ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii dezvoltă imunitate puternică și de durată la virusul SARS-COV-2 post-infecție, potrivit unui studiu peer-reviewed publicat în „Nature” (jurnal științific de top).

Cercetătorii apreciază că răspunsul atât de puternic provine atât din robustețea înnăscută a sistemului imunitar al copiilor, cât și din expunerea frecventă la alți coronaviruși, care stimulează o imunitate încrucișată la aceștia.

Așa cum este aproape întotdeauna cazul în lucrările care au concluzii defavorabile pentru vaccinuri, autorii studiului publicat de „Nature” nu explică deschis implicațiile, dar acestea sunt clare: mai multe studii importante arată că imunitatea naturală este superioară protecției vaccinului la adulți, iar de-acum se confirmă că o imunitate post-infecție încă și mai bună o dezvoltă copiii.

După cum deja știam, copiii tipici (sănătoși) au risc statistic practic zero la Covid-19 și nu suferă aproape niciodată complicații.

Coroborat cu performanțele dezamăgitoare ale vaccinurilor anti-Covid-19, mai ales în fața variantei Omicron, infecția și recuperarea sunt, cel mai probabil, o cale mult mai sigură pentru copii de a trece prin pandemie decât expunerea lor la vaccinurile ARNm, care s-a dovedit deja că prezintă risc de miocardită la tineri pe termen scurt și ale căror efecte pe termen lung sunt complet necunoscute.

Vedeți și poziția noastră recentă cu privire la vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor, pe care o reiterăm pe această cale.

Vedeți PFIZER ȘI COPIII: DACĂ NU FUNCȚIONEAZĂ, ÎNCEARCĂ CU UN CIOCAN MAI MARE