ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat în comun de cercetetori de la câteva prestigioase universități americane, britanice și canadiene confirmă toate argumentele „conspiraționiste” și „anti-științifice” ale vaccinării cu de-a sila.

Articolul științific „Nedoritele consecințe ale politicii vaccinării COVID-19: de ce obligativitatea, pașapoartele și restricțiile pot cauza mai mult rău decât bine” a fost publicat în British Medical Journal și a fost redactat de cercetători de la universitățile Johns Hopkins, Oxford, Harvard, Washington, Toronto, Dalhousie din Halifax și London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Documentul propune un „set complet de ipoteze care explică de ce aceste măsuri pot fi până la urmă contraproductive și dăunătoare” din patru perspective:

1) a psihologiei comportamentale,

2) a politicii și dreptului,

3) socio-economică și

4) a onestității științei și sănătății publice.

În ciuda nenumăratelor dovezi contrare, cercetătorii încep articolul în mod convenabil, atenți să nu distoneze prea puternic cu discursul oficial de până acum.

Astfel ei afirmă că vaccinurile „par să aibă un impact semnificativ asupra scăderii morbidității și mortalității legate de COVID-19”.

Dar... politicile prin care oamenii sunt obligați să se vaccineze „sunt discutabile din punct de vedere științific și sunt susceptibile să provoace societății mai mult rău decât bine”.

Chiar și din perspectiva „vaccinistă”,  obligativitatea nu ține suficient cont de:

-       „scăderea semnificativă a eficienței împotriva infectării (și transmiterii) la 12-16 săptămâni”,

-       rata de transmitere asemănătoare a virusului la vaccinați și nevaccinați,

-       „riscul extrem diferențiat între diverse categorii de populație” – cu variabile cum ar fi vârsta și „rolul protector al unei infectări anterioare” (imunitatea naturală).

Printre consecințele negative ale vaccinării obligatorii identificate de autori se numără:

-       „degradarea libertăților civice” ale persoanelor care refuză vaccinarea,

-       „polarizarea politică” din cauza dezbaterilor aprinse despre vaccinuri și obligativitatea vaccinării,

-       „dezbinarea în guvernanța sanitară mondială”,

-       „discrepanțele tot mai mari și inegalitatea” privind încrederea în vaccin și accesul la vaccinare,

-       „reducerea capacității sistemului sanitar” din cauza concedierilor personalului nevaccinat,

-       „excluderea (nevaccinaților) de la muncă și din viața socială”,

-       degradarea „principiilor cheie ale eticii și legii sănătății publice” (cum ar fi dreptul de a refuza un tratament medical) și degradarea „încrederii în autorități”.

Studiul notează:

„Guvernele au refuzat să dezvăluie detaliile contractelor cu producătorii, inclusiv pentru dozele suplimentare sau vaccinurile de «nouă generație».”

Și, mai departe:

„În mod normal, vaccinurile nu primesc aprobare înainte de doi ani, timp în care sunt culese date de cercetare, dar, ținând cont de urgența pandemiei COVID-19 și de armonizarea internațională a unor noi reglementări active, noile vaccinuri COVID-19 ARN-mesager au primit drept de utilizare de urgență în Europa și America de Nord la sfârșitul lui 2020.”

De aceea:

„Există temerea ca, în ceața crizei, măsurile în materie de vaccinuri să nu fie dictate de producătorii de vaccinuri în locul unor examinări științifice și de reglementare independente.”

Astfel:

„Interzicerea accesului persoanelor la educație, mijloace de subzistență, îngrijiri medicale sau viață socială, dacă nu sunt vaccinați – mai ales având în vedere limitele vaccinurilor actuale –, este fără îndoială contrară principiilor constituționale și bioetice, mai ales a celor din democrațiile liberale.”

Or:

„Aceste condiții etice au fost concepute pentru a garanta că drepțurile și libertățile sunt respectate și în timpul situațiilor de urgență sanitară.”

Cu alte cuvinte, toate argumentele împotriva vaccinării obligatorii, care, timp de doi ani de zile, au fost catalogate drept „conspiraționiste” și „anti-științifice” sunt confirmate acum de unii dintre cei mai importanți cercetători din lume și publicate într-una din cele mai prestigioase publicații medicale.

Din păcate, după ce mii și mii de oameni au fost deja uciși sau nenorociți. Iar efectele adverse criminale continuă să se vadă și astfel. Ceea ce nu împiedică autoritățile să pregătească un nou val de măsuri represive pentru la toamnă.