ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oferim cititorilor ActiveNews partea a doua din prezentarea Dr. Robert Malone a documentarului exploziv, din 9 părți, realizat de jurnaliștii Ty și Charlene Bollinger, „Propaganda expusă [NECENZURAT]”, documentar la care participă peste 60 de medici, oameni de știință, experți în sănătate și luptători pentru libertate.

Documentarul scoate la iveală minciunile Big Media și ale industriei medicale, prezentând istoricul corupției Big Pharma, conflictele de interese și explicând de ce intervențiile medicale actuale sunt legate atât de puternic de medicamentele brevetate. De asemenea, prin seria de documente prezentate, trece în revistă istoria sordidă a experimentelor medicale din SUA, pentru a ajuta spectatorul să înțeleagă cum am ajuns aici, de ce ne pierdem libertățile în domeniul sănătății și ce putem face în acest sens.

Documentarul dezvăluie o serie revelatoare de documente, care poate schimba vieți, fiindcă ar putea trezi suficient de mulți oameni care să lupte pentru adevăr și libertate.
 

Mai jos, a II-a parte a prezentării de pe blogul Dr. Robert Malone:

Istoricul infracțional al Pfizer

În 2009, Pfizer (și compania sa fiică Pharmacia & Upjohn) au plătit 2,3 MILIARDE de dolari pentru a plăti daune în litigii penale și civile pentru promovarea ilegală a produselor lor farmaceutice. Suma a inclus plata a peste 102 milioane de dolari pentru soluționare în materie civilă către șase denunțatori ai practicilor frauduloase ale companiei.

Bextra, un medicament antiinflamator care a fost retras de pe piață în 2005 din cauza problemelor legate de siguranță, a fost comercializat de companie pentru diferite utilizări în afara indicației terapeutice aprobate („off-label”, în afara etichetei). De asemenea, compania a promovat ilegal mai multe medicamente, inclusiv medicamentul antipsihotic Geodon, antibioticul Zyvox și medicamentul antiepileptic Lyrica. Furnizorii de asistență medicală au primit sume pentru prescrierea acestor medicamente pacienților pentru uz în afara etichetei…, aceasta însemnând literalmente mituirea medicilor pentru a prescrie pacienților medicamente netestate și neaprobate.

Au fost depuse cereri false către programele guvernamentale de asistență medicală, ceea ce le-a permis să ocolească programele de asigurare. Pfizer a trebuit să plătească aproximativ 1 MILIARD de dolari către Medicare, Medicaid și către alte programe de asigurări guvernamentale în cazul de soluționare juridică.

Iar acestea sunt doar câteva exemple.

În 1993, medicamentul anti-convulsiv Gabapentina a fost prescris pe scară largă pentru utilizări „în afara indicațiilor aprobate”, cum sunt tratamentul durerii și a afecțiunilor psihiatrice. Instanțele au decis că Pfizer a efectuat campanii de propagandă, a plătit pentru cercetare și prezentare favorabilă și a suprimat cercetările nefavorabile cu privire la medicament. Mai multe organisme de reglementare au constatat că medicamentul este ineficient pentru afecțiunile asociate, iar Pfizer a plătit 430 de milioane de dolari într-unul dintre cele mai mari procese pentru rezolvarea acuzațiilor penale și civile pricind răspunderea medicală.

În 2005, a fost intentat o proces de către un denunțător împotriva companiei Wyeth, care a fost achiziționată de Pfizer în 2009, acuzată că a comercializat ilegal Sirolimus (Rapamune) pentru utilizări în afara indicațiilor aprobate, că a vizat anumiți medici și unități medicale pentru a crește vânzările pentru medicamentul Rapamune, a încercat să determine pacienții cu transplant să schimbe cu Rapamune medicamentele lor pentru transplant, vizând în mod specific afro-americanii.

De asemenea, potrivit denunțătorilor, Wyeth a oferit sprijin bănesc medicilor și spitalelor care prescriau medicamentul, precum granturi, donații și alți bani. În 2013, compania a fost găsită vinovată pentru infracțiuni constând în etichetarea eronată în temeiul Legii federale pentru alimente, medicamente și produse cosmetice. Până în august 2014, a plătit 491 de milioane de dolari ca daune legate de Rapamune.

În iunie 2010, rețeaua de asigurări de sănătate Blue Cross Blue Shield a intentat un proces împotriva Pfizer pentru comercializarea ilegală a medicamentelor Bextra, Geodon și Lyrica. Blue Cross a susținut că Pfizer a oferit stimulente financiare pentru a convinge, în mod neîntemeiat, medicii să prescrie medicamentele. Potrivit procesului, Pfizer a distribuit materiale „înșelătoare” cu privire la utilizările în afara etichetei, a trimis peste 5.000 de medici în excursii în Caraibe sau în jurul Statelor Unite și le-a plătit onorarii de 2.000 de dolari în schimbul audierii prelegerilor despre Bextra.

Un plan de marketing intern a dezvăluit că Pfizer intenționa să formeze medici „ca purtători de cuvânt în relațiile publice”. Cazul a fost soluționat în 2014 pentru 325 de milioane de dolari. De teamă că Pfizer este „prea mare pentru a eșua” (și că urmărirea în instanță a companiei ar putea afecta Medicare și Medicaid), procurorii federali au acuzat în schimb o filială a unei filiale a Pfizer, pentru a-i feri practic de orice responsabilitate financiară.

În 2013, Pfizer a fost de acord să plătească 964 de milioane de dolari daune într-un caz pentru vânzarea materialelor de izolație încărcate cu azbest.

În același an, Pfizer a retras reclame în valoare de „între 400.000 de dolari și un milion de dolari” din revista Harper’s Magazine în urma unui articol nefavorabil despre medicamentele pentru depresie ale companiei.

În 1994, Pfizer a fost de acord să plătească 10,75 milioane de dolari pentru a soluționa cererile de despăgubire ale Departamentului de Justiție al Statelor Unite, conform căruia compania a mințit pentru a obține aprobarea pentru comercializarea unor valve cardiace defecte, care au ucis aproximativ 500 de oameni.

În 1996, în Nigeria a izbucnit un focar de rujeolă, holeră și meningită bacteriană. Reprezentanții și personalul Pfizer au lansat un studiu clinic și au administrat un antibiotic experimental, trovafloxacină, la aproximativ 200 de copii. Oficialii locali au raportat că peste 50 de copii (peste 25%) au murit în experiment, în timp ce alții au dezvoltat tulburări mentale și fizice.

Mituirea medicilor

Din nefericire, acest comportament lipsit de etică (și adesea criminal) este manifestat nu numai de corporații, dar și de persoanele pe mâna cărora ne lăsam sănătatea și bunăstarea noastră. Este important de menționat că majoritatea covârșitoare a medicilor sunt oameni buni, cinstiți, muncitori, care au o dorință reală de a-și ajuta semenii.

Dar mulți au fost capturați de complexul medical industrial.

Majoritatea medicilor primesc cadouri de la Big Pharma într-o formă sau alta. Un sondaj din 2018 publicat în Journal of General Internal Medicine a constatat că aproape trei din patru medici au legături financiare cu Big Pharma. Marea majoritate a acestor relații au fost cu reprezentanți ai producătorilor de aparate medicale sau de medicamente eliberate pe bază de rețetă. Cadourile sunt compuse din mostre de medicamente, mese și plăți pentru roluri de consultanță sau consiliere.

Din 2013, Legea federală a impus ca plățile către medici efectuate de companiile farmaceutice și producătoare de dispozitive medicale să fie raportate public. Baza de date (care poate fi accesată aici) a publicat peste 78 de milioane de înregistrări din 2015 până în 2021, reprezentând cadouri și plăți în valoare de 63,23 miliarde de dolari.

Dr. Aaron S. Kesselheim, profesor asociat de medicină la Harvard Medical School și autor principal al sondajului, subliniază că acest lucru poate influența comportamentul medicilor. Potrivit studiului, „mostrele gratuite sunt folosite ca instrument de marketing și au legătură cu prescrierea de medicamente de marcă, scumpe, în defavoarea alternativelor generice cu costuri mai mici”. El a mai spus că banii plătiți pentru prezentări publice și consultanță pot avea un impact și mai puternic asupra comportamentului medicului. „Specialiștii în științe sociale vă vor spune că orice sumă de bani influențează oamenii, dar cred că sume mai mari pot influența și mai mult comportamentul”, a spus dr. Kesselheim.

Avem încredere că medicii noștri fac cele mai bune recomandări pentru sănătatea noastră, dar majoritatea acestor medici primesc cadouri de la Big Pharma care pot influența tratamentele pe care le recomandă. De exemplu, între 2015 și 2017, un chirurg ortoped din Manhattan a primit aproape 2.000.000 de dolari de la companii care produc proteze pentru șold și genunchi. Nu întâmplător, chirurgul, dr. Geoffrey Westrich, efectuează în fiecare an sute de operații de protezare a șoldului și genunchiului. În 2017, acest medic a primit 870.573,39 de dolari ca plăți generale de la companiile farmaceutice și de la producători de dispozitive medicale, inclusiv 448.000 de dolari reprezentând „taxe de consultanță”, 28.580 de dolari pentru prezentări publice non-educative și peste 23.000 de dolari pentru călătorii și cazare.
 
Pentru înregistrare în vederea vizionării gratuite în perioada 9-17 noiembrie intrați aici: https://go.propaganda-exposed.com
 

Cuprinsul cu cele 9 episoade ale documentarului:


„De-a lungul istoriei omenirii, cei care au spus adevăruri incomode au fost ostracizați, diabolizați și atacați de către cei de la putere. Ceea ce am trăit în ultimii doi ani nu e o excepție de la această regulă. Nu ne surprinde că istoria se repetă. Cu toate acestea, Ty și cu mine considerăm că este important să continuăm să scoatem la iveală aceste planuri menite să ne aducă pe toți la tăcere și la supunere” (Charlene Bollinger).