ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Comunist Chinez a „acceptat” să fie menționată teoria scăpării virusului din laborator doar ca pe o ipoteză ce nu trebuie luată în considerare.

Șeful comisiei Organizației Mondiale a Sănătății pentru investigarea originilor pandemiei COVID a recunoscut faptul că regimul chinez a ordonat practic echipei sale ce să scrie în raport și le-a permis să menționeze teoria scăpării din laborator cu condiția de a recomanda ca aceasta să nu mai fie cercetată.

Dezvăluind ceea ce este în mod evident o mușamalizare, Washington Post scrie că președintele danez al comisiei, Peter Ben Embarek, a recunoscut aceste aspecte după ce a făcut o altă afirmație șocantă: el crede că pacientul zero este un angajat al Institutului de Virusologie din Wuhan, locul unde se desfășurau experimente pe coronaviruși.

Embarek a subliniat că o „eroare umană” este cea care ar fi putut sta la originea trecerii virusului la oameni, însă că „sistemul politic chinez nu permite autorităților să recunoască acest lucru”.

Șeful comisiei a adăugat și că „unii ar putea dori să ascundă ceva”.
 


Așa cum s-a dovedit ulterior, regimul comunist chinez în complicitate cu Peter Daszak, președintele companiei EcoHealth Alliance, au fost cei care au dirijat cursul simulacrului de investigație a OMS, negând cu înverșunare ipoteza scăpării virusului din laborator.

EcoHealth Alliance este compania prin care Institutul de Virusologie din Wuhan a fost finanțat cu bani americani.

Mai mult, China a refuzat să coopereze cu OMS pentru o nouă investigație, declarând că orice încercare de a lua în considerare teoria scăpării din laborator este „împotriva științei”.