ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din istoria UE se desfășoară sub ochii noștri, însă presa europeană corporatistă nu catadicsește să sufle o vorbuliță. 

Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, cea care a semnat contractele pentru achiziționarea vaccinurilor la nivelul UE, s-a trezit peste noapte cu exact 4 milioane de euro în contul comun al său și al soțului ei.

Presa cipriotă, citată de publicația maghiară Borsonline, vorbește cu prudență despre „corupție pasivă”.

Banii au ajuns în contul comisarei prin intermediul Cyprus Cooperative Bank, al cărei proprietar este statul cipriot, și figurează sub forma unui credit.

Doar că nu poate fi vorba de un credit, după cum arată un raport al Curții de Conturi cipriote, deoarece Kyriakides nu ar putea restitui niciodată această sumă uriașă, nici din salariul său, nici din alte surse, după cum arată și blogul maghiar „Alb și Negru”.

Așadar, este vorba de corupție camuflată.

În fața acestor dezvăluirii, euro-comisarul a încercat să nege că banii ar avea vreo legătură cu achizițiile de vaccinuri și cu campania de vaccinare europeană.

Numai că „Alb și Negru” dezvăluie că Stella Kyriakides are o relație foarte strânsă cu companiile producătoare ale vaccinurilor, cum ar fi Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Actualul comisar pentru Sănătate a condus multă vreme organizația cipriotă Europa Donna și apoi a fost președinta Coaliției Europene împotriva Cancerului de Sân Europa Donna.

Statele financiare ale Coaliției Europene Europa Donna arată că, în ultimii ani, aceasta a primit subvenții de mai multe milioane de euro din partea Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Subvențiile au acoperit cheltuieli diverse, de la salarii la costuri de deplasare și cazare la conferințe, totul achitat de producătorii de vaccinuri.

Acum câțiva ani, Stella Kyriakides și rețeaua ei, Europa Donna, au fost implicați în privatizarea tuturor tratamentelor oncologice din Cipru, ceea ce a atras o explozie a costurilor tratamentelor.

Scandalul a fost uriaș. Situația a fost adusă în discuție în Parlamentul cipriot.

Toți deputații au votat în favoarea naționalizării tratamentelor oncologice, cu o singură excepție: Stella Kyriakides.

Aceeași persoană care a semnat contractele de achiziție ale vaccinurilor anti-COVID pentru toate țările membre ale Uniunii Europene.

Aceeași persoană al cărei cont a devenit mai bogat cu patru milioane de euro.

Iată una dintre explicațiile pentru care paragrafe întregi din contractele de achiziționare a vaccinurilor de către Uniunea Europeană au fost secretizate, nefiind accesibile publicului larg.

Din toată presa din România, doar ActiveNews le-a publicat, atunci când câțiva „insideri” au pus mâma pe ele: ActiveNews publică CONTRACTELE SECRETE cu PFIZER și MODERNA. Primele prețuri ale vaccinurilor „GRATUITE” și problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ILEGALE