ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bebeluș din Marea Britanie a supraviețuit unor cheaguri de sânge în creier și în brațul stâng în uter, iar la 10 zile după naștere i-a fost amputat brațul. El a sărbătorit împlinirea vârstei de un an.

Micuțul Zack Reilly a fost născut prin cezariană de urgență la 37 de săptămâni, pe 11 iulie 2021, cu brațul stâng „învinețit și umflat”. După ce membrul „mort” a fost îndepărtat, o nouă investigație RMN a dezvăluit că Zack a suferit și un accident vascular cerebral înainte de a se naște, ceea ce a cauzat leziuni cerebrale care i-ar putea afecta mobilitatea, controlul muscular și vorbirea pe măsură ce se dezvoltă, scrie ziarul britanic The Independent

Dar băiețelul radios s-a adaptat în mod minunat, sărbătorind împlinirea unui an în familie și bucurându-se, de asemenea, de prima săptămână la creșă, spre bucuria părinților săi, Libby Francis, de 29 de ani, și Owen Reilly, de 28 de ani.
 
Owen Reilly este inginer în telecomunicații pentru Marina Britanică, iar Libby Francis este consilier asistent pentru orientarea în carieră în Marină. The Sunday Times relata în ianuarie că 95% din personalul militar britanic a primit cel puțin o doză de vaccin pe bază de ARNm sau ADN cu vector viral. Potrivit The Times, Marina a amenințat cu concedierea personalul care nu este complet vaccinat și a limitat trimiterea acestora în misiuni, în timp ce își așteptau concedierea în caz că refuzau vaccinarea.

„În primele săptămâni din viața lui Zack, părea că problemele [legate de starea lui de sănătate] se țineau lanț. A fost sfâșietor. Dar văzând cât de fericit este acum, suntem atât de recunoscători. Îl iubim enorm și nu l-am schimba pentru nimic în lume”, a spus Libby, care locuiește în Hull, East Yorkshire.

Libby s-a bucurat de o sarcină fără probleme cu Zack până în ultimele săptămâni. „Dar am început să simt acele crampe acute în burtă pe 10 iulie 2021, despre care credeam că sunt contracții. (…) A doua zi s-au înrăutățit și au fost atât de dureroase încât nu am putut simți dacă se mișcă sau nu.”

Monitorizând inima lui Zack, medicii și-au dat seama rapid că ceva nu era în regulă și au trimis-o pe Libby să fie supusă unei cezariane de urgență pe 11 iulie. Zack a fost scos în siguranță, însă brațul lui stâng era învinețit și umflat. Zack a fost dus la terapie intensivă.

„A fost atât de înfricoșător, dar văzându-l pentru prima dată, m-am îndrăgostit. A fost minunat să-i ating mâna prin mica gaură din incubator, dar eram tristă că nu-l puteam ține în brațe”, a povestit mama lui.

Transferați de urgență la Spitalul de Copii Leeds, părinții au fost avertizați că fiul lor ar putea necesita o amputare. „A fost devastator (să auzim asta)”, a spus Libby.


După câteva zile de monitorizare, medicii au spus că este necesară amputarea. „I-au dat câteva zile pentru că brațul lui recăpătase puțină culoare și au vrut să salveze cât mai mult din el. Dar, în cele din urmă, au spus că trebuie să-l amputeze pentru că brațul lui era mort”, au povestit părinții.

În cele din urmă, chirurgii i-au îndepărtat trei sferturi din brațul stâng al lui Zack.

Din fericire, operația a avut succes, dar apoi o scanare a creierului lui Zack, câteva zile mai târziu, a dezvăluit posibilitatea ca el să fi suferit și un accident vascular cerebral în uter.

„Medicii ne-au spus că a suferit leziuni ale creierului din cauza unui posibil cheag și, deși nu vom ști exact, până când va fi mai mare, măsura în care a fost afectat, există un risc mare să nu poată folosi anumiți mușchi, să nu meargă și să nu poată vorbi. M-am simțit atât de tristă pentru el. Este ca și cum ne-a fost luat totul – o muncă normală, întâlnirea cu copilul meu pentru prima oară și apoi o familie sănătoasă și fericită”, a spus Libby.

Părinții au povestit că la cinci luni, Zack a încetat să mai zâmbească și de Crăciun a început să aibă convulsii, „ceea ce a fost sfâșietor”.

Dus înapoi la spital, Zack a fost diagnosticat cu un tip rar de epilepsie, numite spasme infantile – asociate cu un model foarte anormal de unde cerebrale – și a suferit aproximativ cinci episoade de convulsii în fiecare zi pe parcursul a patru zile. I s-au prescris medicamente pentru oprirea spasmelor.

„Înainte ca Zack să iasă din spital prima dată, ni s-a spus că nu a trecut testul de auz. Dar, câteva săptămâni mai târziu, medicii au confirmat că are doar o ușoară pierdere a auzului. Sună ciudat, dar eram atât de fericiți, deoarece o pierdere ușoară a auzului însemna că încă ne putea auzi. Are aparate auditive care să-l ajute, dar putem vorbi cu el și încă înțelege și fără ele”, a mai spus Libby

Potrivit părinților, micuțul învață să-și controleze capul și nu poate încă să stea așezat, dar face fizioterapie. „Este tot timpul atât de fericit și îi place să chicotească, îi place când îl facem să râdă și ne face și el pe noi să râdem”, au spus părinții.

Cazul copilului a fost prezentat și în acest video, care a acumulat peste 4.300 de comentarii: 
 
Am extras trei comentarii, alese la întâmplare:

„Sora mea a fost vaccinată. La o lună după ce a rămas însărcinată. Totul a decurs bine de-a lungul sarcinii. Bebelușul a murit în interiorul ei la 8 luni. Ea a mers la controlul săptămânal și s-a constatat că [bebelușului] nu-i mai bate inima. Fără semne, fără simptome. După ce a fost efectuată autopsia, «nu s-a putut găsi nicio cauză». Oamenii îi spuneau că este ceva normal, dar dacă te uiți la statistici, avorturile spontane sunt extrem de frecvente, dar o moarte bruscă, în cazul unei sarcini ajunse la termen, nu este normală... fără o cauză.”

„Femeile însărcinate sunt sfătuite să nu ia nici un fel de medicamente în timpul sarcinii, fără supraveghere medicală atentă. Totuși, se pare că medicamentele experimentale sunt permise.
Întreaga situație îmi amintește de scandalul Talidomidei” 

„Fiica verișorului meu a născut copilul în urmă cu câteva luni și, în timp ce era în spital, au avut loc 6 nașteri de copii morți. Pune cineva întrebări cu privire la asta?”

Recomandăm și această analiză de Dr. Joseph Mercola: partea I și partea a II-a
 
Captură foto din presa britanică: