierii).


 

Î: Vă amintiți dacă ați vorbit cu el în acea zi?

R: Se poate, dar nu îmi amintesc.

Î: Ceva mai jos, în e-mail, spuneți: „Citește articolul ăsta și e-mail-ul pe care ți-l transmit forwardez”.

R: Corect.

Î: Care sunt sarcinile pe care trebuia să le îndeplinească în acea zi?

R: Doream să fiu informat în legătură cu scopul colaborărilor noastre și cu ce fel de cercetări făceam în China. Doream să știu care este natura acelor cercetări.

 

Fauci s-a eschivat și când a fost întrebat despre conținutul discuțiilor pe care le-a avut cu Francis Collins, directorul NIH, în privința finanțării de către NIAID, condus de Fauci, a cercetărilor pe coronaviruși de la lilieci în China.


 

 

Î: Mai precis, ați discutat cu Francis Collins în acea zi despre problema pe care ați putea-o avea din cauză că NIAID a finanțat cercetările legate de coronaviruși în China?

R: Știți, nu înțeleg exact ce vreți să spuneți.

Î: Vă întreb doar dacă ați discutat despre această problemă cu Francis Collins.

R: Nu îmi amintesc.

 

De-a lungul depoziției sale, Fauci a rostit „nu-mi amintesc” de exact 174 de ori.

De pildă, Fauci a declarat că nu își amintește nimic din ce s-a discutat în cadrul unei dezbateri despre posibila origine de laborator al virusului.


 

Î: Deci ei discutau și dezbăteau dacă virusul provine dintr-un laborator sau din natură; corect? Vă amintiți ceva spus de cineva în acea discuție?

R: Nu. Singurul lucru pe care mi-l amintesc este că mi s-a părut să fie o discuție de bună credință între oameni care se cunoșteau unii pe alții, oameni care mai interacționaseră unii cu alții, așa că manifestau respect față de opinia fiecăruia.

 

Fauci nu și-a adus aminte nici măcar dacă în acea discuție cineva și-a exprimat temerea că o scăpare a virusului din laborator „ar putea discredita proiectele de finanțare științifică”.

De asemenea, Fauci nu și-a adus aminte nici dacă, la începutul pandemiei, cei cu care discuta s-au arătat îngrijorați de postările de pe rețelele de socializare despre originea COVID-19.

Însă grija sa mare era să nu fie învinovățiți chinezii...

 

Î. Sunt curios dacă vă amintiți că Jeremy (Farrar) și-a manifestat îngrijorarea despre postările de pe rețelele de sociale privind originea virusului

R. Nu îmi... Nu îmi amintesc nimic de rețelele sociale. Cred că Jeremy – și cred că o va spune și el aici – era îngrijorat că oamenii ar putea specula, ar putea blama alți oameni, pe chinezi, ceea ce va duce la sporirea tensiunilor și la reducerea cooperării, care este necesară pentru a putea continua să înțelegem ce s-a întâmplat de fapt pentru a fi pregătiți și a preveni ca lucruri asemănătoare să se întâmple în viitor.

 

Ținând să repete că era îngrijorat să nu fie acuzați chinezii, Fauci a recunoscut că scăparea virusului din laborator sau eliberarea sa intenționată sunt „cu siguranță posibile”.

Lucru pe care îl dezmințea categoric în mai 2020, când, într-un interviu pentru National Geografic, afirma: „nu este posibil să fi fost artificial sau intenționat modificat”.

Iată ce a declarat Fauci pe 23 noiembrie:

 

Î: În legătură cu ce fel de deformări pe rețelele sociale erați îngrijorat? Era vorba de ce spuneau oamenii...

R: Fanteziste – speculații și acuzații fanteziste, care îi acuzau pe chinezi și susțineau că ei, în mod intenționat sau accidental – ceea ce este cu siguranță posibil. Nu era nici o dovadă la vremea respectivă, și de aceea eram îngrijorat. Și cred că toți eram îngrijorați pentru că, dacă pui acest e-mail juxtapus cu declarația lui Jeremy că dorește să se ajungă la aflarea adevărului și oamenii de bună credință încercând să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat, sigur că erau deformări pe rețelele sociale. Rețelele sociale au zis că am pus un cip în vaccin ca să pot să monitorizez oamenii. Asta e o deformare.

Dar Fauci a declarat că nu știe nimic despre cenzura de pe rețelele sociale și suspendarea conturilor care postau informații neconforme cu discursul oficial. Pe care el îl dicta.

„Nu am cunoștință de nici o suprimare a libertății de exprimare pe rețelele sociale.”

Dar a fost nevoie să fie întrebat de CINCI ori până să recunoască faptul că fiica sa a lucrat pentru Twitter.

Începând cu pagina 98 a transcrierii, poate fi citit acest dialog absolut aiuritor:

 

Î (referindu-se la un e-mail trimis de Jeremy Farrar lui Fauci): Acolo jos, de la al doilea paragraf  până la ultimul, există o frază care începe în e-mail-ul lui cu: „Știu că se pregătesc articole...” Vedeți asta?

R (citește): „Știu că se pregătesc articole. Va exista un interes media și se discută deja pe Twitter și pe WeChat.”

Î: Iar Twitter și WeChat sunt platforme de social media: corect?

R: Da, așa cred. Nu știu de WeChat, dar știu că Twitter este. Nu știu.

Î: Nu știți ce este WeChat?

R: Nu frecventez social media așa că nu sunt la curent cu ele.

Î: Este o rețea socială chinezească?

R: Nu știu.

Î: Okay. Vă amintiți că Jeremy (Farrar) s-a arătat îngrijorat despre discuțiile pe Twitter și WeChat sau pe alte rețele sociale în legătură cu originea virusului?

R. Nu. Nu-mi amintesc. Nu îmi sună cunoscut.

Î: Ei bine, dați-mi voie să vă întreb asta: Ați fost vreodată îngrijorat în legătură cu ceea ce ar putea spune oamenii pe rețelele sociale despre originea virusului?

Dl. Kirschner (avocatul apărării): Obiecție.

Martorul: Știți, sunt atât de rupt de rețelele sociale. Nu am un cont pe Twitter. Nu am Facebook. Nu am nimic din toate astea, așa că nu sunt la curent. Nu am avut niciodată vreo legătură cu așa ceva.

Î: Știți pe cineva care lucrează pentru o platformă social media?

R: Dacă știu pe cineva care lucrează pentru o platformă social media?

Î: Sau în prezent?

R: Păi, am discutat în trecut cu Mark Zuckerberg – am realizat, cred, trei discuții publice pe FaceTime încurajând oamenii să se vaccineze.

Î: Mai cunoașteți pe altcineva care lucrează pentru o platformă social media în afară de Mark Zuckerberg?

R: Vreți să spuneți dacă cunosc pe cineva care lucrează?

Î: Adică, dacă aveți cunoștințe, oameni pe care îi știți, care lucrează pentru platforme social media?

R: Păi, o persoană care a lucrat ca inginer de software la Twitter a fost fiica mea.

Î: Oh, fiica dvs. a lucrat pentru Twitter?

R: A lucrat, da.

Î: Vreodată – când lucra la Twitter – ați discutat vreodată cu ea despre conținutul postat pe platformele de social media?

R: Nu.

Î: Ați discutat vreodată cu ea despre originile virusului sau v-ați manifesta îngrijorarea față de originile virusului?

R: Nu, nu era interesată de asta.

Î: Era – care era rolul ei la Twitter?

R: Cred că era inginer software.

Î: Mai lucrează la Twitter?

R: Nu.

Î: De când nu mai lucrează?

R: De mai bine de un an.