ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma prezentării cazului unui bărbat de 53 de ani care a dezvoltat scleroză laterală amiotrofică (SLA) după vaccinul COVID, The Epoch Times a discutat cu Dr. Stephanie Seneff, cercetător științific cu calificări superioare la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), care a vorbit despre cercetările sale cu privire la posibile legături între bolile neurodegenerative și vaccinurile ARNm COVID-19.

Dr. Stephanie Seneff și mulți alți cercetători au pus la îndoială „siguranța și eficacitatea” reală a vaccinurilor COVID-19 din momentul în care au început să fie administrate populațiilor.

Făcând cercetări cu privire la această nouă tehnologie, Seneff e foarte îngrijorată că vaccinul ar putea provoca boli prionice (sau similare) incurabile în rândul populațiilor, în cinci până la 10 ani, sau chiar într-un termen mai lung.

„Ideea de a avea [aproape] 100% o rată de succes după doar [câteva] luni de testare mi se pare cu totul absurdă”, a spus cercetătoarea pentru Epoch Times.

În 2021, la câteva luni după începerea campaniei de injectare cu vaccinurile ARNm Pfizer și Moderna COVID-19, Seneff a publicat un studiu revizuit de colegi, împreună cu Dr. Greg Nigh (pdf).

În studiu, Seneff și Nigh au avertizat că un vaccin care produce proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate trezi îngrijorări, deoarece proteina Spike are o regiune prionică capabilă să interacționeze cu proteinele celulelor umane.

Prionii sunt proteine comune care există în mod natural în creierul uman. Totuși, în cazul bolilor prionice, prionul va intra în contact cu un prion pliat greșit (patogen) și, ca un set de domino, contactul unic va face ca toți ceilalți prioni normali să devină patogeni, ucigând încet individul.

Oricât de îngrozitor sună, este vorba, în general, de o ucidere lentă, care poate dura și zeci de ani de la prima expunere până la apariția simptomelor.

Exemple de boli prionice sunt boala Creutzfeldt Jakob (BCJ), o boală incurabilă și fatală.

Studii recente arată, de asemenea, că bolile neurodegenerative, cum sunt Alzheimer, Parkinson și ALS, au caracteristici asemănătoare celor prionice, cu plierea greșită a proteinelor și aglomerarea în creier, ceea ce ucide neuronii.

Seneff și colegii săi și-au exprimat îngrijorarea că un vaccin pe bază de ARNm sau ADN (adenovirus AstraZeneca) poate acționa ca declanșator pentru boli prionice sau asemănătoare acestora și că am putea observa o creștere a numărului acestor boli în următorii ani.

În studiul lor riguros revizuit de colegi (pdf), Seneff și colegii ei au sugerat că vaccinul poate provoca plierea greșită a prionilor, cauzând leziuni ale creierului ca în CJD, Parkinson, Alzheimer, ALS și alte boli neurodegenerative.

Vaccinurile ARNm și ADN conțin instrucțiuni pentru crearea proteinei spike în celule. Odată ce celulele primesc aceste instrucțiuni, ele încep să producă proteine Spike. Celulele lipesc apoi aceste proteine Spike pe suprafața lor celulară, iar atunci când celulele imune recunosc proteinele ca fiind străine, este declanșat un răspuns imun.

Totuși, pot apărea erori în timpul procesului de traducere a ARN-ului sau ADN-ului în proteine.

Seneff a sugerat că s-ar putea produce erori și în cazul proteinei Spike, care ar provoca plierea greșită. Dacă plierea greșită are loc și în regiunea prionică, ar putea interacționa cu prionii umani, ceea ce ar putea declanșa boli prionice, precum BCJ sau o boală asemănătoare celor prionice.

Totuși, față de actuala formă BCJ, Parkinson și de alte boli neurodegenerative, Seneff a spus că boala, dacă ar fi cauzată de vaccin, ar progresa, cel mai probabil, mai repede.

Având în vedere că vaccinul deturnează procesele celulare pentru a produce mai multe proteine străine decât într-o infecție naturală, atunci ar exista un risc mai mare de pliere greșită.

„Am prevăzut că am putea observa o creștere a ratei bolilor Parkinson [și a altor boli], iar acest lucru se va întâmpla la persoanele mai tinere în următorii ani”, a spus Seneff.

La scurt timp după ce Seneff a apărut la Fox News vorbind despre îngrijorările sale, căsuța ei de e-mail a fost inundată de e-mailuri venind de la oameni care considerau că ei înșiși sau cei dragi au fost afectați de o boală prionică sau de boli asemănătoare din cauza vaccinului.

Unii au constatat o agravare a simptomelor neurodegenerative deja prezente; alții au dezvoltat o boală neurodegenerativă la doar câteva săptămâni sau luni după vaccinare.

O nouă formă de boală prionică sau asemănătoare bolilor prionice?

Având în vedere numărul mare de oameni care au contactat-o imadiat, Seneff consideră că există posibilitatea că vaccinul să fi accelerat procesul mai tare decât se aștepta ea.

„Este posibilă [apariția] unei noi variante [a bolii care degradează creierul], deoarece este destul de diferită de orice am văzut înainte”, a spus Seneff.

În cazul bolilor neurodegenerative cum sunt BCJ, Parkinson, Alzheimer și ALS, durează mulți ani până când simptomele se manifestă.

Potrivit lui Seneff, în cazul bolilor prionice sau asemănătoare, indivizii trebuie să fie mai întâi expuși la o proteină care declanșează plierea greșită a prionilor în organism, care apoi se acumulează timp de ani de zile înainte de a crea simptome.

„Într-un anumit moment, [omul] începe să prezinte simptome, dar este nevoie de un întreg proces înainte”, a explicat cercetătoarea.

Alte studii sugerează o posibilă legătură între bolile prionice și cele asemănătoare bolilor prionice și vaccinul pentru COVID-19.

Prieten al lui Seneff și laureat al Premiului Nobel, regretatul profesor Luc Montagnier, de renume mondial, a fost coautor al unui studiu pretipărire în care au fost implicați 26 de pacienți care au dezvoltat [boala neurodegenerativă] BCJ și au murit după ce au primit vaccinul.

Majoritatea cazurilor au apărut în decurs de 11,38 zile de la vaccinare, iar decesele au avut loc la aproximativ 4,76 luni.

Autorii au fost destul de siguri că respectivele cazuri sunt legate de vaccin. Autorul corespondent al studiului, Dr. Jean-Claude Perez, a spus că prietenul său Montagnier se temea, în timpul lansării inițiale a vaccinului, că „noua formă de BCJ ar putea afecta milioane de adolescenți sau copii vaccinați cu COVID-19”.

„Toate acestea confirmă natura radical diferită a acestei noi forme de BCJ, în timp ce forma clasică necesită câteva decenii [pentru a se manifesta]”, au scris cercetătorii.

Au apărut și alte studii cu privire la agravarea bolilor Parkinson sau a bolilor similare, unii cercetători făcând legătura dintre cele două evenimente.

„Procesul ascuns are loc mai rapid în cazul persoanelor care primesc vaccinul, astfel că vor face boala Parkinson [și alte boli asociate] mai devreme decât în cazul în care nu ar fi primit vaccinul”, a spus Seneff.

În ultima parte prezentăm explicațiile Dr. Seneff despre toxicitatea tehnologiei ARNm din vaccinurile COVID și motivul pentru care, în cazul acestor vaccinuri, exista un numar atat de mare de efecte adverse raportate față de numărul raportat în legătură cu celelalte vaccinuri (clasice).