ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O analiză de dr. Joseph Mercola, pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews și care încă poate fi consultată în original pe FlyByNews.

REZUMAT

  • Starea psihologică a societății cunoscută sub numele de „psihoza formării/modelării maselor” reprezintă o condiție pentru instaurarea totalitarismului. Sub efectul psihozei asociate modelării maselor, o populație intră într-o transă de tip hipnotic care o face să fie dispusă să sacrifice orice, inclusiv viața și libertatea. Este ceea ce se întâmplă în acest moment.
  • Există patru condiții-cheie care trebuie să fie îndeplinite pentru ca psihoza formării maselor să apară: lipsa legăturilor sociale, sentimentul că viața este lipsită de sens și absurdă, anxietate/nemulțumire și frustrare/agresiune generalizate și fără conștientizarea unei cauze anume.
  • Odată ce aceste patru condiții sunt larg răspândite, devine posibilă constituirea maselor, ceea ce permite totalitarismului să se dezvolte și să prospere.
  • O strategie-cheie pentru a împiedica formarea maselor și pentru a preveni totalitarismul este aceea de a vorbi deschis împotriva ei. De asemenea, trebuie să le transmitem celor hipnotizați o frică mai mare, cu care să înlocuiască frica de virus, și anume frica de totalitarism și de pierderea vieții, a mijloacelor de trai și a libertăților lor și ale copiilor lor, care vin odată cu acesta.
  • Dizidenții trebuie să se unească, oferindu-le, astfel, celor care nu sunt încă hipnotizați complet o alternativă la a se alătura totalitarilor. VIDEO urmat de ANALIZĂ:


În filmarea de mai sus, dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei care stă la baza vaccinurilor cu ARNm și ADN, prezintă o teorie despre care profesorul Mattias Desmet, un psiholog și statistician belgian, crede că explică comportamentul absurd și irațional pe care îl vedem acum în întreaga lume în raport cu pandemia COVID și măsurile de combatere a acesteia.
 
El numește acest fenomen „psihoza formării/modelării maselor”, un tip de hipnoză a mulțimilor, care are ca rezultat convertirea efectivă a unui segment mare de populație la psihoză. Psihoza rezultată din modelarea maselor este explicația pentru modul în care germanii au acceptat atrocitățile comise de partidul nazist în anii 1930 și pentru felul în care atât de mulți oameni din întreaga lume susțin acum apartheidul medical și distrugerea persoanelor nevaccinate.
 
Aceasta este atât de irațională și inumană, încât mulți s-au întrebat cum de am ajuns aici. Se pare că psihologia totalitarismului se studiază de zeci de ani, iar totul se poate explica, de fapt, ca un fenomen psihiatric care apare într-o societate în anumite condiții.

Cele patru condiții de bază pentru constituirea maselor

Cele patru condiții fundamentale care trebuie să existe pentru ca psihoza formării maselor să prindă rădăcini sunt următoarele:
 
1. Lipsa legăturilor sociale - Izolarea socială era o problemă larg răspândită cu mult înainte de pandemie. Într-un sondaj, 25% dintre respondenți au declarat că nu aveau niciun prieten apropiat. Carantinările generalizate pe motiv de COVID au contribuit și ele la aceasta și au agravat izolarea deja existentă. Ni s-a spus tuturor că orice contact cu alții, inclusiv cu membri ai propriei familii, ar putea fi o condamnare la moarte.
 
2. Perceperea vieții ca fiind lipsită de sens, fără scop și fără noimă, și/sau confruntarea cu anumite situații persistente care nu au nicio logică rațională - Desmet citează studii care arată că jumătate dintre adulți consideră că locul lor de muncă este complet lipsit de sens, neavând nicio valoare pentru ei înșiși sau pentru ceilalți.
 
Într-un alt sondaj, realizat în 2012, 63% dintre respondenți au declarat că sunt „somnambuli” în zilele de lucru, neavând niciun fel de pasiune pentru munca lor. Așadar, condiția nr. 2 pentru hipnoza formării maselor era, de asemenea, îndeplinită, încă dinainte de izbucnirea pandemiei.
 
Evenimentele care au avut loc la sfârșitul anului 2019 și la începutul anului 2020, printre care, numeroasele necunoscute legate de alegerile prezidențiale și carantinările inițiale pe motiv de COVID, au alimentat confuzia și incertitudinea generalizată, ceea ce a dus la următoarea afecțiune: anxietatea fără o cauză anume.
 
3. Anxietatea și nemulțumirea generalizată, fără o cauză anume. Judecând după popularitatea antidepresivelor și a altor medicamente psihiatrice, condiția nr. 3 era, de asemenea, îndeplinită cu mult înainte de pandemie.
 
Mulți simțeau, și încă simt, că „lucrurile nu sunt cum trebuie”. Prin 2020, a devenit din ce în ce mai evident pentru mulți că majoritatea sistemelor de care depindem, dacă nu chiar toate, sunt defecte, și probabil că sunt defecte iremediabil, inclusiv sistemul nostru medical, sistemul nostru electoral și sistemul nostru judiciar.
 
4. Frustrarea și agresivitatea generalizată, fără o cauză anume - Acest punct tinde să le urmeze în mod natural celor trei menționate mai devreme. 
 
Cum favorizează formarea/modelarea maselor ascensiunea totalitarismului

În momentul în care cele patru condiții sunt îndeplinite de o parte suficient de mare a societății, acestea sunt gata să se transforme într-o psihoză, fiind total deconectate de realitate, ceea ce, ulterior, duce la apariția totalitarismului. După cum a explicat Malone, după izbucnirea pandemiei, oamenii din întreaga lume au devenit obsedați de un singur lucru: virusul.
 
Oamenii de pretutindeni se gândeau, citeau și vorbeau aproape exclusiv pe tema acestui virus, în detrimentul a orice altceva. Această focalizare singulară a atenției, această obsesie - existând deja condițiile de bază pentru modelarea maselor - a permis ca o mare parte a populației să intre într-o stare de hipnoză.

În această stare asemănătoare celei hipnotice (foarte similară hipnotismului convențional, dar cu mici diferențe), oamenii își pierd capacitatea de a gândi și judeca rațional.
 
După cum a remarcat Malone, există dovezi care sugerează că cel puțin o parte a acestei operațiuni psihologice a fost elaborată intenționat, de către „o entitate care are de câștigat beneficii financiare sau putere de pe urma ei, ajungându-se astfel la un totalitarism global”. Iar în momentul în care o parte importantă a unei societăți este hiper-focalizată și membrii săi fuzionează în nemulțumirea și anxietatea lor comună, tot ce trebuie să facă un lider sau mai mulți lideri pentru a-i convinge că un control totalitar și pierderea libertății lor înseamnă cel mai bun lucru pentru ei este:

a) Să prezinte o poveste în care să fie identificată cauza anxietății, iar apoi

b) Să ofere o strategie pentru neutralizarea acelei cauze

Este esențială insuflarea unui sentiment de coeziune socială
 
Acceptând și participând la orice tip de strategie, persoanele cu anxietate generalizată se simt echipate cu resursele necesare pentru a-și controla anxietatea și a evita panica. De asemenea, ele simt o legătură puternică cu ceilalți, pentru că au identificat cu toții aceeași nemesis. După cum explică Desmet în interviul acordat publicației Peak Prosperity:
 
„Pentru că mulți oameni participă la aceeași strategie pentru a face față obiectului anxietății, apare un nou tip de legătură socială, un nou tip de solidaritate. Astfel, oamenii se simt din nou conectați, într-un alt mod. Și acesta este de fapt cel mai important lucru.

Dacă vă uitați la criza de coronavirus și ascultați narațiunea mainstream, veți observa că totul discursul se bazează pe solidaritate. Trebuie să participați, trebuie să acceptați vaccinul. Trebuie să respectați distanțarea socială, pentru că, dacă nu o faceți, nu sunteți cetățeni adevărați, nu dați dovadă de solidaritate. Acesta este aspectul cel mai important, întotdeauna, în modelarea maselor.
 
Acesta este adevăratul motiv pentru care oamenii se lasă atrași de această poveste, chiar dacă este complet absurdă. Nu pentru că ar crede în poveste. Ci pentru că narațiunea creează o nouă legătură socială. Acesta este adevăratul motiv.

Există și un alt avantaj. Toată frustrarea și agresivitatea pot fi îndreptate spre un obiect. Iar acel obiect sunt oamenii care, dintr-un motiv sau altul, nu vor să participe la modelarea maselor...
 
Așadar, avem această situație foarte ciudată, în care oamenii pornesc de la o stare psihică foarte negativă și conflictuală; le lipsesc legăturile sociale, nu reușesc să-și găsească sensul vieții, au o anxietate generalizată  și multă frustrare și agresivitate.
 
Ei trec de la această stare psihică extrem de negativă la o stare pozitivă simptomatică, datorită faptului că se simt conectați. Viața lor capătă din nou sens prin această luptă eroică cu obiectul anxietății... De aceea, oamenii continuă să creadă în această narațiune, chiar dacă este complet absurdă.”

Psihoza asociată modelării maselor este o afecțiune autodistructivă

Lucrul nebunesc este că deși povestea este o minciună evidentă, cei aflați sub această vrajă hipnotică o vor crede. Remediul poate fi complet absurd, dar ei se vor supune. Acesta este modul în care poate avea loc ascensiunea totalitarismului.
 
Bineînțeles, este nevoie să existe întotdeauna un dușman comun care trebuie eliminat - „cauza" fricii și anxietății oamenilor - și, sub un regim totalitar, acel dușman este oricine nu se lasă prins de vrajă. Dizidenții sunt dușmanul. În 2021, cei fără mască și nevaccinați sunt inamicul.
 
Psihoza asociată modelării maselor este o boală foarte periculoasă, atât pentru cei prinși în vraja ei, cât și pentru ceilalți, deoarece „intoxicarea psihică” pe care o produce îi face pe oameni să fie dispuși să facă lucruri care sunt în mod clar greșite și complet imorale, inclusiv să-și ucidă în mod voluntar propriile familii și pe ei înșiși, dacă li se spune că totul este pentru un „bine” mai mare.
 
Dacă toți s-ar lăsa injectați cu serul experimental, COVID ar dispărea și toată lumea s-ar simți din nou în siguranță. Aceasta este narațiunea. Nu are nici o logică, este irațională, inumană și neștiințifică, dar cei care sunt prinși în psihoza modelării maselor cred că este chiar atât de simplu, și de aceea unii sunt capabili să le ureze moartea celor care nu poartă mască și/sau nu sunt vaccinați.

Așadar, așa cum a afirmat Malone, „Dacă vi se pare că restul lumii a înnebunit, adevărul este că da, chiar asta s-a întâmplat.” O problemă mult mai mare decât orice virus este acum modelarea maselor în sine. 
 
Pe scurt, masele de oameni devin profund credule și autodistructive, iar aceasta este o combinație înspăimântătoare.
 
După cum a remarcat Desmet, într-o dictatură, oamenii se supun pentru că se tem de dictator. Într-un regim totalitar, însă, intervine psihoza asociată formării maselor, ceea ce conferă regimului o putere enormă asupra individului, deoarece oamenii, atunci când se află în această transă hipnotică, își distrug în mod voluntar propriile familii, propriile vieți și propria persoană, odată cu inamicul declarat.
 
Totalitarismul este, oare, imposibil de evitat?

Malone spune că, în conversațiile sale cu Desmet, acesta a fost de părere că psihoza formării maselor este atât de răspândită acum încât totalitarismul global ar putea fi inevitabil. El crede că acesta va prelua controlul, așa cum vedem deja în mai multe țări. Așadar, ce putem face? Iată un sumar al sugestiilor sale:
 
- Continuați să transmiteți informații adevărate și corecte, pentru a contracara narațiunea falsă. Unii dintre cei care nu sunt hipnotizați complet pot fi încă readuși la sănătate mintală. Vorbitul deschis poate contribui, de asemenea, la limitarea atrocităților pe care regimul totalitar este încurajat să le pună în aplicare, deoarece, în totalitarism, atrocitățile și crimele împotriva umanității cresc pe măsură ce dizidența scade.

- Substituiți narațiunile despre frica de virus cu narațiuni care evidențiază o frică și mai mare - frica de totalitarism. „Totalitarismul este un bau-bau mai mare decât este virusul”, spune Malone. „Pierderea controlului în favoarea lui Bill Gates, a Forumului Economic Mondial, BlackRock și Vanguard este o amenințare cu mult mai mare decât aceea pe care o reprezintă SARS-CoV-2 pentru tine și copiii tăi”.

Desmet a testat această teorie și a descoperit că POȚI întrerupe concentrarea hipnotică pe COVID a oamenilor dacă reușești să le refocalizezi atenția asupra a ceva care îi preocupă mai mult.

- Alăturați-vă altor dizidenți, în grupuri mai mari. Astfel, cei mai mulți dintre ei, care nu sunt complet hipnotizați, dar care sunt prea temători pentru a merge împotriva curentului, au o alternativă la a se alătura totalitarilor.

- Construiți structuri paralele în cadrul comunităților voastre locale. Gândiți la nivel global, acționați la nivel local. Începeți să dezvoltați structuri paralele pentru a vindeca cele patru condiții de bază care au permis formarea maselor în primul rând.

O structură paralelă este orice fel de afacere, organizație, tehnologie, mișcare sau activitate creativă care se potrivește în cadrul unei societăți totalitare, fiind în același timp în afara ei din punct de vedere moral. Odată ce sunt create suficiente structuri paralele, se naște o cultură paralelă care funcționează ca un sanctuar al sănătății mintale în mijlocul lumii totalitare.
 
Gravitatea situației în care ne aflăm

Pentru a asculta mesajul de mai sus rostit de Desmet însuși, urmăriți interviul său de o oră cu dr. Chris Martenson. După cum a subliniat Desmet, întrucât autodistrugerea este parte a sistemului totalitar încă de la început, regimurile totalitare nu se pot susține la nesfârșit. Ele se prăbușesc pe măsură ce sunt distruse din interior. Aceasta este vestea bună. VIDEO:


Vestea proastă este că, atâta timp cât durează, poate fi un iad, deoarece totalitarismul construit pe modelarea maselor duce aproape întotdeauna la comiterea unor atrocități odioase în numele „binelui”. De obicei, la final, rămân puțini supraviețuitori.

Acestea fiind spuse, Desmet crede că acest nou totalitarism global este mai instabil decât sistemele totalitare regionale conduse de dictatori, așa că s-ar putea autodistruge mai repede. El tocmai a terminat de scris o carte, „Psihologia totalitarismului”, care urmează să fie publicată în ianuarie 2022.