ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii din sistemul de sănătate al orașului New York i-au avertizat pe cetățeni că subvarianta Omicron XBB.1.5. a virusului care produce COVID este mai periculoasă pentru vaccinați.

Departamentul pentru Sănătate și Igienă Mentală al New York City a postat pe Twitter următorul avertisment:

„Subvarianta Omicron XBB.1.5. reprezintă în prezent 73% din toate cazurile depistate cu COVID din New York. XBB.1.5 este forma cea mai transmisibilă de COVID-19 pe care o cunoaștem până astăzi și poate fi mai susceptibilă să infecteze persoanele care au fost vaccinate sau care au avut deja COVID-19.”

Cu toate acestea, în mod aiuritor, Departamentul a adăugat că vaccinarea, inclusiv un nou rapel, reprezintă cel mai bun mijloc de a se proteja împotriva cazurilor grave, care duc la spitalizare și la deces.

Și Anthony Fauci, care nu se lasă trimis la pensie, a avut o nouă intervenție la Fox News, îndemnând la vaccinare și „boostare”, pentru a scăpa de moarte.

În ciuda acestor apeluri, nici americanii nu mai par să se sperie atât de ușor: doar 16% dintre cei „eligibili” pentru o nouă doză s-au re-vaccinat.