ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studiul, confirmat de comunitatea științifică și publicat în revista Nature a descoperit că riscul de miocardită după vaccinarea cu ARN-mesager este de 8 ori mai mare în cazul vaccinului de la Pfizer și de 30 de ori mai mare în cazul celui de la Moderna.

Riscul este și mai mare la persoanele tinere, scrie The Epoch Times.

Astfel, la grupa de vârstă 18-24 de ani, riscul este de 13 ori mai mare în cazul vaccinului de la Pfizer și de 44 de ori mai mare în cazul vaccinului de la Moderna.

Infectarea cu virusul SARS-CoV-2, în schimb, mărește riscul de miocardită de numai 9 ori, deci un nivel mai scăzut decât vaccinurile.

În ultima vreme a crescut alarmant numărul de morți subite, în special în rândul persoanelor tinere, inclusiv la sportivi.

Printre factorii care determină moartea subită se numără și miocardita, care este o inflamare a mușchiului cardiac.

Potrivit datelor Comitetului Internațional Olimpic, între 1966 și 2004 s-au înregistrat un număr de 1101 morți subite la sportivii cu vârste sub 35 de ani. Adică o rată anuală de 29.

Însă, între luna martie 2021 și luna martie 2022, cel puțin 769 de sportivi din lumea întreagă au suferit un stop cardiac, s-au prăbușit sau au murit pe teren.