ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nivelul crescut de dioxid de carbon la care este supus purtătorul de mască reprezintă o otravă teribilă pentru organism.

Un studiu al cercetătorilor germani a descoperit că măștile pot provoca, între altele, otrăvirea cu dioxid de carbon când sunt purtate chiar și pentru perioade scurte.

De asemenea măștile duc la creșterea semnificativă a pierderilor de sarcină, atunci când sunt purtate de gravide, precum și la cazuri de disfuncții testiculare sau de declin cognitiv la copii.

Un grup de cercetători germani a realizat o trecere în revistă a 43 de studii precedente având ca temă expunerea la CO2, portul măștii și sarcina.

Concluziile lor au fost publicate în revista Heliyon.

Noul studiu notează că o expunere fie și pe termen scurt la concentrații de CO2 de numai 0,3% a produs leziuni cerebrale, anxietate și alterări de memorie la femelele cobai gravide și la puii de cobai.

Într-un alt studiu, atunci când cobaii masculi au fost supuși la un nivel de CO2 de 2,5% timp de patru ore, celulele testiculare și sperma le-au fost distruse.

La oameni, cantitatea de CO2 echivalentă este de 0,5% pentru o expunere de patru ore.

Un alt experiment a descoperit că apar pierderi de sarcină și malformații congenitale la femelele cobai gravide care au fost expuse la niveluri de CO2 de 3%, ceea ce la oameni ar echivala cu 0,8%.

Studiul cercetătorilor germani mai subliniază faptul că, la oameni, doar cinci minute de purtat al măștii duc la o creștere a concentrației de CO2 situată între 1,4% și 3,2%.

Creșterea exponențială a pierderilor de sarcină din timpul pandemiei poate fi astfel explicată prin purtarea extinsă a măștii.

Încă din primul an de pandemie, cercetătorii din Suedia au sesizat o creștere a pierderilor de sarcină de la 7/1000 la 21/1000, în vreme ce o clinică importantă din Marea Britanie a înregistrat o creștere de patru ori a cazurilor de pierderi de sarcină după obligativitatea măștii.

Studiul cercetătorilor germani afirmă:

„Există dovezi circumstanțiale că utilizarea populară a măștii poate fi legată de observațiile actuale privind o creștere semnificativă – cu 28%-33% - a pierderilor de sarcină în lume.”

O altă concluzie a studiului este „reducerea performanțelor verbale, motrice și cognitive globale la copiii născuți în timpul pandemiei”.