ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe măsură ce autoritățile sanitare și politice din lumea întreagă măresc presiunea asupra cetățenilor pentru a se vaccina, un paradox științific devine tot mai evident: vaccinul nu oprește, ci accelerează pandemia.

Un studiu recent dat publicității de King's College din Londra, care a folosit aplicația Zoe COVID pentru a monitoriza ratele de infectare și vaccinare COVID-19 arată că, la 15 iulie 2021, se înregistra o medie zilnică de 15.537 de noi cazuri simptomatice printre cei vaccinați cu o doză sau cu două, în Marea Britanie, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de săptămâna precedentă, cu o medie zilnică de 11.084.

Studiul Zoe COVID, condus de epidemiologul Tim Spector, doctor în medicină la  King's College, a estimat că, la aceeași dată, exista o medie zilnică de 17.581 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 la persoanele nevaccinate, cu 22% mai puține decât cu o săptămână în urmă, când se înregistraseră 22.638.

Un comunicat de presă dat publicității de autorii studiului și citat de o analiză realizată de The Vaccine Reaction, afirmă:

„Pe fondul creșterii continue a cazurilor în grupul celor vaccinați, numărul de cazuri noi în rândurile populației vaccinate îl va depăși pe cel din rândurile populației nevaccinate în zilele următoare.”

Pe 17 iulie, secretarul britanic pentru Sănătate, Sajid Javid, a anunțat că a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 deși se vaccinase cu două doze AstraZeneca, pe 17 martie și pe 16 mai.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Javid a scris:

„În această dimineață am fost testat pozitiv la COVID. Aștept rezultatul testului PCR, însă, din fericire, mi-am făcut injecțiile iar simptomele sunt ușoare.”

La o populație de peste 66 de milioane de locuitori, două treimi dintre adulții din Marea Britanie au fost vaccinați împotriva COVID, ceea ce reprezintă un total de 82.592.996 de doze de vaccin administrate până pe 20 iulie.

Unui număr de 46.349.709 britanici le-a fost administrată prima doză, iar 36.243.287 au fost inoculați și cu a doua doză.

Marea Britanie nu vaccinează copiii.

Marea Britanie este însă una dintre țările cu cel mai înalt grad de vaccinare, dar se confruntă cu un al treilea de infecții cu coronavirus, cauzat se pare în bună măsură de răspândirea tulpinii Delta.

Israelul este o altă țară cu un grad foarte mare de vaccinare: circa 60% din cei 9,3 milioane de locuitori, respectiv 85% dintre adulți, au fost vaccinați cu cel puțin o doză. 


La începutul lui iulie, fostul ministru al Sănătății, Chezy Levy, doctor în medicină, confirma că „55% dintre persoanele nou-infectate în Israel au fost vaccinate”.

Se înregistrează de asemenea o creștere îngrijorătoare a numărului de persoane spitalizate în Israel.

Un articol din Jerusalem Post cita Ministerul israelian al Sănătății care a anunțat că 124 de persoane era spitalizate cu COVID pe 20 iulie și că 65% dintre acestea erau complet vaccinate.

Dintre cele 124, în stare gravă se aflau 62, iar 70% dintre ele erau complet vaccinate.

La începutul lunii iulie, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că vaccinul de la Pfizer nu are decât o eficiență de 64% pentru prevenirea infecțiilor simptomatice cu SARS-CoV-2, în special a tulpinei Delta.

Însă rata de eficacitate a vaccinului de la Pfizer în prevenirea infectării și transmiterii ar putea fi chiar mai scăzută de atât.

La jumătatea lui iulie, premierul Naftali Bennett recunoștea cu o sinceritate dezarmantă:

„Nu știm cu exactitate în ce măsură vaccinul ajută, însă aceasta este semnificativ mai redus.”

Însă acest lucru nu îl împiedică pe premierul israelian să continue să promoveze vaccinarea în masă cu o agresivitate la fel de mare ca predecesorul său, Bibi Netanyahu.

Un alt exemplu de țară cu un grad înalt de vaccinare care a fost lovită de un nou val al epidemiei este Chile. Din miile de noi cazuri de infectări cu coronavirus raportate de statul sud-american, 80% s-au înregistrat în rândul persoanelor vaccinate.

În Chile, 55% din populație este complet vaccinată.

Situații similare se înregistrează și în Seychelles sau Mongolia, unde noile infectări sunt consemnate predominant în rândul populației vaccinate.

În luna mai 2021, când paradoxul infectărilor cu preponderență printre vaccinați nu devenise atât de evident, laureatul Nobel pentru Medicină, Luc Montagnier, expunea o ipoteză tulburătoare.

În cadrul unui interviu cu Pierre Barnérias de la Hold-Up Media, virusologul francez afirma că programele de vaccinare în masă anti-COVID ar putea provoca mutațiile virusului SARS-CoV-2, cum este de pildă tulpina Delta, care a alertat lumea întreagă.

Astfel, explica Montagnier, prin vaccinare, pandemia se prelungește.

Laureatul Nobel a arătat că în toate țările în care se procedează la o vaccinare în masă, „curba vaccinărilor este urmată de curba morților”.

Montagnier a spus că vaccinurile anti-COVID creează anticorpi care forțează virusul „să găsească o altă soluție” sau „să moară”, explicând că tulpinile „sunt producția și rezultatul vaccinării”.

Explicația oferită de virusologul francez, oricât ar părea de greu de înghițit de autoritățile sanitare și politice, care mizează totul pe cartea vaccinării în masă, este susținută de o declarație a Barbarei Loe Fischer, co-fondatoare și președinte al National Vaccine Information Center.

Într-un interviu din 2011, Fischer explica modul în care pertussis, bacteria care provoacă tusea convulsivă, reușește să scape de vaccin: 

„Orice formă de viață vrea să trăiască, vrea să supraviețuiască. Este un principiu universal. Virușii și bacteriile nu fac excepție. Iar atunci când pui presiune pe un virus sau o bacterie care circulă, printr-un vaccin care conține o formă alterată în laborator a acestui virus sau acestei bacterii, este logic să înțelegi că acest organism se va bate pentru a supraviețui. EL va găsi un mod de a se adapta pentru a supraviețui.”